FIDELITY INTERNATIONAL

resources/f/klienti/110/logo/fidelity-international-logo.jpg

https://www.fidelity.cz/

Fidelity International byla založena v roce 1969 a poskytuje investiční služby a produkty soukromým a institucionálním investorům. Od ostatních globálních investičních společností se liší zejména formou vlastnictví. Jedná o čistě privátní, soukromou společnost vlastněnou přímo členy zakládající rodiny a managementem firmy. Společnost klade veliký důraz na provádění podrobných analýz, na jejichž základě pak identifikují pro klienty nejvýhodnější investiční příležitosti. Její speciální týmy investičních analytiků a odborníků působí ve všech hlavních finančních centrech světa - v Londýně, Frankfurtu, Paříži, Hong Kongu, Tokyu, Singapuru, Soulu, Delhi, Mumbai a v Sydney. V současné době administruje aktiva ve výši 87 mld USD (assets under administration) a globálně pro klienty nainvestovala 290 mld USD ve 25 zemích napříč Evropou, Asií, Tichomořím, středním Východem a jižní Amerikou. V České republice Fidelity působí od roku 2012 a mezi její klienty patří celá řada významných institucionálních i privátních klientů, všechny významné banky, pojišťovny, finanční společnosti a nezávislí finanční poradci, kteří koncovým investorům zprostředkovávají investiční fondy této globální investiční společnosti.

Tlačové správy

Publikované dňa: 9. 3. 2016 14:51 FIDELITY INTERNATIONAL

Přinese zítřejší zasedání razantnější opatření a naplní se očekávání investorů? Podle odborníků z Fidelity International je velmi pravděpodobné, že Rada Evropské centrální banky (ECB) v čele s Mario Draghi zítra opravdu rozhodne o opatřeních na podporu evropské ekonomiky. Bude však podle nich důležité, jakou formu těchto opatření banka zvolí.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 1. 3. 2016 9:30 FIDELITY INTERNATIONAL

Za vlády demokratického prezidenta v USA vzrostly akciové trhy v ročním průměru o 10 %, zatímco za vlády republikána jen o 1,8 %. Analýza Fidelity International, globálního lídra v oblasti investic, vyvrací všeobecně rozšířenou domněnku, že američtí republikánští prezidenti zajistí, díky svým liberálnějším postojům k podnikání a ekonomice, lepší ekonomické podmínky a to bude generovat i růst cen na burzách. Tento předpoklad není úplně správný, pokud se cen akcií týče. Ačkoli naopak za demokratického vedení se akciím dařilo, vývoj cen na burzách je ovlivněn více jinými faktory než politickou příslušností prezidenta, zejména ve středně a dlouhodobém horizontu.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 25. 2. 2016 10:24 FIDELITY INTERNATIONAL

Změny v amerických základních úrokových sazbách za posledních 25 let měly pouze minimální vliv na výkonnost tradičních trhů Podle analýzy Fidelity International, globálního lídra v oblasti investic, americká Federální rezervní banka (Fed) za posledních 25 let zvýšila základní úrokové sazby celkem 38 krát a snížila 32 krát. Během tohoto období se základní sazby pohybovaly mezi 0,25 a 7,0 procenty a změny měly pouze minimální vliv na výkonnost tradičních evropských a amerických akciových trhů.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 27. 1. 2016 13:54 FIDELITY INTERNATIONAL

Tradiční trhy USA představují i nadále velmi atraktivní investiční regiony Podle analýzy Fidelity International, globálního lídra v oblasti investic, pochází většina nejcennějších značek světa z USA a pro investory představují akcie těchto společností stále velmi atraktivní příležitosti. Jen v první desítce žebříčku „Nejcennějších značek světa“, sestaveného výzkumnou společností Interbrand, je osm amerických značek. Jedinými neamerickými společnostmi v Top Ten jsou japonská Toyota a jihokorejský Samsung. Fenoménem dnešní doby je i růst hodnoty značek technologických firem.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 13. 1. 2016 10:25 FIDELITY INTERNATIONAL

Světové trhy se nyní potýkají se třetí vlnou deflace od roku 2008. Epicentrum se nenachází ve vyspělém světě či finančním sektoru, ale na rozvojových trzích.

Zobraziť celú správu
Súčasní klienti
Referenční klienti