Klient

Greenbuddies

resources/f/klienti/196/logo/Green Budies logo.jpg

http://www.greenbuddies.eu

Greenbuddies je partnerem pro kompletní řešení projektů solárních elektráren a nabíjecí infrastruktury pro elektromobily na klíč. Jsme česká společnost, naše projekty ale realizujeme už ve 14 zemích Evropské Unie. Za posledních 5 let jsme dokončili více než 550 MWp fotovoltaických elektráren a nainstalovali téměř 1 500 000 fotovoltaických modulů. A čísla dále rostou. Naše postupy jsou zelené, jsme vašimi „Buddies".

Greenbuddies

Vydáno dne: 15.11.2023

ČEŠTÍ GREENBUDDIES USPĚLI V CENĚ NĚMECKÉHO HOSPODÁŘSTVÍ

Česká společnost Greenbuddies se umístila jako první ve svém oboru v Ceně německého hospodářství. V kategorii energetická efektivita se dostala do užšího výběru tří nejlepších firem. Porota ocenila přispění Greenbuddies k přeměně především české, a tím i česko-německé a evropské ekonomiky v oblasti energetiky. V Německu dosud nainstalovala česká firma solární elektrárny o výkonu 206 megawattpeaků.

Read More

Greenbuddies

Vydáno dne: 01.11.2023

V ZÁVODĚ ŠKODA AUTO V MLADÉ BOLESLAVI VZNIKLA JEDNA Z NEJVĚTŠÍCH STŘEŠNÍCH FOTOVOLTAIK V ČESKU

Společnost Greenbuddies instalovala v mladoboleslavském závodě Škoda Auto jednu z největších střešních fotovoltaik v České republice. Tento ambiciózní projekt zahrnuje více než 5 tisíc solárních modulů rozmístěných na střechách tří skladovacích hal o celkovém jmenovitém výkonu 2 138 kWp. Fotovoltaika je v současné době ve zkušebním provozu a elektřina, kterou vyrobí, pokryje zhruba polovinu spotřeby celého areálu. Investorem projektu v celkové výši bezmála 60 milionů korun je společnost ČEZ ESCO.

Read More

Greenbuddies

Vydáno dne: 09.10.2023

ZELENÝ VODÍK JAKO ŘEŠENÍ PŘEBYTKŮ ENERGIE? ČEŠI ZKOUMAJÍ JEHO UPLATNĚNÍ V DOPRAVĚ

Společnost Greenbuddies, jeden z velkých tuzemských hráčů na poli instalace fotovoltaických elektráren, v současné době v zahraničí začíná pracovat na počáteční fázi vývoje projektů, které se zabývají výrobou vodíku z energetických přebytků. Na projektu v Nizozemsku spolupracuje s partnery z dopravního sektoru, kde zkoumá možnosti uplatnění vyprodukovaného plynu v rámci dopravní sítě. Tato metoda výroby vodíku představuje způsob, jak lze řešit problémy s přetížením distribuční sítě.

Read More

Greenbuddies

Vydáno dne: 27.09.2023

GREENBUDDIES STAVÍ PLOUVOUCÍ SOLÁRNÍ ELEKTRÁRNU V NĚMECKU PRO HOLANDSKOU SPOLEČNOST FLOATING SOLAR

Společnost Greenbuddies, přední český poskytovatel obnovitelných energetických řešení, oznámila podepsání klíčové smlouvy s holandskou firmou Floating Solar na výstavbu plovoucí fotovoltaické elektrárny v Německu. Tato spolupráce představuje první projekt Floating Solar mimo území Nizozemska a zároveň vůbec první velký plovoucí fotovoltaický park s vertikálním sledováním osy slunce („tracking azimutu“) v Německu.

Read More

Greenbuddies

Vydáno dne: 06.09.2023

FOTOVOLTAIKY SI ZASLOUŽÍ DOBROU PÉČI. ODVDĚČÍ SE DLOUHOU ŽIVOTNOSTÍ A VYSOKOU PRODUKCÍ ENERGIE

Staráte se o velkou fotovoltaickou elektrárnu? Plánujete pro svou firmu novou instalaci solární elektrárny? Správné plánování, péče a údržba jsou klíčové pro zajištění optimálního výkonu elektrárny a zajištění dlouhé životnosti zařízení.

Read More

Greenbuddies

Vydáno dne: 18.07.2023

JEDENÁCT PRODEJEN PENNY NOVĚ USPOŘÍ AŽ 40 % ENERGIE DÍKY FOTOVOLTAICE, PATŘÍ MEZI NĚ I CELODŘEVĚNÁ PRODEJNA VE SKUTČI A PRODEJNA V PRAZE LÁDVÍ

Společnost Greenbuddies nyní začíná instalovat jedenáct fotovoltaických elektráren pro diskontní řetězec PENNY. Výstavba střešních fotovoltaik se týká již existujících, ale i nových poboček v Česku. Součástí systémů budou také bateriová úložiště, která se postarají o akumulaci vyrobených energetických přebytků. V létě se solární elektrárny od Greenbuddies postarají o úsporu spotřeby elektrické energie ze sítě ve výši až 40 %. Osazení solárními panely se dočká například vůbec první celodřevěný diskont v ČR ve Skutči na Chrudimsku či požárem zcela zničená prodejna v Chodově na Sokolovsku, jejíž opětovná výstavba bude zahájena ještě v průběhu letošního roku.

Read More

Greenbuddies

Vydáno dne: 11.07.2023

BUDOUCNOST SOLÁRNÍ ENERGIE? ODLEHČENÉ PANELY PRO STŘECHY S NÍZKOU NOSNOSTÍ

Společnost Greenbuddies si připíše další významnou realizaci sluneční elektrárny v Česku. Tento přední dodavatel fotovoltaiky počínaje srpnem postupně osadí střechu štěrboholského outletového centra Fashion Arena Prague Outlet více než tisícem speciálních odlehčených solárních panelů, které díky svým vlastnostem umožňují instalaci na střechách s nízkou nosností. Fotovoltaika se po svém zprovoznění postará o výrobu elektrické energie o objemu více než 400 MWh ročně a pro Fashion Arenu to bude znamenat průměrnou roční úsporu v hodnotě více jak dva miliony korun českých.

Read More

Greenbuddies

Vydáno dne: 07.06.2023

NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÝ SOLÁRNÍ VELETRH PŘIVÍTÁ REKORDNÍ POČET VYSTAVOVATELŮ, MEZI NIMI I SEDM Z ČESKA

Jen několik málo dní zbývá do začátku největšího odborného veletrhu solárního průmyslu, Intersolar Europe. Veletrh, který je součástí skupiny veletrhů The smarter E Europe, se letos uskuteční v termínu 14. až 16. června v Mnichově a zúčastní se jej rekordních 1 372 vystavovatelů. Mezi nimi figuruje sedm z Česka, a to včetně společnosti Greenbuddies, která má za sebou instalaci více než dvou milionů fotovoltaických modulů v šestnácti zemích EU. Velkým tématem veletrhu bude mimo jiné minimalizace technologické nezávislosti, respektive narušení dodavatelského řetězce v Evropě.

Read More