DZ DRAŽICE + NIBE

resources/f/klienti/18/logo/Snímek obrazovky 2022-10-06 151646.png

http://www.dzd.cz

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody a akumulačních nádrží v České republice, který své výrobky vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní střídače a bateriové systémy). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

Své portfolio tepelných čerpadel DZ Dražice rozšířila v roce 2023 o tepelná čerpadla Dražice Argo, a to na základě spolupráce s italskou společností Argoclima. Dále prodává klimatizace AIR a AIR Plus.

www.dzd.cz

www.nibe.cz

www.dzd-solar.cz

www.klima-drazice.cz

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 20. 5. 2022 10:04 DZ DRAŽICE + NIBE

Pod klimatizační jednotkou si téměř každý představí přenosné nebo nástěnné zařízení k chlazení interiéru, případně poměrně nehospodárný doplňkový zdroj tepla. Díky rychlému rozvoji této technologie, k němuž došlo v posledních letech, je ale možné ji bez obav využívat také k energeticky úspornému vytápění a zajištění zdravého mikroklimatu v domácnosti. Příkladem takového multifunkčního zařízení jsou ekologické klimatizační jednotky AIR a AIR PLUS s energetickou třídou topení A+, sezónním topným faktorem ˃ 4,0 a systémem zdravotních filtrů, který odstraňuje z vnitřního prostředí choroboplodné zárodky, prachové částice a pylová zrna.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 21. 4. 2022 14:00 DZ DRAŽICE + NIBE

DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a výhradní dodavatel tepelných čerpadel NIBE, otevírá novou divizi DZ Solar pro fotovoltaická řešení, kterou reaguje na rostoucí zájem o obnovitelné zdroje a na výrazné zdražování energií. Díky strategické spolupráci se společností Solax poskytuje od nynějška opravdu komplexní produktové portfolio, jež umožní realizaci udržitelného a energeticky soběstačného bydlení: fotovoltaické systémy pro výrobu elektrické energie a ukládání jejích přebytků totiž efektivně doplní stávající sortiment společnosti pro ekologické vytápění, chlazení, větrání a ohřev vody. Firma představí novou divizi při příležitosti právě probíhajícího mezinárodního veletrhu Aquatherm 2022. Zde bude zároveň prezentovat i další novinky značek Dražice a NIBE: nadstandardně výkonné tepelné čerpadlo systému vzduch-voda NIBE S2125 nebo revoluční hybridní solární úložiště Slunečnice (model S3), které v sobě kombinuje zásobník teplé vody a bateriové úložiště.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 7. 4. 2022 11:51 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a výhradní dodavatel švédských tepelných čerpadel NIBE, uzavřela loňský rok s rekordními tržbami 2,3 mld. Kč. Jejich meziročního nárůstu o 22 % dosáhla prodejem 264 000 kusů ohřívačů vody a akumulačních nádrží a 3 800 kusů tepelných čerpadel NIBE. Firma, která je držitelem ocenění Czech Business Superbrands 2022, klade velký důraz na vývoj ekologických řešení pro domácnosti i průmysl a na trendy tzv. chytré domácnosti. Letos mj. připravuje otevření nové divize, jež nabídne široké spektrum produktů pro fotovoltaické systémy.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 21. 3. 2022 10:02 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a výhradní dovozce tepelných čerpadel NIBE, otevírá novou divizi se zaměřením na fotovoltaická řešení. Jejím vedoucím a zároveň manažerem pro obchodní rozvoj se stal Luboš Vrbata, který disponuje bohatými zkušenostmi z vyšších manažerských postů v energetické společnosti E.ON Energie. Důkazem know-how a expertizy DZ Dražice v oboru je jmenování Radka Červína, vedoucího prodeje NIBE pro Česko a Slovensko, předsedou oborové organizace Asociace pro využití tepelných čerpadel – člena Evropské asociace tepelných čerpadel.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 10. 2. 2022 11:55 DZ DRAŽICE + NIBE

Více než 50 tisíc českých domácností si vloni pořídilo obnovitelný zdroj energie. Z analýzy Komory obnovitelných zdrojů energie dále vyplývá, že téměř polovinu instalací (24 tisíc) tvořila tepelná čerpadla. Nyní je tak využívá již přes 130 tisíc domácností. Rostoucí zájem o energeticky úsporné způsoby vytápění ovlivňují tři faktory: rostoucí ceny elektrické energie a plynu, možnost čerpání státních dotací a v neposlední řadě také snaha o větší ochranu životního prostředí. Velký vliv má rovněž blížící se zákaz vytápění pomocí kotlů na pevná paliva 1. a 2. třídy. Všechny tyto trendy zaznamenává i divize NIBE Energy Systems CZ, která v minulém roce prodala 3 800 kusů tepelných čerpadel NIBE: aktuálně je jich v České republice nainstalováno více než 25 tisíc.

Zobraziť celú správu

Prílohy
DZ DRAŽICE + NIBE

Súčasní klienti
Referenční klienti