Klient

OSTROJ

resources/f/klienti/170/logo/ostroj-logo-1.png

http://www.ostroj.cz/

OSTROJ a.s. patří k významným strojírenským firmám v České republice. Na trhu působí od roku 1948. Je ryze českou akciovou společností, její sídlo a výrobní závod se nachází v Opavě. Společnost zaměstnává zhruba 800 pracovníků především z regionu Opavska a dosahuje tržeb na úrovni cca 1,6 miliardy Kč (rok 2022). Do výrobkového portfolia pět divizí patří široká paleta výrobků, od opracovaných lakovaných svařenců, přes hydraulické válce, hřídele, tiskařské válce, komplexní nástrojářská řešení, přesné obráběné dílce až po ocelové zápustkové výkovky a komponenty důlních strojů pro hlubinnou těžbu uhlí a rud. Součástí výrobních aktivit je i galvanické zinkování a chromování.

 

 

OSTROJ

Vydáno dne: 26.09.2024

OSTROJ POSILŇUJE NA SLOVENSKOM TRHU: DOPYT PO TVRDOM CHRÓMOVANÍ RASTIE

OSTROJ, tradičná strojárska spoločnosť založená v roku 1948, hlási rastúci dopyt slovenských firiem po tvrdom funkčnom chrómovaní, povrchovej úprave oceľových výrobkov. Záujem je najmä o pokovovanie dielov, ktoré sú súčasťou hydraulických zariadení, tlačiarenských strojov alebo priemyselných armatúr.

Read More

OSTROJ

Vydáno dne: 26.09.2024

OSTROJ POZINKOVAL NA NOVÉ LINCE JIŽ 500 TISÍC M2 PLOCH. VYTÍŽENÍ JE ZPĚT NA „PŘED-COVIDOVÝCH“ ČÍSLECH A VÝHLED DO BUDOUCNA JE OPTIMISTICKÝ

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.

Read More

OSTROJ

Vydáno dne: 22.08.2024

OSTROJ NAPLNO ROZJEL SÉRIOVOU VÝROBU LETIŠTNÍ TECHNIKY PRO OSHKOSH AEROTECH

Opavský strojírenský výrobce OSTROJ rozšířil strategickou spolupráci s americkou společností Oshkosh AeroTech, významným hráčem na trhu pozemní podpůrné techniky pro letiště. Společný projekt zahrnuje převod komplexní výroby nakládacích plošin do opavského výrobního závodu. V roce 2024 by jich měl OSTROJ dodat celkem 20.

Read More

OSTROJ

Vydáno dne: 13.06.2024

OPAVSKÝ OSTROJ MÁ VLASTNÍ MED. VČELY CHOVÁ PŘÍMO VE SVÉM AREÁLU

Udržitelné a ekologické projekty mají v opavské strojírenské firmě OSTROJ zelenou. Včelstvo našlo svůj domov v klidné části areálu firmy, která mu zajišťuje vhodné podmínky pro chov. Péči o včely má na starosti zkušený včelmistr. Včelí med poslouží jako drobná pozornost pro zákazníky a obchodní partnery.

Read More

OSTROJ

Vydáno dne: 31.05.2024

OSTROJ DODÁ DOPRAVNÍKOVÝ SYSTÉM PRO MODEL OBALY. K PROTOTYPOVÁNÍ VYUŽIL VIRTUÁLNÍ REALITU

Opavský OSTROJ získal rozsáhlou zakázku na dodávku komplexního dopravníkového systému pro automatizaci výroby ve společnosti Model Obaly a.s. S pomocí simulačního programu a virtuální reality navrhl OSTROJ řešení, které pomáhá vykrýt dočasné přetížení mezi výrobní a balicí části linky tak, aby byla zajištěna plynulost celého výrobního procesu. Zakázka, která bude realizována v rekordním čase, má hodnotu bezmála 1 milion eur.

Read More

OSTROJ

Vydáno dne: 17.05.2024

OSTROJ SLAVÍ PRVNÍ ÚSPĚCHY PO NÁROČNÉM OBDOBÍ. V PRVNÍM ČTVRTLETÍ 2024 ROSTL A HLÁSÍ ZISK

Český průmysl prochází v posledních letech těžkým obdobím. Etapa dramatických změn zasáhla také společnost OSTROJ, pro kterou byl rok 2023 především o investicích a transformaci. Strategická rozhodnutí se pak pozitivně promítla už na začátku letošního roku – OSTROJ dosáhl v prvním čtvrtletí ro-ku 2024 hospodářského výsledku před zdaněním o více jak 25 mil. Kč nad plánem pro toto období. První kvartál byl pro firmu naposledy ziskový v roce 2021.

Read More

OSTROJ

Vydáno dne: 02.05.2024

ROBOTIZACE SE VYPLÁCÍ. OSTROJ ROZŠIŘUJE KOVÁRENSKOU VÝROBU

Česká strojírenská společnost OSTROJ rozšiřuje produkci zápustkových výkovků pro automobilový koncern Volkswagen. Díky investici do moderní robotické kovací linky se opavské společnosti podařilo významně zvýšit produktivitu ve výrobě komponentů tažných zařízení. Tento krok umožní zvládnout zvýšený objem zakázek, výrobní tým divize Kovárna a kalírna se rozroste o 25 nových zaměstnanců.

Read More

OSTROJ

Vydáno dne: 11.04.2024

OSTROJ ROSTE A PŘIJME DESÍTKY NOVÝCH LIDÍ. ZÁJEM JE HLAVNĚ O SVÁŘEČE A ZÁMEČNÍKY

Rostoucí opavská strojírenská firma OSTROJ plánuje v letošním roce přijmout přibližně 80 nových pracovníků. Společnost hledá zejména zkušené kandidáty na svářečské a zámečnické pozice, kterým chce ukázat, že i v Opavě můžou pracovat v moderním prostředí s moderními technologiemi.

Read More