Klient

YIT

resources/f/klienti/53/logo/YIT_CMYK.jpg

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Loni tak firma oslavila 15leté výročí působení v tuzemsku, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912 a má tedy za sebou již přes 110 let úspěšného fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 34 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Rivi Bachova, Sija Kamýk, Ranta Barrandov III, Toivo Roztyly a dosud největší areál Suomi Hloubětín, kde YIT společně s realizací Lappi Hloubětín vytvořila celou novou městskou čtvrť v Praze včetně mateřské školy. Další projekty, vč. prvního mimopražského, má developer v přípravě. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2023 dosáhl 2,2 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 8 zemích: Finsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni cca 4300 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

..
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky

YIT

Vydáno dne: 05.05.2022

YIT SLAVNOSTNĚ PŘEDSTAVILA ŠKOLKU PRO 100 DĚTÍ V AREÁLU SUOMI HLOUBĚTÍN

Společnost YIT, developer nové čtvrti Suomi Hloubětín v Praze 9, slavnostně představila novou mateřskou školku. Ta stojí na náměstí celého rezidenčního areálu a spolu s již vybudovaným sousedním dětským hřištěm se stane centrem zdejšího komunitního života. Mateřinka v severském stylu, jejímž autorem je renomovaný finský architekt Jyrki Tasa, byla zkolaudována v závěru loňského roku a první děti přivítá letos v září. Jejím provozovatelem bude společnost Mateřská škola EduArt. Projekt Suomi Hloubětín má již hotovu většinu ze svých 11 etap a celá finská čtvrť se dále rozrůstá: v jejím bezprostředním sousedství staví YIT první dvě etapy projektu Lappi Hloubětín (Kemi a Ranua), další dvě etapy jsou v přípravě. Navíc developer nedávno koupil přilehlý pozemek, kde by mělo vyrůst dalších 100 bytů.

Read More

YIT

Vydáno dne: 04.05.2022

YIT SLAVNOSTNĚ PŘEDSTAVILA MATEŘINKU PRO 100 DĚTÍ V AREÁLU SUOMI HLOUBĚTÍN. TEN SE BUDE DÁL ROZRŮSTAT

Společnost YIT za účasti českého vedení a představitelů finského top managementu, včetně prezidenta a generálního ředitele YIT Group Markku Moilanena, slavnostně představila novou mateřskou školu postavenou v komplexu Suomi Hloubětín. Pro první děti se otevře v září letošního roku. Developer zároveň pokračuje v rozšiřování budované finské čtvrti a za tímto účelem proběhla úspěšná akvizice sousedního pozemku. Vyrůst by zde mělo zhruba 100 bytů.

Read More

YIT

Vydáno dne: 04.04.2022

YIT PRODÁVÁ SVŮJ BYZNYS V RUSKU

Skupina YIT, která je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a dosud působila v 10 zemích včetně České republiky (v ČR se řadí mezi pětici nejsilnějších developerů v Praze, když vloni prodala přes 350 bytů a její obrat se přiblížil 2 mld. korun), dokončila strategickou revizi svého podnikání v Rusku. Na základě této analýzy podepsala smlouvu se skupinou Etalon Group PLC o prodeji svého byznysu v Rusku. Strategická analýza podnikání YIT v Rusku byla zahájena v listopadu 2021 a urychlena v březnu 2022 kvůli změnám geopolitické situace.

Read More

YIT

Vydáno dne: 01.03.2022

YIT V ROCE 2021 PRODALA PŘES 350 BYTŮ A JEJÍ OBRAT SE OPĚT BLÍŽÍ KE 2 MILIARDÁM KORUN

Navzdory přetrvávající pandemii koronaviru a zdražování na poli realit společnost YIT za rok 2021 navýšila oproti tomu předchozímu počet prodaných bytů o téměř 20% – dohromady se jednalo o 352 nových jednotek. Tím dosáhla celkového obratu blížícího se 2 miliardám korun. V realizaci má aktuálně 5 projektů: Parvi Cibulka, Koti Libeň, Vesi Hostivař, Suomi Hloubětín a Lappi Hloubětín. V letošním roce plánuje zahájit výstavbu a dát do prodeje více než 600 bytů. Nové projekty chystá například v Praze 5, 9, 11, 12 a 15 a uvažuje také o lokalitách v blízkosti hlavního města. Podle nadnárodní strategie nadále dbá na ekologické aspekty a snižování emisí CO2, kdy chce do roku 2030 zmenšit svou uhlíkovou stopu na polovinu z úrovně roku 2019. YIT tak neustále pracuje na zlepšení, aby projekty byly z environmentálního hlediska ještě šetrnější. Zavádí proto nové prvky - kupříkladu výstavbu z betonu z recyklovaného kameniva.

Read More

YIT

Vydáno dne: 21.02.2022

YIT V ČESKU POPRVÉ S PARTNEREM: DO PROJEKTU VESI HOSTIVAŘ VSTUPUJE RSJ INVESTMENTS

Developerská společnost YIT poprvé v historii svého působení v České republice vstoupila do partnerství při financování svého projektu. Na realizaci rezidenčního areálu Vesi Hostivař se bude podílet silná investiční skupina RSJ.

Read More

YIT

Vydáno dne: 07.02.2022

YIT ZKOLAUDOVALA MATEŘSKOU ŠKOLU V PROJEKTU SUOMI HLOUBĚTÍN

Developerská společnost YIT úspěšně zkolaudovala mateřskou školu v areálu Suomi Hloubětín, která pojme cca 100 dětí. O její elegantní návrh v severském stylu se postaral známý finský architekt Jyrki Tasa. K jejímu slavnostnímu otevření by mělo dojít letos v květnu, v provozu by měla být od září. Aktuálně probíhají závěrečná jednání s provozovatelem.

Read More

YIT

Vydáno dne: 14.12.2021

PROJEKT KOTI LIBEŇ HLÁSÍ DOKONČENÍ HRUBÉ STAVBY

Developerská společnost YIT dokončila hrubou stavbu projektu Koti Libeň se 140 nízkoenergetickými byty, dvěma ateliéry a jedním komerčním prostorem. Ke kolaudaci by mělo dojít na jaře roku 2023, ke stěhování nových rezidentů pak zhruba v jeho polovině.

Read More

YIT

Vydáno dne: 06.12.2021

DRUHÁ ETAPA PROJEKTU RANTA BARRANDOV OD YIT ZKOLAUDOVÁNA

Společnost YIT úspěšně zkolaudovala druhou etapu developerského projektu Ranta Barrandov čítající 118 bytových jednotek s balkonem, terasou nebo předzahrádkou. Všechny již našly nové majitele, které přivítají na jaře příštího roku.

Read More