SK CZ EN

KOMERČNÍ BANKA

https://www.kb.cz/cs/

Komerční banka je mateřskou společností Skupiny Komerční Banky a součástí mezinárodní skupiny Société Générale. Jedná se o jednu z přední bankovní společnost nejen v České republice, ale i ve střední a východní Evropě. Kromě služeb retailového, podnikového a investičního bankovnictví nabízí Skupina Komerční Banky i další specializované služby – stavební spoření, penzijní připojištění, spotřebitelské úvěry, hypoteční úvěry a pojištění.

V roce 2019 obsluhovala Skupina na 343 pobočkách více než 1,6 milionů klientů a provozovala 796 bankomatů.

Během svého působení v České republice se Komerční banka stala 7x Bankou roku. Byla také oceněna jako nejdynamičtější a nejdůvěryhodnější banka roku a pravidelně se objevuje na předních příčkách bankovních žebříčků.

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 8. 11. 2023 10:00 KOMERČNÍ BANKA

Komerční banka letos klientům zachránila 70 milionů korun, které by jinak byly převedeny na účty podvodníků. V současnosti jsou nejčastějším způsobem, jak se podvodníci snaží vylákat peníze z účtů klientů Komerční banky, investiční podvody, především ty s kryptoměnami, které představují 48 % zachráněné částky, a na druhém místě je phishing (24 %). Další výraznou položku v zachráněných financích klientů představuje také tzv. romantický podvod ze sociálních sítí (12,5 %), kdy oběť pošle peníze osobě, která přes online komunikaci předstírá romantický vztah. Podle dat KB už letos došlo k takovému množství podvodů jako za celý loňský rok. Podvodníci jsou nejvíce aktivní počátkem léta, kdy začínají dovolené, a pak kolem Vánoc. Marek Macháček, expert na prevenci platebních podvodů v Komerční bance odhaduje, že letošní předvánoční období přinese až 40procentní nárůst podvodů oproti loňskému adventu.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 3. 11. 2023 9:15 KOMERČNÍ BANKA

Za první tři čtvrtletí roku 2023: Solidní výkon Komerční banky v stagflačním prostředí ekonomiky

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 25. 10. 2023 12:20 KOMERČNÍ BANKA

České hospodářství se nemůže dostat z letargie, která začala mělkou recesí v druhé polovině loňského roku. Po stagnaci v prvních dvou letošních kvartálech tuzemská ekonomika zřejmě ve třetím čtvrtletí letošního roku mezičtvrtletně mírně poklesla. A snížení reálného HDP pravděpodobně vykáže i za celý letošní rok. K růstu se vrátí v roce 2024, i když nebude nijak závratně silný. Vše bude záležet na tom, jak rychle se obnoví spotřeba domácností. To ale nepůjde bez růstu reálných mezd. V jejich prospěch hovoří jak napjatý trh práce, tak i klesající inflace. Navzdory nejistotě, na jaké inflační úrovni do roku 2024 vstoupíme, předpokládáme během prvního čtvrtletí 2024 její návrat do tolerančního pásma ČNB. A je pouze otázkou blízkých měsíců, kdy centrální banka začne úrokové sazby snižovat.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 23. 10. 2023 13:10 KOMERČNÍ BANKA

V půlce dubna letošního roku Komerční banka spustila novou éru bankovnictví, která sebou přinesla i spoustu novinek pro znevýhodněné klienty s různým druhem handicapu. Nejvýraznější změna pro tyto klienty je nová aplikace KB+, kterou již klienti využívají pro komunikaci s bankou a která teď ještě více vyhovuje lidem s poruchou zraku. Zároveň Komerční banka společně s Mastercard postupně zavádí nový standard designu karet s unikátními výřezy – tzv. Touch Card.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 19. 10. 2023 10:00 KOMERČNÍ BANKA

• EIB a společnost SG Equipment Finance zpřístupní nové finanční prostředky českým a slovenským podnikům i subjektům veřejného sektoru; • Tato částka bude rozdělena mezi projekty v obou zemích. Zvláštní pozornost přitom bude věnována investicím souvisejícím s klimatem; • Přibližně 90 % úvěru zamíří do oblastí podporovaných v rámci politiky soudržnosti Evropské unie, jež patří spolu s bojem proti změně klimatu mezi hlavní priority EIB.

Zobraziť celú správu
Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.