TISKOVÉ STŘEDISKO

HUISMAN

Vydáno dne: 07.08.2015

HUISMAN ZPROVOZNIL NOVÝ FRÉZOVACÍ A VYVRTÁVACÍ STROJ. VÝROBA BUDE PRUŽNĚJŠÍ

Sviadnovská společnost Huisman, významný světový výrobce námořních jeřábů, ropných vrtných souprav nebo systémů pro pokládku potrubí na mořské dno, uvedla nový horizontální frézovací a vyvrtávací stroj do ostrého provozu. Celková hodnota investice je přibližně 50 milionů korun.

Zobrazit celou zprávu

HARIBO SK

Vydáno dne: 06.08.2015

SLADKÉ UČENIE S HARIBO BÄRENSCHULE

Začiatok nového školského roka je pre všetkých školopovinných veľkou udalosťou. Pre niektorých je to premiéra, iní sa tešia na svojich kamarátov. Je to však predovšetkým čas, kedy sa letné prázdniny skončili a začína sa obdobie každodenných povinností. Je mnoho spôsobov ako školákom toto obdobie spríjemniť. Nielen pre tých najmenších sú tu sladké želatínové písmenká a čísla HARIBO Bärenschule.

Zobrazit celou zprávu

DACHSER SLOVAKIA

Vydáno dne: 06.08.2015

DACHSER SLOVAKIA ZAVIEDOL ELEKTRONICKÚ FAKTURÁCIU

Medzinárodný poskytovateľ logistických služieb Dachser Slovakia spustil elektronickú fakturáciu. Ide o ďalší krok k tzv. bezpapierovej logistike, ktorá je súčasťou princípov udržateľného rozvoja spoločnosti Dachser.

Zobrazit celou zprávu

HARIBO CZ

Vydáno dne: 06.08.2015

SLADKÉ UČENÍ S HARIBO BÄRENSCHULE

Začátek nového školního roku je pro všechny školou povinné velkou událostí. Pro některé je to premiéra, jiní se těší na své kamarády, ale především je to doba, kdy letní prázdniny skončily a čas každodenních povinností opět začíná. Je spousta způsobů jak školákům toto období zpříjemnit. Nejen pro ty nejmenší jsou tu sladká želatinová písmenka a čísla HARIBO Bärenschule.

Zobrazit celou zprávu

DRŮBEŽÁŘSKÝ ZÁVOD KLATOVY

Vydáno dne: 04.08.2015

SVAČINY BEZ "E" PRO MALÉ I VELKÉ ŠKOLÁKY

Každý rodič jistě potvrdí, jak náročné je každý den hledat inspiraci na snídani nebo školní svačinu pro své děti. Aby jídlo splňovalo požadavky správné výživy a ještě chutnalo mlsným ratolestem je někdy dost těžký úkol. I na tyto případy myslí Drůbežářský závod Klatovy, který má ve své nabídce kvalitní kuřecí uzeniny s vysokým podílem masa a nízkým obsahem tuku i soli. Jejich jakost potvrzují i získaná ocenění národní značky kvality KLASA.

Zobrazit celou zprávu

LINDAB

Vydáno dne: 03.08.2015

LINDAB ZÍSKAL AKVIZICÍ SPOLEČNOST MP3; JEJÍ VZDUCHOTECHNICKÉ SYSTÉMY JIŽ PRODÁVÁ NA ITALSKÉM TRHU - Další trhy, v nichž bude Lindab vzduchotechniku od MP3 nabízet, budou brzy následovat. Patří mezi ně i Česká republika.

Mezinárodní koncern Lindab, přední světový výrobce a prodejce vzduchotechniky a dalších stavebních komponent z tenkostěnné oceli, lehkých střešních krytin, fasádních a okapových systémů, dále expanduje. Akvizicí získal renomovanou italskou společnost MP3, specializující se na kompletní vzduchotechnické systémy včetně protipožární ochrany. Integrace MP3 do Lindabu pokračuje podle plánu: italská odnož Lindabu již dodává požární klapky vyráběné v závodě MP3 na tamní trh – a další trhy včetně České republiky budou brzy následovat. V příslušných zemích probíhá nyní školení zaměstnanců, zaměřené na technickou stránku produktů MP3 a jejich prodej.

Zobrazit celou zprávu

ROTER HAHN

Vydáno dne: 30.07.2015

MERANO HIGH MOUNTAIN TRAIL

Mimořádná pěší túra skrz Národní park Texel Group.

Zobrazit celou zprávu

DZ DRAŽICE + NIBE

Vydáno dne: 29.07.2015

AŽ 127 TISÍC NA VÝMĚNU KOTLE NA PEVNÁ PALIVA ZA ÚSPORNÉ TEPELNÉ ČERPADLO

V České republice stále mnoho lidí používá neekologické zdroje vytápění. Zejména kotle na pevná paliva, kterými topí přes půl milionu domácností v rodinných domech, výrazně zatěžují životní prostředí. Jeho zhoršený stav pak negativně ovlivňuje zdraví všech obyvatel. Účinnost těchto kotlů navíc není zdaleka taková jako třeba u tepelných čerpadel. Ministerstvo životního prostředí od podzimu spouští nový program Státního fondu životního prostředí tzv. kotlíkové dotace, s jejichž pomocí si mohou žadatelé z řad majitelů rodinných domů pořídit nové ekologičtější zdroje vytápění se státní podporou až 127,5 tisíc korun. Mezi nimi i vysoce úsporná tepelná čerpadla NIBE, která splňují přísná kritéria daná Evropskou unií. Příspěvky budou žadatelům přidělovat jednotlivé kraje.

Zobrazit celou zprávu