DZ DRAŽICE + NIBE

resources/f/klienti/18/logo/Snímek obrazovky 2022-10-06 151646.png

http://www.dzd.cz

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody a akumulačních nádrží v České republice, který své výrobky vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní střídače a bateriové systémy). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

Své portfolio tepelných čerpadel DZ Dražice rozšířila v roce 2023 o tepelná čerpadla Dražice Argo, a to na základě spolupráce s italskou společností Argoclima. Dále prodává klimatizace AIR a AIR Plus.

www.dzd.cz

www.nibe.cz

www.dzd-solar.cz

www.klima-drazice.cz

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 25. 11. 2019 12:35 DZ DRAŽICE + NIBE

Ministerstvo životního prostředí navýšilo prostředky ve 3. vlně kotlíkových dotací o další 1,5 mld. Kč. Aktuálně se tak nabízí poslední příležitost pro majitele rodinných domů, kteří chtějí vyměnit staré kotle na tuhá paliva 1. a 2. emisní třídy za ekologičtější zdroje vytápění – kotle na biomasu, kondenzační plynové kotle nebo tepelná čerpadla. Na tepelná čerpadla NIBE, která tvoří celý environmentálně šetrný systém na vytápění, chlazení, větrání a ohřev vody, je možné získat nejvyšší příspěvek až 127,5 tis. Kč. Ten lze navíc v některých krajích spojit se státní bezúročnou půjčkou.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 9. 10. 2019 10:12 DZ DRAŽICE + NIBE

Ochrana životního prostředí a úspora energií se stávají celospolečenským tématem, které se přetřásá ze všech stran nejen odborníky, ale také širší veřejností. S touto problematikou úzce souvisí i otázka využití obnovitelných zdrojů při výstavbě nebo rekonstrukci rodinných domů. Ty totiž budou od 1. ledna 2020 nově povolovány pouze v energeticky úsporném standardu. Jednou z možností, jak ušetřit za elektřinu a zároveň chránit ovzduší před emisemi škodlivých látek, je instalace fotovoltaické elektrárny a následné využití přebytků energie v rámci vlastní domácnosti. Jak je možné tyto přebytky optimálně zpracovat, a vyhnout se tak změnám v elektroinstalaci, radí DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a akumulačních nádrží.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 10. 9. 2019 15:06 DZ DRAŽICE + NIBE

U všech zdrojů tepla musí probíhat pravidelná kontrola. Nezáleží na tom, zda vlastníte plynový či elektrický kotel, kotel na tuhá paliva nebo jakýkoli typ ohřívače vody. Zdroje tepla se spalovacím procesem sice bývají bez pravidelné prohlídky nebezpečnější, ale s řadou problémů se můžete potýkat i u ohřívačů a zásobníků teplé vody. Pokud tedy chcete udržet kvalitu teplé vody a zabránit množení bakterií nebo vysoké spotřebě energie, je dobré je podrobit minimálně jednou za dva roky revizi, případně servisní prohlídce prověřeným odborníkem. S nejčastějšími problémy, které mohou nastat kvůli špatně fungujícímu ohřívači, vás seznámí společnost DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a akumulačních nádrží.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 20. 8. 2019 10:49 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost NIBE Energy Systems CZ přichází s novinkou: vnitřní jednotkou VVM 225, která tvoří v kombinaci s tepelnými čerpadly vzduch-voda kompletní systém pro energeticky úsporné a ekologické vytápění, aktivní chlazení a ohřev vody v domácnosti nebo v bazénu. Lze ji využít v novostavbách s vysokými požadavky na teplou vodu, případně při rekonstrukci stávajících systémů vytápění. Pro své kompaktní rozměry s výškou jen 150 cm je vhodná k umístění i do malých prostor, kam není možné instalovat větší model tohoto zařízení: např. pod schodiště nebo do suterénu. Součástí jednotky je vestavěný ohřívač vody o objemu 180 litrů a elektrokotel o výkonu 9 kW.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 27. 6. 2019 12:45 DZ DRAŽICE + NIBE

Topný systém se skládá z mnoha součástí, jejichž efektivní provoz přispívá k tepelnému komfortu všech členů domácnosti a úspoře nákladů za energie. K optimalizaci výroby tepla a jeho spotřeby, která bývá, především v závislosti na ročním období, velmi proměnlivá, slouží instalace tzv. akumulační nádrže. Společnost DZ Dražice představuje akumulační nádrže NAD 1500/2000 v1/v2, které jsou určené do budov s větší spotřebou tepla – např. rodinných domů nebo menších průmyslových provozů, a akumulační nádrž NADO v6. Tento typ navíc slouží i k ohřevu teplé užitkové vody v přídavném nerezovém výměníku, případně její předehřev pro jiný ohřívač.

Zobraziť celú správu

Prílohy
DZ DRAŽICE + NIBE

Súčasní klienti
Referenční klienti