DZ DRAŽICE + NIBE

resources/f/klienti/18/logo/Snímek obrazovky 2022-10-06 151646.png

http://www.dzd.cz

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody a akumulačních nádrží v České republice, který své výrobky vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní střídače a bateriové systémy). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

Své portfolio tepelných čerpadel DZ Dražice rozšířila v roce 2023 o tepelná čerpadla Dražice Argo, a to na základě spolupráce s italskou společností Argoclima. Dále prodává klimatizace AIR a AIR Plus.

www.dzd.cz

www.nibe.cz

www.dzd-solar.cz

www.klima-drazice.cz

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 3. 5. 2023 13:01 DZ DRAŽICE + NIBE

Čekáte na schválení žádosti o připojení fotovoltaické elektrárny k distribuční soustavě, dokud nedojde k posílení její kapacity, a tudíž do ní nesmíte posílat žádné přetoky? Nebo si jen přejete tyto přebytky energie účelněji využívat? Pak si nechte zpracovat odborný návrh, v němž budou zohledněny dva základní faktory: optimální dimenzování výkonu fotovoltaické elektrárny a efektivní nakládání s jejími energetickými přebytky. Ty totiž můžete ukládat do baterií či akumulační nádrže, ohřívat s nimi vodu nebo je využít k provozu tepelného čerpadla. Společnost DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody, a její fotovoltaická divize DZD Solar popisují možné varianty akumulace přebytků energie do vody pomocí bojleru, elektrického topného tělesa nebo inovativního hybridního solárního úložiště.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 12. 4. 2023 10:20 DZ DRAŽICE + NIBE

Vyjádření Luboše Vrbaty, vedoucího DZD Solar (fotovoltaické divize společnosti DZ Dražice, největšího českého výrobce ohřívačů vody a výhradního dovozce tepelných čerpadel NIBE; ta má za sebou od minulého léta realizaci více než 2 000 fotovoltaických elektráren) k aktuálnímu vývoji tuzemského trhu s fotovoltaikou.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 28. 3. 2023 10:04 DZ DRAŽICE + NIBE

Uplynulý rok se nesl ve znamení boomu poptávek po obnovitelných zdrojích tepla, který vyvolala energetická krize a zvýšený zájem o udržitelnou výstavbu, podpořený státními dotacemi. Z analýzy Asociace pro využití tepelných čerpadel vyplývá, že v porovnání s rokem 2021 vzrostly prodeje tepelných čerpadel o 100 %. Na český trh jich bylo dodáno přes 60 000 kusů, z nichž většina byla určena k instalaci v rodinných domech. A to jak u novostaveb, tak i při rekonstrukcích – v obou případech majitelé rodinných domů počítali s využitím tepelného čerpadla jako hlavního zdroje energie pro ekologické vytápění, chlazení nebo ohřev vody. Několik zajímavých realizací, které se mohou stát inspirací pro další zájemce, představuje divize NIBE Energy Systems CZ – výhradní dovozce švédských tepelných čerpadel značky NIBE.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 25. 1. 2023 13:47 DZ DRAŽICE + NIBE

Divize NIBE Energy Systems CZ představuje svůj dosud nejvýkonnější systém k rekuperaci energie: ventilační tepelné čerpadlo NIBE S735. Toto zařízení, určené k vytápění, ohřevu vody a řízenému větrání, je zároveň prvním ventilačním tepelným čerpadlem inovativní řady NIBE „S“, vyznačující se vysokou kompatibilitou se systémy chytré domácnosti. Všechny prvky nutné pro jeho provoz (včetně výkonově řízeného kompresoru, 180litrového zásobníku teplé vody, energeticky úsporného ventilátoru, oběhového čerpadla či doplňkového elektrokotle o výkonu 9 kW) se nacházejí v jediné kompaktní vnitřní jednotce, kterou lze jednoduše instalovat v interiéru. U tepelného čerpadla NIBE S735 tak není nutné řešit umístění venkovní jednotky (jako u typu systému vzduch-voda) ani realizaci zemních vrtů (jako u typu systému země-voda). Navíc se umí – díky plynulé regulaci výkonu kompresoru – přizpůsobit aktuální potřebě tepla a optimalizovat tak spotřebu.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 13. 12. 2022 13:57 DZ DRAŽICE + NIBE

Energetická krize těžce doléhá na většinu českých domácností. Ty se snaží volit taková energeticky úsporná řešení, která by jim pomohla dosáhnout co největší energetické soběstačnosti. Ze situace na trhu navíc vyplývá, že se letošní boom poptávek po tepelných čerpadlech a fotovoltaických systémech pravděpodobně nezastaví ani v příštích letech. Dosud nevídaný zájem o obnovitelné zdroje graduje – a zároveň s sebou přináší řadu problémů. Nejedná se jen o dlouhé dodací lhůty v důsledku narušených dodavatelských řetězců nebo o nedostatek výrobních komponent a montážních firem. Vysokou poptávku totiž využívají – obdobně jako u jiných oborů zažívajících boom – také firmy, které se snaží vydělat na úkor zákazníků neprofesionálními (někdy až nekalými) praktikami. V jejich důsledku mohou zájemci o instalaci udržitelných technologií nakonec značně prodělat. Vyplatí se proto nepodléhat planým slibům některých aktérů na trhu a raději vše již na počátku plánovat s rozmyslem. Vyplatí se motto „Dvakrát měř, jednou řež“. S tipy, jak nenaletět, přichází renomovaná, na tuzemském i evropském trhu již řadu let etablovaná firma DZ Dražice – největší český výrobce ohřívačů vody, dodavatel tepelných čerpadel NIBE a fotovoltaických řešení.

Zobraziť celú správu

Prílohy
DZ DRAŽICE + NIBE

Súčasní klienti
Referenční klienti