DZ DRAŽICE + NIBE

resources/f/klienti/18/logo/Snímek obrazovky 2022-10-06 151646.png

http://www.dzd.cz

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody a akumulačních nádrží v České republice, který své výrobky vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní střídače a bateriové systémy). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

Své portfolio tepelných čerpadel DZ Dražice rozšířila v roce 2023 o tepelná čerpadla Dražice Argo, a to na základě spolupráce s italskou společností Argoclima. Dále prodává klimatizace AIR a AIR Plus.

www.dzd.cz

www.nibe.cz

www.dzd-solar.cz

www.klima-drazice.cz

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 25. 9. 2024 12:39 DZ DRAŽICE + NIBE

Tepelná čerpadla v kombinaci s fotovoltaikou jsou jedním z nejčistších a nejúspornějších zdrojů vytápění. Jejich venkovní jednotky (obdobně jako fotovoltaické panely) jsou většinou konstruovány tak, aby dokázaly odolávat nepříznivým klimatickým podmínkám, jako jsou déšť nebo sníh. Problém ovšem nastává v případě živelní katastrofy, při níž voda zaplaví jejich citlivou elektroniku (zbytek systému bývá většinou hermeticky uzavřený, a záplavy ho proto tolik neohrožují). V podobné situaci navíc nejsou v bezpečí ani vnitřní jednotky, které tvoří součást interiéru, případně fotovoltaické komponenty jako střídače a bateriová úložiště. Jak proto postupovat, když hrozí riziko záplav a povodní? A co dělat, když k zatopení tepelného čerpadla nebo baterií dojde? Odpovědi přináší DZ Dražice, výhradní dovozce tepelných čerpadel NIBE do České republiky a na Slovensko a dodavatel fotovoltaických systémů Dražice Solar.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 4. 9. 2024 9:49 DZ DRAŽICE + NIBE

Všechny modely ohřívačů a zásobníků teplé vody, prodávané v Evropské unii, podléhají nařízení Evropské komise č. 812/2013: tzv. ekodesignu. To ukládá výrobcům za povinnost označovat tato zařízení dvěma základními typy energetických štítků, které uvádějí buď statickou ztrátu výrobku, nebo jeho zátěžový/vytáčecí profil. První varianta je určená pro nepřímotopné ohřívače/zásobníky vody, ta druhá pro modely s elektrickým ohřevem. Čím se obě verze liší, popisuje společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, na svých nových produktech: nepřímotopném zásobníku OKC NTR/HR a průtokovém ohřívači vody PTO-T.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 2. 8. 2024 10:49 DZ DRAŽICE + NIBE

Od začátku září začíná platit zákaz provozu nejstarších typů kotlů na tuhá paliva 1. a 2. emisní třídy, nadměrně zatěžujících životní prostředí. Domácnostem, které je budou využívat i nadále a nebudou mít ani zažádáno o dotaci na jejich výměnu, hrozí pokuta až 50 000 Kč. Ministerstvo životního prostředí ČR navíc oznámilo úpravu státních dotačních titulů, které jsou určené k výměně neekologických zdrojů vytápění v rodinných domech za jejich udržitelnější modely: ta se dotkne především tzv. kotlíkových dotací, které budou zcela zrušeny. Upraveny ovšem budou i programy Nová zelená úsporám a Nová zelená úsporám Light, u nichž budou sníženy jednotlivé příspěvky až o desítky tisíc korun. Společnost DZ Dražice, poskytující cenově výhodné řešení v podobě tepelných čerpadel Dražice Argo, vysvětluje souvislosti a radí, jak nyní nejlépe postupovat.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 20. 6. 2024 13:06 DZ DRAŽICE + NIBE

Kombinace fotovoltaické elektrárny a tepelného čerpadla představuje – při optimálně nastavené komunikaci mezi střídačem a řídicí jednotkou – jeden z nejúčinnějších způsobů využití vlastní vyrobené energie k vytápění a ohřevu vody. Tepelná čerpadla navíc disponují funkcí chlazení, kterou domácnost využije především v letní sezóně: tedy v období, kdy vznikají největší přebytky vyrobené elektřiny. K regulaci toku energie, například podle aktuální předpovědi počasí nebo cen na spotových trzích, se využívají moderní nadřazené regulační systémy. Mezi nejefektivnější jednotky patří chytrá regulace Dreemy vyvinutá na platformě Infigy, kterou na trh přináší společnost DZ Dražice. Toto řídicí centrum, které je kompatibilní s fotovoltaickými komponenty Dražice Solar a tepelnými čerpadly NIBE, slouží k optimalizaci výroby a následného využití elektrické energie. Významně tak přispívá ke snížení spotřeby energie z veřejné sítě, dosažení až 75% úspory provozních nákladů a k minimalizaci nechtěných přetoků.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 29. 4. 2024 14:00 DZ DRAŽICE + NIBE

Jednou z nejdostupnějších a nejekonomičtějších variant ukládání přebytků energie z fotovoltaické elektrárny je jejich akumulace do vody prostřednictvím moderních zásobníků a ohřívačů teplé vody. Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, která se jejich vývojem a výrobou dlouhodobě zabývá, nyní uvádí na trh dva modely nové řady OKF: stacionární zásobník OKF NTR/S a závěsný zásobník OKF 1 m2. Na oba produkty lze čerpat státní podporu ve formě dotačních titulů Nová zelená úsporám a Nová zelená úsporám Light.

Zobraziť celú správu

Prílohy
DZ DRAŽICE + NIBE

Súčasní klienti
Referenční klienti