TISKOVÉ STŘEDISKO

HARIBO SK

Vydáno dne: 15.06.2015

MEDZINÁRODNÝ DEŇ GUMOVÝCH MEDVEDÍKOV SA BLÍŽÍ

Kalendáre sú plné dní, ktoré upozorňujú na nejaký fenomén či udalosť. Práve takým dňom je aj 15. júl, ktorý je venovaný oslave jednej z najznámejších želatínových cukroviniek – gumového medvedíka. Drobná sladkosť sa počas svojej existencie preslávila po celom svete. Za jej vznikom stojí nemecká rodinná firma HARIBO, ktorá vznikla pred 95 rokmi v Bonne ako malá továreň pracovitého cukrárov Hansa Riegla.

Zobrazit celou zprávu

JESTICO + WHILES

Vydáno dne: 15.06.2015

ČESTNÉ UZNÁNÍ MEZINÁRODNÍ POROTY V SOUTĚŽI GRAND PRIX ARCHITEKTŮ 2015 ZÍSKALA SPOLEČNOST JESTICO + WHILES ZA VILU PRŮHONICE

Zástupci pražské kanceláře architektonické společnosti Jestico + Whiles na slavnostním galavečeru ve Veletržním paláci v Národní galerii v Praze převzali Čestné uznání v letošním ročníku prestižní tuzemské soutěže Grand Prix architektů za realizaci Vily Průhonice v kategorii Rodinný dům. Každoroční soutěžní přehlídku české architektury pořádá Obec architektů.

Zobrazit celou zprávu

DARAMIS

Vydáno dne: 15.06.2015

DARAMIS POŘÁDÁ DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ V REZIDENČNÍM PROJEKTU TRIO RESIDENCE. PROJEKT BUDE DOKONČEN LETOS V LÉTĚ, AKTUÁLNĚ JE PRODÁNO 81% BYTŮ

V sobotu 20. června 2015 od 9.30 do 13 hodin otevře společnost Daramis široké veřejnosti vzorový byt v projektu Trio Residence.

Zobrazit celou zprávu

EDIFICE CONSTRUCTION & CONSULTING

Vydáno dne: 12.06.2015

NOVÝ BRNĚNSKÝ REZIDENČNÍ PROJEKT PARK REZIDENCE MÁ PRODÁNO VÍCE JAK 90 % BYTŮ

Park Rezidence, odbornou porotou i architekty ceněný Realitní projekt roku 2013 Jihomoravského kraje, se nachází v atraktivní lokalitě Brna - Králova Pole a představuje komplex čtyř bytových domů o maximálně 5 nadzemních podlažích s 93 bytovými jednotkami ve velikostech od 1+kk do 4+kk. Součástí projektu je dále 1 100 metrů čtverečních komerčních prostor a 144 krytých parkovacích stání. Výstavba byla zahájena v roce 2012, projekt již získal kolaudační souhlas a brzy v něm budou bydlet noví majitelé, jejichž přání na vzhled bydlení byla splněna provedením individuálních klientských změn. Prodáno je více jak 90 % bytů. Investorem projektu je finanční skupina RSJ, která je také developerem. Generálním dodavatelem je společnost Imos Brno, a.s. Cenový manažer projektu je společnost EDIFICE construction & consulting s.r.o.

Zobrazit celou zprávu

JESTICO + WHILES

Vydáno dne: 11.06.2015

VILA PRŮHONICE ROZŠÍŘILA ŘADY OCENĚNÝCH PROJEKTŮ ARCHITEKTONICKÉ KANCELÁŘE JESTICO + WHILES

Vila v Průhonicích vyvrací myšlenku, že v České republice se nestaví moderní a architektonicky zajímavé budovy. Elegantní vila v duchu čistých linií a efektivního spojení prostoru s přírodou na cca 430 m2 dokazuje pravý opak. Architekti Radek Teichman a Pavel Machar z pražské kanceláře architektonické společnosti Jestico + Whiles stojí za návrhem dvoupodlažního domu, jehož vstupní fasáda je charakteristická výraznými liniemi prosklených ploch, balkonu a přesahu střechy.

Zobrazit celou zprávu

YIT

Vydáno dne: 10.06.2015

TALO KAVALÍRKA: NOVÉ BYDLENÍ OD YIT

Nový nízkoenergetický projekt developerské společnosti YIT s názvem Talo Kavalírka vyroste v atraktivní lokalitě na rozhraní Košíř a Smíchova. V ulici Pod Kavalírkou tak doplní stávající činžovní zástavbu, která je pro tuto lokalitu typická. Nabídku nového bydlení v Praze rozšíří celkem o 98 bytů s prvky finského bydlení, z nichž zhruba čtvrtinu YIT postaví pro soukromého investora. Přípravné práce na pozemku již byly zahájeny, samotná výstavba začne v červenci. Dokončení je pak plánované na září 2017.

Zobrazit celou zprávu

AFI EUROPE

Vydáno dne: 04.06.2015

DEVELOPER AFI EUROPE ZÍSKAL POVOLENÍ KE STAVBĚ REZIDENČNÍHO PROJEKTU TULIPA TŘEBEŠÍN, SOUČÁSTÍ PROJEKTU BUDE TAKÉ MATEŘSKÁ ŠKOLA

Rezidenční projekt Tulipa Třebešín má zelenou. Společnost AFI Europe Czech Republic s.r.o. získala potřebná stavební povolení a zahájila výstavbu 183 moderních bytů ve dvou bytových domech na pomezí Strašnic a Malešic. Předpokládaný termín dokončení je na jaře 2017. V blízkosti projektu vybuduje developer také mateřskou školku a obchodní jednotky, které budou sloužit obyvatelům širokého okolí.

Zobrazit celou zprávu

AFI EUROPE

Vydáno dne: 02.06.2015

3. FÁZE CLASSIC 7 JE ROK PŘED SVÝM DOKONČENÍM KOMPLETNĚ PRONAJATA

Developer AFI Europe uzavřel smlouvu o pronájmu 6 480 m2 moderních kancelářských ploch třídy A ve 3. fázi administrativního komplexu Classic 7 Business Park. Budova M vzniká v pražských Holešovicích v souladu s certifikací BREEAM na úrovni Very Good a dokončena bude ve 2. čtvrtletí 2016. Novým a jediným nájemcem, který si pronajal celou budovu, je česká společnost s celosvětovou působností ComAp a.s.

Zobrazit celou zprávu