KOMERČNÍ BANKA

resources/f/klienti/167/logo/kb_web.jpg

https://www.kb.cz/cs/

Komerční banka je mateřskou společností Skupiny Komerční Banky a součástí mezinárodní skupiny Société Générale. Jedná se o jednu z přední bankovní společnost nejen v České republice, ale i ve střední a východní Evropě. Kromě služeb retailového, podnikového a investičního bankovnictví nabízí Skupina Komerční Banky i další specializované služby – stavební spoření, penzijní připojištění, spotřebitelské úvěry, hypoteční úvěry a pojištění.

V roce 2019 obsluhovala Skupina na 343 pobočkách více než 1,6 milionů klientů a provozovala 796 bankomatů.

Během svého působení v České republice se Komerční banka stala 7x Bankou roku. Byla také oceněna jako nejdynamičtější a nejdůvěryhodnější banka roku a pravidelně se objevuje na předních příčkách bankovních žebříčků.

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 29. 7. 2021 12:38 KOMERČNÍ BANKA

Se začátkem prázdnin začala i letní kampaň Komerční banky s názvem oCO2jde, jejímž hlavním tématem je udržitelnost a klimatická změna. Na webu oco2jde.cz popisuje banka klimatické problémy i roli finančních institucí v udržitelném podnikání. Kampaň, za kterou stojí agentury Momentum a PHD a autorem kreativní idey je agentura KPA ONE, je aktivní nejen v on-line prostředí, ale využívá i OOH nosiče, TV spoty a zahrnuje i spolupráci s influencery, především pak s Benem Cristovao.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 28. 7. 2021 14:05 KOMERČNÍ BANKA

Tuzemské hospodářství svižně roste. Rychlé tempo odstraňování protipandemických opatření v průběhu druhého čtvrtletí vedlo k neméně rychlému vzestupu ekonomické aktivity. Zákazníků se konečně dočkali maloobchodníci i poskytovatelé služeb. Domácí poptávka bude hlavním hybatelem ekonomického vývoje ve zbytku roku. Produkce bude ovšem limitována nedostatkem některých vstupů do výroby či jejich zdražováním, bariérou rychlejšího růstu zůstává nedostatek zaměstnanců. Přetrvávající inflační tlaky v situaci již rostoucí ekonomiky bude ČNB korigovat zvyšováním úrokových sazeb.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 20. 7. 2021 12:05 KOMERČNÍ BANKA

Komerční banka získala prestižní mezinárodní ocenění The Covered Bond Report Awards for Excellence 2021 v kategorii Průkopník. Ocenění KB získala za lednovou emisi hypotečních zástavních listů v eurech, která podle odborného magazínu patřila mezi nejlepší ve své třídě a zároveň přispěla k rozvoji trhu svou odlišností od standardních transakcí.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 15. 7. 2021 11:11 KOMERČNÍ BANKA

Odpovědné a udržitelné podnikání je součástí strategického plánu Komerční banky pro následující pětileté období. Součástí tohoto plánu je i závazek dosáhnout do roku 2026 uhlíkové neutrality. Redukcí své uhlíkové stopy přispívá banka k udržitelnému rozvoji a ochraně přírody. Jen za loňský rok ji dokázala snížit o neuvěřitelných 35 %. Za toto své úsilí byla nyní oceněna certifikátem standardu uhlíkové stopy od společnosti Preferred by Nature. Koncept uhlíkové stopy současně skvěle zapadá do celkové strategie udržitelnosti v KB tažené zejména financováním zelených projektů našich klientů, zelenými produkty, celkovou všudypřítomnou digitalizací a plnění regulatorních požadavků.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 13. 7. 2021 15:47 KOMERČNÍ BANKA

Pozici Chief Risk Officer ve společnosti SG Equipment Finance, přední společnosti českého a slovenského leasingového trhu, bude od 19. července zastávat Pavel Němec.

Zobraziť celú správu
Súčasní klienti
Referenční klienti