Klient

YIT

resources/f/klienti/53/logo/YIT_CMYK.jpg

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Loni tak firma oslavila 15leté výročí působení v tuzemsku, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912 a má tedy za sebou již přes 110 let úspěšného fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 34 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Rivi Bachova, Sija Kamýk, Ranta Barrandov III, Toivo Roztyly a dosud největší areál Suomi Hloubětín, kde YIT společně s realizací Lappi Hloubětín vytvořila celou novou městskou čtvrť v Praze včetně mateřské školy. Další projekty, vč. prvního mimopražského, má developer v přípravě. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2023 dosáhl 2,2 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 8 zemích: Finsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni cca 4300 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

..
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky

YIT

Vydáno dne: 10.11.2023

YIT OSLAVILA 15. JUBILEUM NA ČESKÉM TRHU KOLAUDACÍ VÍCE NEŽ 400 BYTŮ

Developerská společnost YIT v letošním roce dosáhla významného milníku. V České republice působí od roku 2008, tedy již 15 let. Za tu dobu postavila 29 projektů (vč. jednotlivých etap o velikosti středních bytových projektů) s celkem 2 678 dokončenými byty. Nyní dovedla ke kolaudaci první dvě budovy Kemi a Ranua v polyfunkčním projektu Lappi Hloubětín v Praze 9 a rezidenční areál Vesi Hostivař v Praze 15, kde dohromady vzniklo 417 jednotek. Z etap Kemi (98) a Ranua (111) ke koupi aktuálně zbývá posledních pár bytů. První obyvatelé se budou moci stěhovat začátkem příštího roku. V projektu Vesi Hostivař (208) je momentálně možné vybírat z pestré škály jednotek apartmánového typu, které budou připraveny k nastěhování v prvním čtvrtletí 2024.

Read More

YIT

Vydáno dne: 20.07.2023

YIT DOKONČILA HRUBOU STAVBU ETAPY TORNIO V LAPPI HLOUBĚTÍN

Nad věžovým domem Tornio v areálu Lappi Hloubětín od developerské společnosti YIT zavlála glajcha. V pořadí třetí etapa zahrne 79 bytů o dispozicích od 1+kk až po 5+kk a její součástí se stanou také dva komerční prostory. Kolaudace je plánovaná na 1. čtvrtletí roku 2024 a noví obyvatelé se mohou stěhovat v létě téhož roku. Dohromady vyroste v polyfunkčním projektu v pražském Hloubětíně téměř 290 jednotek a řada komerčních ploch.

Read More

YIT

Vydáno dne: 29.05.2023

NAD PROJEKTEM HAPPI MILÁNSKÁ OD YIT VLAJE GLAJCHA

Společnost YIT dovedla do fáze hrubé stavby bytový dům Happi Milánská v Praze 15, kde vzniká 72 jednotek a tři komerční prostory. Součástí projektu bude i zeleň v klidném vnitrobloku. Při výstavbě developer ve větší míře využívá prefabrikaci, která dlouhodobě patří k jeho prioritám. Kromě modulárních koupelen používá rovněž prefabrikované konstrukční prvky. Kolaudace projektu je plánovaná na jaro roku 2024.

Read More

YIT

Vydáno dne: 11.05.2023

EKOLOGICKÉ VEŘEJNÉ BUDOVY A BYTOVÉ DOMY ZE DŘEVA? V ČESKU JEJICH VÝSTAVBĚ BRÁNÍ ZKOSTNATĚLÁ LEGISLATIVA

Výstavba ze dřeva s ohledem na šetrnost ke klimatu v současné době získává v mnoha evropských státech vysokou prioritu. Stále více zemí, regionů, měst a obcí usiluje o zvýšení využívání dřeva, které je ekologickým a plně obnovitelným materiálem. V Česku tyto tendence naráží na striktní legislativu týkající se především požární bezpečnosti, jež stanovuje maximální výšku dřevostavby do 12 metrů. Zkušenosti například z Finska ale ukazují, že hi-tech dřevěné konstrukce mohou mít mnohem víc než 4 podlaží, a přitom splňují přísné požadavky na statiku, akustiku i požární bezpečnost. Výstavba ze dřeva však vyžaduje úzkou spolupráci a vzájemné porozumění mezi developery, projektanty, architekty, odborníky na energetiku a zástupci státní správy. Cestu k této bližší kooperaci, ale i nejmodernější technologické postupy přijeli do Prahy pod záštitou programu „Low Carbon Built Environment“ představit zástupci finské státní správy a komerčních subjektů, mimo jiné největšího tamního developera a stavební firmy – skupiny YIT. Její česká odnož, YIT Stavo, se už po vzoru mateřské společnosti chystá ve svém novém projektu na Kladně postavit mateřskou školu jako dřevostavbu.

Read More

YIT

Vydáno dne: 05.05.2023

FINSKÁ DELEGACE V PRAZE SDÍLELA SVÉ KNOW-HOW V OBLASTI VÝSTAVBY VEŘEJNÝCH BUDOV ZE DŘEVA. DŘEVĚNOU ŠKOLKU MÁ V PLÁNU POSTAVIT V ČESKU PŮVODEM FINSKÁ FIRMA YIT

Novým fenoménem stavebnictví se stává výstavba budov ze dřeva. V zahraničí se běžně z tohoto ekologického materiálu staví nejen rezidenční, ale i veřejné budovy. Školy a školky, které splňují požadavky uhlíkové neutrality a udržitelného rozvoje, ve Finsku buduje mimo jiné společnost YIT. Její zástupci společně s představiteli finské státní správy přijeli 3.- 4. května na dvoudenní misi do Prahy, aby v rámci exportního programu „Low Carbon Build Environment“ sdíleli své zkušenosti v oboru, v němž je Finsko lídrem Evropy. Cílem mise bylo také rozvíjet dialog mezi veřejnou a komerční sférou v segmentu dřevostaveb a v neposlední řadě navázat spolupráci finských a českých společností zabývajících se výstavbou veřejných budov ze dřeva.

Read More

YIT

Vydáno dne: 04.05.2023

PRVNÍ DVĚ ETAPY PROJEKTU LAPPI HLOUBĚTÍN SE BLÍŽÍ K DOKONČENÍ. YIT ZDE OTEVŘELA MALOMETRÁŽNÍ VZOROVÝ BYT

Společnost YIT pokračuje ve výstavbě polyfunkčního areálu Lappi Hloubětín v Praze 9. V etapě Ranua nyní představila malometrážní vzorový byt o dispozici 1+kk v elegantním a nadčasovém finském stylu. S ohledem na nové trendy i vlastní vizi YIT do tohoto projektu začleňuje prefabrikované prvky. Součástí vzorového interiéru se tak stala modulární koupelna. Dokončení prvních dvou etap Kemi a Ranua s celkem 209 jednotkami plánuje developer ve 3. čtvrtletí 2023, noví obyvatelé by se pak měli stěhovat koncem letošního roku. Další etapa Tornio v podobě solitérní věže se 72 byty by měla být hotová v prvním čtvrtletí roku 2024.

Read More

YIT

Vydáno dne: 03.04.2023

V BYTECH OD YIT SE UŽ NACHÁZÍ TÉMĚŘ 300 MODULÁRNÍCH KOUPELEN. DEVELOPER ROZŠIŘUJE VYUŽITÍ PREFABRIKACE NA DALŠÍ STAVEBNÍ PRVKY

Developerská společnost YIT vévodí českému trhu výstavby bytových projektů s využitím modulárních prvků. Za rok a půl nainstalovala do svých nových bytů již 275 prefabrikovaných koupelen. Začleněním této pokrokové a inovativní technologie plánuje realizaci svých rezidenčních projektů nejen zkvalitnit, ale také urychlit. Zároveň počítá s menšími nároky na pracovní sílu, které je v posledních letech značný nedostatek. Developer kromě koupelen nově využívá modulární výrobu rovněž pro konstrukční prvky. Česká pobočka YIT tak následuje kroky své mateřské firmy ve Finsku, kde budovy se začleněním prefabrikátů staví už dlouhé roky.

Read More

YIT

Vydáno dne: 02.03.2023

YIT POSILUJE POZICI LÍDRA MODULÁRNÍ VÝSTAVBY BYTOVÝCH DOMŮ A ZAČNE STAVĚT I MIMO PRAHU

Zdražení energií, stavebních materiálů a práce, rostoucí inflace, vysoké hypoteční úvěry, zdlouhavé povolovací procesy – to vše se loni v developmentu projevilo a nepříznivě ovlivnilo trh s novými byty. I přes tyto negativní ekonomické faktory překročil obrat společnosti YIT v loňském roce 2 miliardy korun a prodala lehce přes 200 bytů. V roce 2022 developer zkolaudoval dva rezidenční projekty, a to Parvi Cibulka a Koti Libeň. Zároveň zahájil dva nové projekty Rivi Bachova a Happi Milánská, jež má nyní ve výstavbě. Dále pokračuje se stavbou komplexů Vesi Hostivař a Lappi Hloubětín, v němž v únoru letošního roku spustil prodej rezidenční etapy Tornio. Letos developer dále plánuje zahájit nové projekty např. v Praze 5, 11 a 12 v celkovém objemu více než 300 bytů. Další projekty má v přípravě, včetně první mimopražské výstavby v Kladně. YIT se v minulém roce soustředila na hledání a zavádění udržitelnějších a k přírodě šetrnějších postupů ve výstavbě. Ve výrazně vyšší míře proto implementovala technologii tzv. prefabrikace, a to nejenom u koupelen, ale nově také u konstrukčních prvků. Intenzivně se rovněž věnuje recyklovaným materiálům (používá např. beton z recyklovaného kameniva) a dle nadnárodní strategie tak pokračuje v plnění vytyčených ekologických cílů.

Read More