Klient

YIT

resources/f/klienti/53/logo/YIT_CMYK.jpg

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Loni tak firma oslavila 15leté výročí působení v tuzemsku, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912 a má tedy za sebou již přes 110 let úspěšného fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 34 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Rivi Bachova, Sija Kamýk, Ranta Barrandov III, Toivo Roztyly a dosud největší areál Suomi Hloubětín, kde YIT společně s realizací Lappi Hloubětín vytvořila celou novou městskou čtvrť v Praze včetně mateřské školy. Další projekty, vč. prvního mimopražského, má developer v přípravě. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2023 dosáhl 2,2 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 8 zemích: Finsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni cca 4300 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

..
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky

YIT

Vydáno dne: 17.02.2023

YIT ZAHAJUJE PRODEJ TORNIO – DALŠÍ ETAPY V LAPPI HLOUBĚTÍN

Developerská společnost YIT na začátku loňského roku zahájila výstavbu další etapy v areálu Lappi Hloubětín, kde celkem vznikne téměř 290 bytových jednotek a řada komerčních ploch. Nový věžový dům Tornio zahrnuje 79 moderních bytů ve finském stylu, které nyní YIT dává do prodeje. Jeho dokončení se plánuje v prvním čtvrtletí roku 2024.

Read More

YIT

Vydáno dne: 01.02.2023

YIT ZKOLAUDOVALA PROJEKT KOTI LIBEŇ V PRAZE 8

Developerská společnost YIT úspěšně zkolaudovala rezidenční projekt Koti Libeň. Ten čítá 140 bytů, dva ateliéry a jeden komerční prostor. Ke koupi aktuálně zbývá poslední volný byt. Noví obyvatelé se budou moci nastěhovat ve 2. čtvrtletí letošního roku.

Read More

YIT

Vydáno dne: 11.01.2023

YIT PŘEDSTAVILA VZOROVOU JEDNOTKU V PROJEKTU VESI HOSTIVAŘ

Developerská společnost YIT otevřela v rezidenčním projektu Vesi Hostivař v Praze 15 vzorovou jednotku. Její interiér reflektuje umístění areálu v těsném sousedství lesoparku a staví tak na přírodních motivech v kombinaci s decentními barvami. Ke koupi aktuálně zbývá polovina z celkem 208 jednotek apartmánového typu. Projekt by měl být dokončen na podzim letošního roku, noví majitelé by se mohli stěhovat na jaře 2024.

Read More

YIT

Vydáno dne: 09.01.2023

LUBOMÍR DRENČAK SE STAL NOVÝM FINANČNÍM ŘEDITELEM YIT STAVO

Na post finančního ředitele v developerské společnosti YIT Stavo nastoupil v lednu Lubomír Drenčak. Ten má desetiletou praxi ve finančnictví, převážně v oblasti nemovitostí, stavebnictví a výroby. Ve funkci nahradí dosavadní ředitelku Helenu Thérovou, která nadále zůstává ve vedení společnosti YIT a na pozici poradce se bude věnovat plánování a controllingu.

Read More

YIT

Vydáno dne: 01.12.2022

PROJEKT PARVI CIBULKA OD YIT JE ZKOLAUDOVÁN

Developerská společnost YIT zkolaudovala rezidenční projekt Parvi Cibulka, který vznikl revitalizací bývalé továrny v Praze 5 na bydlení loftového typu. Ke koupi nyní zbývá necelá třetina z celkových 150 bytových jednotek. Součástí objektu je rovněž devět nebytových prostor.

Read More

YIT

Vydáno dne: 10.11.2022

NAD VESI HOSTIVAŘ A PRVNÍMI ETAPAMI LAPPI HLOUBĚTÍN OD YIT VLAJE GLAJCHA

Developerská společnost YIT dokončila hrubou stavbu hned dvou svých projektů – Vesi Hostivař v Praze 15 a etap Kemi a Ranua v Lappi Hloubětín v Praze 9. Vesi Hostivař čítá 208 jednotek apartmánového typu a kolaudace by měla proběhnout koncem roku 2023. První dvě etapy projektu Lappi Hloubětín dohromady zahrnují 209 bytů. Obě plánuje developer dokončit v létě příštího roku. Ve všech novostavbách zbývá ke koupi zhruba polovina jednotek.

Read More

YIT

Vydáno dne: 01.08.2022

YIT STARTUJE DALŠÍ PROJEKT: V RIVI BACHOVA VYROSTE 47 NOVÝCH BYTŮ

Developerská společnost YIT zahájila výstavbu a prodej dalšího nového projektu, tentokrát v Praze na Chodově. Dům Rivi Bachova zahrnuje 47 bytových jednotek o dispozici od 1+kk do 3/4+kk a velikosti až 91 m2. Projekt by měl být dokončen na přelomu let 2023 a 2024.

Read More

YIT

Vydáno dne: 08.06.2022

YIT SPUSTILA NOVÝ PROJEKT HAPPI MILÁNSKÁ V PRAZE 15

Společnost YIT zahájila výstavbu projektu Happi Milánská v pražských Horních Měcholupech a do prodeje dala 72 nových bytů ve finském stylu o velikosti až 99 m². Bytový dům s výbornou dostupností jak do přírody, tak do centra metropole zahrne rovněž tři komerční prostory. Dokončení developer plánuje na jaře 2024.

Read More