DZ DRAŽICE + NIBE

resources/f/klienti/18/logo/Snímek obrazovky 2022-10-06 151646.png

http://www.dzd.cz

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody a akumulačních nádrží v České republice, který své výrobky vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní střídače a bateriové systémy). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

Své portfolio tepelných čerpadel DZ Dražice rozšířila v roce 2023 o tepelná čerpadla Dražice Argo, a to na základě spolupráce s italskou společností Argoclima. Dále prodává klimatizace AIR a AIR Plus.

www.dzd.cz

www.nibe.cz

www.dzd-solar.cz

www.klima-drazice.cz

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 27. 3. 2017 9:34 DZ DRAŽICE + NIBE

Ministerstvo životního prostředí vyhlásilo 2. kolo programu Státního fondu životního prostředí – tzv. kotlíkových dotací. Seznam dotovaných zdrojů vytápění se letos zúžil, protože z něj byly vyjmuty kotle na uhlí, o něž byl v 1. výzvě nejmenší zájem. Nadále však mohou majitelé rodinných domů vybírat z mnoha jiných ekologických zdrojů, jako jsou například tepelná čerpadla. K podporovaným typům těchto energeticky úsporných a ekologických zařízení patří rovněž tepelná čerpadla značky NIBE, která splňují přísná kritéria daná Evropskou unií. Příspěvky ve výši až 127,5 tisíc Kč budou žadatelům přidělovat jednotlivé kraje prostřednictvím krajských výzev.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 20. 2. 2017 11:58 DZ DRAŽICE + NIBE

Topení a chlazení je jednou z největších nákladových položek v průmyslovém provozu. Jejich energetická náročnost tak velmi ovlivňuje ekonomickou efektivnost podniků. Standardní způsoby vytápění bývají neúsporné a navíc produkují škodlivé emise, které neúměrně zatěžují životní prostředí. Vhodným řešením pro průmyslové a velkoprostorové objekty je proto instalace environmentálně šetrného zdroje energie. Společnost NIBE Energy Systems CZ, výhradní dodavatel kvalitních švédských tepelných čerpadel NIBE do České republiky a na Slovensko, představuje dva praktické způsoby využití tepelných čerpadel.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 15. 2. 2017 13:21 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost NIBE Energy Systems CZ, výhradní dodavatel kvalitních švédských tepelných čerpadel NIBE do České republiky a na Slovensko, rozšířila své produktové portfolio o dvě nové systémové kombinace NIBE SPLIT. Tyto vysoce efektivní sestavy, které doplňuje vnitřní modul HK 200S, nebo HBS 05, dosahují energetické třídy až A+++. Tvoří tak kompletní systémy pro ekologické a úsporné vytápění, chlazení a ohřev vody. Zájemci se s nimi mohli poprvé seznámit na prestižních únorových veletrzích Moderní vytápění Praha a Aquatherm Nitra.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 24. 11. 2016 10:59 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost NIBE Energy Systems CZ, výhradní dodavatel kvalitních švédských tepelných čerpadel NIBE do České republiky a na Slovensko, představila na letošním veletrhu FOR THERM nové ventilační tepelné čerpadlo NIBE F730. To tvoří kompletní systém k zajištění vytápění, ohřevu vody a řízeného větrání v celé domácnosti. Jeho kompresor s plynulou regulací výkonu se navíc vždy přizpůsobí aktuální potřebě tepla a přispívá tak ke snížení nákladů na vytápění a ohřev vody až o 50 %. NIBE F730 dosahuje energetické třídy A+++, a primárně je proto určené pro nízkoenergetické a pasivní domy.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 5. 10. 2016 14:12 DZ DRAŽICE + NIBE

Neekologické zdroje vytápění, zejména kotle na tuhá paliva, významnou měrou přispívají k znečišťování ovzduší. Ministerstvo životního prostředí proto plánuje vyhlásit 2. kolo programu Státního fondu životního prostředí - tzv. kotlíkových dotací, s jejichž pomocí si mohou žadatelé z řad majitelů rodinných domů pořídit nové ekologičtější zdroje vytápění s podporou až 127 500 Kč. Již letos na podzim však dojde k navýšení 1. výzvy programu o 300 mil. Kč. Ty budou určeny k uspokojení žadatelů o koupi tepelného čerpadla nebo kotle na biomasu, na které se dosud nedostalo. Velký zájem o čerpání státní podpory se odrazil v meziročním nárůstu prodeje akumulačních nádrží z Družstevních závodů Dražice, který činí cca 18 %.

Zobraziť celú správu

Prílohy
DZ DRAŽICE + NIBE

Súčasní klienti
Referenční klienti