Klient

Greenbuddies

resources/f/klienti/196/logo/Green Budies logo.jpg

http://www.greenbuddies.eu

Greenbuddies je partnerem pro kompletní řešení projektů solárních elektráren a nabíjecí infrastruktury pro elektromobily na klíč. Jsme česká společnost, naše projekty ale realizujeme už ve 14 zemích Evropské Unie. Za posledních 5 let jsme dokončili více než 550 MWp fotovoltaických elektráren a nainstalovali téměř 1 500 000 fotovoltaických modulů. A čísla dále rostou. Naše postupy jsou zelené, jsme vašimi „Buddies".

Greenbuddies

Vydáno dne: 29.05.2024

NAD NÁKUPNÍMI CENTRY V MAĎARSKU SE SPOUŠTÍ FOTOVOLTAIKA OD ČESKÉHO DODAVATELE ZA TÉMĚŘ 80 MILIONŮ

Česká společnost Greenbuddies dokončila práce na výstavbě střešních solárních elektráren na pěti lokalitách v Maďarsku o celkovém výkonu 7,38 MWp v hodnotě 78 milionů korun. Ty budou nově napájet budovy maloobchodního řetězce. Střechy osazené soláry tak kromě nižších výdajů až o 25 % za elektřinu ročně přinesou i snížení negativního dopadu obchodních domů na životní prostředí.

Read More

Greenbuddies

Vydáno dne: 21.05.2024

AŽ DVA GIGAWATTY SOLÁRNÍCH ELEKTRÁREN V ČESKU ZASTARÁVAJÍ, MOHOU PŘITOM VYRÁBĚT ENERGIE MNOHEM VÍC

Více než polovinu solární energie v Česku vyrábějí zařízení stará třináct let a více. Komponenty těchto instalací degradují a bude je potřeba brzy modernizovat. Stáří technologií má totiž úměrný vliv na jejich celkovou výkonnost, která se s každým rokem snižuje. Na rozdíl od zahraničí, kde se modernizace solárních elektráren – takzvaný repowering – už provádí, v Česku se na nástup tohoto trendu teprve čeká. Repowering přitom představuje příležitost, jak vyrábět více elektřiny, aniž by bylo nutné solárními systémy osadit další plochy.

Read More

Greenbuddies

Vydáno dne: 27.03.2024

CO VŠECHNO DNESKA UMÍ VYROBIT SOLÁRNÍ ELEKTŘINU? ODPADKY, ALE I EIFFELOVKA NEBO HISTORICKÉ POMPEJE

Solární elektrárny dávno nejsou záležitostí jen povrchu země nebo střech. Už roky vyrábějí elektřinu na vodě, skládkách, v horách nebo nově také mezi železničními pražci. Solární panely si našly cestu i ke světoznámým památkám, jako je Eiffelova věž nebo starověké město Pompeje, a „požehnání dostala“ i fotovoltaika ve Vatikánu.

Read More

Greenbuddies

Vydáno dne: 01.03.2024

SOLÁRNÍ PARKOVIŠTĚ V EU UŽ ELEKTŘINU VYRÁBĚJÍ. ČESKO BOOM CARPORTŮ TEPRVE ČEKÁ

Velké plochy parkovišť dokáží mnohé státy Evropské unie úspěšně přeměňovat na takzvané solární carporty. Parkovací plochy tak dostávají zcela nový, dvojí rozměr. Pro provozovatele je to výroba zelené energie ze solárních panelů, snížení uhlíkové stopy a podpoření image udržitelnosti, pro parkující ochrana vozidla před nepříznivým počasím a možnost nabíjet elektromobil přímo na místě. Ve Francii a v některých německých spolkových zemích už povinnost osadit parkoviště solárními panely vyplývá ze zákona, poptávka po realizaci takových projektů tak skokově roste. V Čechách obdobný boom solárních zastřešených parkovacích ploch lze brzy očekávat.

Read More

Greenbuddies

Vydáno dne: 13.02.2024

ČESKÝ TRH S FOTOVOLTAIKOU BUDE V NÁSLEDUJÍCÍCH DESETI LETECH RŮST JEŠTĚ VÝZNAMNĚJI NEŽ PRŮMĚR EVROPY

V minulém roce rostl trh fotovoltaických elektráren v Evropské unii meziročně o více než 40 %. Česká republika se řadí k zemím, které rozhýbaly svoji cestu ke změně energetického mixu a dosáhla po mnoha letech opět téměř na gigawattový instalovaný výkon a omračující je procentuální růst, který na našem domácím trhu dosáhl přes 200 procent. V oblasti největších industriálních elektráren k tomuto číslu podstatně přispěli i čeští Greenbuddies.

Read More

Greenbuddies

Vydáno dne: 17.01.2024

LIBERECKÉ DENSO PŘEMĚNILO NEVYUŽÍVANOU PRŮMYSLOVOU PLOCHU V NEJVĚTŠÍ FIREMNÍ FOTOVOLTAIKU V KRAJI

V areálu libereckého závodu na výrobu automobilových komponentů, společnosti Denso, vyrostla na části nevyužité průmyslové plochy největší firemní pozemní fotovoltaická instalace v Libereckém kraji. Bezmála čtyři tisíce panelů o výkonu 1,7 MWp zde budou vyrábět elektřinu, která se spotřebuje přímo v továrně a dlouhodobě tak Densu přinese značné finanční úspory. Projekt realizovala pro ČEZ ESCO společnost Greenbuddies, která se zde úspěšně vypořádala s komplikovaným geologickým podložím.

Read More

Greenbuddies

Vydáno dne: 29.11.2023

TÉMĚŘ 5 000 SOLÁRNÍCH PANELŮ OD GREENBUDDIES NA SKLADECH CTPARKŮ. STÁVAJÍ SE TAK ATRAKTIVNĚJŠÍ PRO NÁJEMCE

Rozsáhlé střechy průmyslových a logistických hal společnosti CTP se v Česku postupně plní solárními panely. Na několika těchto projektech intenzivně pracuje česká společnost Greenbuddies, která dodávku realizuje pro investora ČEZ ESCO. Greenbuddies tak pomáhají průmyslovému developerovi CTP zvyšovat energetickou účinnost jeho areálů a budov, která se v budoucnu stane klíčovým parametrem pro posuzování jejich hodnoty.

Read More

Greenbuddies

Vydáno dne: 21.11.2023

ČEŠTÍ GREENBUDDIES POKOŘILI HRANICI JEDNOHO GIGAWATTU. SOLÁRNÍ ELEKTRÁRNY STAVÍ VE VÍCE NEŽ POLOVINĚ STÁTŮ EU

Česká společnost Greenbuddies, specializující se na výstavbu středních a velkých fotovoltaických elektráren, dosáhla významného milníku v podobě 1 GWp celkově nainstalovaného výkonu. Solární elektrárny staví v sedmnácti zemích Evropské unie, a to na pozemních, střešních a vodních lokalitách. Více než polovinu z tohoto výkonu pak instalovala v Holandsku a Německu. Aktuálně se Greenbuddies soustředí i na český trh, kde jejich obří elektrárny najdeme na mladoboleslavské Škodovce nebo Kongresovém centru.

Read More