Klient

OSTROJ

resources/f/klienti/170/logo/ostroj-logo-1.png

http://www.ostroj.cz/

OSTROJ a.s. patří k významným strojírenským firmám v České republice. Na trhu působí od roku 1948. Je ryze českou akciovou společností, její sídlo a výrobní závod se nachází v Opavě. Společnost zaměstnává zhruba 800 pracovníků především z regionu Opavska a dosahuje tržeb na úrovni cca 1,6 miliardy Kč (rok 2022). Do výrobkového portfolia pět divizí patří široká paleta výrobků, od opracovaných lakovaných svařenců, přes hydraulické válce, hřídele, tiskařské válce, komplexní nástrojářská řešení, přesné obráběné dílce až po ocelové zápustkové výkovky a komponenty důlních strojů pro hlubinnou těžbu uhlí a rud. Součástí výrobních aktivit je i galvanické zinkování a chromování.

 

 

OSTROJ

Vydáno dne: 17.10.2022

OSTROJ LETOS ZAPLATÍ ZA ENERGIE O TÉMĚŘ 140 MIL. KČ VÍCE. ZAVEDL „TVRDÝ“ ÚSPORNÝ BALÍČEK, ABY NEMUSEL PROPOUŠTĚT

Česká společnost OSTROJ letos zaplatí za elektřinu a plyn několikanásobně více než v roce 2021. Kvůli tomu zahájil strojírenský výrobce z Opavy komplexní a tvrdá úsporná opatření. Pracuje na zprovoznění první vlastní fotovoltaické elektrárny, snaží se o převedení části zvýšených nákladů na své zákazníky, optimalizuje pracovní činnosti s důrazem na šetření energií, hledá alternativní zdroje vytápění výrobních hal a také plánuje několikatýdenní odstávku v energeticky nejnáročnějších provozech.

Read More

OSTROJ

Vydáno dne: 13.06.2022

OSTROJ ZAMĚSTNÁ SVÁŘEČE Z INDIE

OSTROJ a.s. zaznamenává i na začátku měsíce června zájem z řad uchazečů. Od počátku letošního roku reagovalo na celkově 67 inzerovaných pozic na 370 uchazečů, z nichž 66 již přijalo pracovní nabídku. Výtěžnost náborů se tak pohybuje na poměrně vysoké úrovni cca 18 %.

Read More

OSTROJ

Vydáno dne: 02.05.2022

OSTROJ BUDE „ČERPAT“ ZELENOU ENERGII ZE SLUNCE

Strojírenská firma OSTROJ bude využívat zelenou energii z vlastní fotovoltaické elektrárny o výkonu 480,5 kWp. Uvedení elektrárny, která vyroste na střeše jedné z jejích výrobních hal, do provozu je naplánováno na začátek roku 2023. Celková hodnota investice dosahuje 10 mil. Kč.

Read More

OSTROJ

Vydáno dne: 25.03.2022

OSTROJI SE I V LOŇSKÉM ROCE DAŘILO, NAVÝŠIL TRŽBY O 60 MILIONŮ KČ, DO INVESTIČNÍCH PROJEKTŮ VLOŽIL PŘES 44 MILIONŮ KČ A PO CELÝ ROK NABÍRAL NOVÉ ZAMĚSTNANCE

OSTROJ a.s. navýšil k 31. 12. 2021 meziročně své tržby o 60 milionů Kč na celkových 1.064 milionů Kč, do provozu byly uvedeny nové stroje a zařízení za bezmála 30 milionů Kč, do majetku společnosti byly dále aktivovány stavební investice za necelých 14 milionů Kč a nehmotné investice za 0,6 milionu Kč. S ohledem na dobrou zakázkovou naplněnost probíhal po celý rok 2021 aktivní nábor zaměstnanců, který dále pokračuje i v letošním roce.

Read More

OSTROJ

Vydáno dne: 22.02.2022

OSTROJI SE I NA ZAČÁTKU ROKU 2022 DAŘÍ, ZAMĚSTNANCŮM NAVÝŠIL MZDY V PRŮMĚRU O 6 %

OSTROJ a.s., tradiční česká strojírenská společnost hlásí na začátku roku 2022 dobré zprávy. Bezmála 800 zaměstnanců společnosti má od nového roku mzdu vyšší průměrně o 6 %, pozici stabilní firmy pak potvrzuje velmi dobrá naplněnost výrobních kapacit klíčových výrobních divizí. Pokračuje také trend loňského roku, kdy díky zvýšené poptávce společnost nabírá nové zaměstnance.

Read More

OSTROJ

Vydáno dne: 11.10.2021

OSTROJ SE OTEVŘE VEŘEJNOSTI

Opavský OSTROJ otevře opět po dvou letech své „strojírenské“ dveře široké veřejnosti s doplňkovým programem pro velké i malé návštěvníky. Čeká na ně třeba krátká exkurze do důlní štoly, výstava veškeré manipulační techniky nebo svářečský simulátor. Den otevřených dveří v OSTROJi se uskuteční v sobotu 16. října 2021 od 8.00 do 14.00 hodin v areálu společnosti v Opavě. K účasti je nutná rezervace předem.

Read More

OSTROJ

Vydáno dne: 30.09.2021

OSTROJ SE VÍCE ZAMĚŘUJE NA ENERGETIKU. ZAČAL DODÁVAT PRO SIEMENS

Opavský OSTROJ vyrobil první „kvalifikační“ zakázku pro berlínskou pobočku společnosti Siemens. Jednalo se o elektromotorovou skříň o celkové hmotnosti necelých 19 tun a délce téměř pět metrů. Finanční objem zakázky přesáhl 1,5 mil. Kč. Dodávka zahrnovala rovněž montáž, provedení povrchových úprav a přepravu. V průběhu výroby se OSTROJ podílel také na návrzích změn výrobní dokumentace zakázky s cílem optimalizovat výsledný zákaznický produkt.

Read More

OSTROJ

Vydáno dne: 19.08.2021

OSTROJ INVESTUJE DO NOVÉ GALVANICKÉ LINKY. BUDE PATŘIT MEZI NEJVĚTŠÍ V ČESKU

Opavská společnost OSTROJ bude mít modernější a úspornější galvanickou linku, šetrnější k životnímu prostředí. Náklady investičního projektu dosahují téměř 70 milionů Kč. Nová linka na závěsové zinkování, která nahradí dvě stávající, zvládne za den „pozinkovat“ až 1800 m2 ploch. Jeden dílec může být až čtyři metry široký a vážit skoro půl tuny. Spuštění linky do ostrého provozu se plánuje na konec druhého kvartálu 2022.

Read More