TISKOVÉ STŘEDISKO

JESTICO + WHILES

Vydáno dne: 28.07.2015

NÁRODNÍ GRAFENOVÝ ÚSTAV Z PERA ARCHITEKTONICKÉ KANCELÁŘE JESTICO + WHILES OTEVÍRÁ CESTU K NOVÝM VÝROBKŮM A APLIKACÍM

Architektonická kancelář Jestico + Whiles stojí za návrhem elegantní budovy Národního grafenového ústavu při Manchesterské univerzitě ve Velké Británii, který je předním vědecko-výzkumným centrem celosvětového významu. Zaměřuje se na výzkum a výrobu grafenu, speciální uhlíkové nanostruktury, která je dosud nejpevnějším známým materiálem s vynikající vodivostí. Tyto vlastnosti ho předurčují k revolučním uplatněním v oblasti energií, IT nebo medicíny.

Zobrazit celou zprávu

DACHSER CZECH REPUBLIC

Vydáno dne: 16.07.2015

DACHSER ZÍSKAL OCENĚNÍ ZA NEJVYŠŠÍ SPOLEHLIVOST

Lufthansa Cargo vyznamenala obchodní oblast DACHSER Air & Sea Logistics oceněním Lufthansa Cargo Quality Award Europe & Africa 2014. Ocenění bylo uděleno za vynikající kvalitu tohoto logistického providera v regionech Evropa a Afrika a je synonymem pro nejvyšší spolehlivost, a to v rámci celého konkurenčního prostředí v logistice.

Zobrazit celou zprávu

PASSERINVEST GROUP

Vydáno dne: 16.07.2015

KONCERT MIG 21 V BB CENTRU

Baarův park, který je součástí unikátního multifunkčního areálu BB Centrum, byl na začátku léta svědkem koncertu kapel MIG 21 a Děda Mládek Illegal Band. Pro návštěvníky zde společnost PASSERINVEST GROUP, která BB Centrum v Praze 4 buduje již více než dvacet let, připravila již tradiční odpoledne plné hudby a dobrého jídla z místních restaurací. Nechyběly ani ukázky masáží z Balance Clubu Brumlovka a pro nejmenší byl k dispozici koutek s možností malování na obličej.

Zobrazit celou zprávu

DZ DRAŽICE + NIBE

Vydáno dne: 14.07.2015

NEZÁVISLÉ TESTY PROKÁZALY, ŽE TEPELNÁ ČERPADLA UŠETŘÍ AŽ 80 % ENERGIE

Výměna starého zdroje vytápění může do domácnosti přinést nezanedbatelné úspory. Neekologické kotle na tuhá paliva a drahé elektrické topení v dnešní době představují pro rozpočet spíše zátěž a jejich efektivita zdaleka nedosahuje takové výše jako například efektivita tepelných čerpadel švédského výrobce NIBE. Pořízením tohoto účinného zdroje vytápění je možné získat úsporu energie až 80 %, což dokazují také výsledky testů, které provedla nezávislá Švédská energetická agentura u tepelných čerpadel typu země-voda.

Zobrazit celou zprávu

TOUAX

Vydáno dne: 13.07.2015

ZAHRANIČNÍ ŠKOLY Z ČESKÝCH MODULŮ

Praha, 13. 7. 2015 – Výstavba dočasných či trvalých modulových škol a školek je v řadě evropských zemí již běžnou záležitostí. Zejména v Německu se staví i nájemní objekty touto technologií. Zahraniční investoři, včetně místních samospráv, si modulovou výstavbu vybírají pro její rychlost, flexibilitu a ekonomickou úspornost. Postavit modulovou školu o třetinu levněji než tu klasickou a během pouhých dvou měsíců prázdnin totiž není problém. Tři ukázky zajímavých realizací z ciziny, které se liší svým pojetím, představuje společnost Touax, přední výrobce a dodavatel modulových staveb.

Zobrazit celou zprávu

ROTER HAHN

Vydáno dne: 09.07.2015

FESTIVAL MRAMOR A MERUŇKY

O víkendu 1. a 2. srpna 2015 proběhne pod záštitou organizace Roter Hahn v městečku Laas v Jižním Tyrolsku netradiční festival s názvem Mramor a meruňky. Lidé v této oblasti jsou pyšní na své dvě místní komodity - na svůj mramor a na své meruňky (kterým se zde na rozdíl od Německa říká Marillen). "Bílé zlato" z Laas je díky své jedinečné čistotě a tvrdosti známé daleko za hranicemi země a meruňky z Vinschgau, které mají díky výtečné kvalitě jedinečně sladkou chuť. A cení si jich natolik, že jim každý rok v létě uspořádají festival.

Zobrazit celou zprávu

TOUAX

Vydáno dne: 08.07.2015

PRODEJNY NA MÍRU Z MODULŮ: PRUŽNÁ REAKCE NA ZÁJEM SPOTŘEBITELŮ

Praha, 8. 7. 2015 – Řadu obcí a mikroregionů v České republice trápí nedostatečná občanská vybavenost. Svým obyvatelům by chtěly nabídnout základní nabídku obchodů a služeb, ale firmy se do malých obcí kvůli obavám o návratnost investice příliš nehrnou. Jak zde tedy zajistit například prodejnu smíšeného zboží, která nabídne základní sortiment, aby lidé nemuseli pro rohlíky jezdit několik kilometrů do větších měst? Pro firmy, které by své produkty a služby chtěly nabízet i v menších obcích, může být řešením flexibilní modulová technologie.

Zobrazit celou zprávu

ROTER HAHN

Vydáno dne: 03.07.2015

DOVOLENÁ NA FARMĚ NEZNAMENÁ VŽDY VIDLE A ZVÍŘÁTKA

Farmy pro ideální letní dovolenou s vodními hrátkami se dělí na tři typy podle toho, jaké koupání nabízejí. Prvním typem jsou statky, které vlastní běžný soukromý bazén a těch je v evidenci Roter Hahnu téměř 130. Druhým pak ty, na jejichž pozemcích se nachází přírodní nádrž, ať už rybník nebo jezírko, které jsou zcela bez chlóru. Celá rodina včetně nejmenších dětí se tak může bezstarostně koupat a zároveň si užívat krásnou přírodu okolo. A posledním typem jsou farmy, které se nacházejí poblíž horských jezer. Těch, co jsou blíže než 500 m je přesně třicet a dalších 320 statků má jezero v docházkové vzdálenosti, tedy méně než 5 kilometrů.

Zobrazit celou zprávu