DZ DRAŽICE + NIBE

resources/f/klienti/18/logo/Snímek obrazovky 2022-10-06 151646.png

http://www.dzd.cz

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody a akumulačních nádrží v České republice, který své výrobky vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní střídače a bateriové systémy). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

Své portfolio tepelných čerpadel DZ Dražice rozšířila v roce 2023 o tepelná čerpadla Dražice Argo, a to na základě spolupráce s italskou společností Argoclima. Dále prodává klimatizace AIR a AIR Plus.

www.dzd.cz

www.nibe.cz

www.dzd-solar.cz

www.klima-drazice.cz

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 7. 5. 2020 12:30 DZ DRAŽICE + NIBE

Slovenská společnost Epitrend, která se specializuje na montáž a servis tepelných čerpadel, se rozhodla zrekonstruovat pro své potřeby administrativně skladový areál v Košicích. Velkou pozornost věnovala především výběru energeticky úsporného zdroje tepla, který by byl nejen šetrný k životnímu prostředí, ale zároveň zajišťoval i zdravé vnitřní prostředí pro zaměstnance. Na základě jejích znalostí a zkušeností z oboru se jako nejefektivnější ukázal být systém od společnosti NIBE Energy Systems CZ, výhradního dodavatele švédských tepelných čerpadel NIBE a NIBE „S” do České republiky a na Slovensko.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 30. 3. 2020 14:13 DZ DRAŽICE + NIBE

Máte home office, pečujete o malé děti, nebo jste zrovna nemocní? Pak dokážete ocenit kvalitní vnitřní prostředí, ve kterém netrpíte zimou, horkem ani špatným vzduchem. Ideální zdroj tepla, který splňuje všechny požadavky na tepelný komfort a zároveň snižuje provozní náklady, je ale pro každou budovu jiný. S klesajícím množstvím energie, potřebným k zajištění příjemné pobytové teploty, totiž přestává být rozhodujícím parametrem při jeho výběru co nejvyšší výkon. Podle jakých kritérií byste se tedy měli řídit, pokud plánujete rekonstruovat nebo stavět energeticky úsporný dům a nejste si jistí, který zdroj energie pro účelné vytápění, chlazení, případně větrání bude nejefektivnější právě pro vás? To vám poradí společnost NIBE Energy Systems CZ, výhradní dodavatel švédských tepelných čerpadel NIBE a NIBE „S” do České republiky a na Slovensko.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 4. 3. 2020 13:24 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost DZ Dražice (člen skupiny NIBE), největší český výrobce ohřívačů vody a výhradní dodavatel švédských tepelných čerpadel NIBE do České republiky a na Slovensko, sleduje ve svých novinkách pro letošní rok trendy tzv. chytré domácnosti. Těmi je inspirovaná i zcela nová, unikátní řada environmentálně šetrných systémů NIBE „S“ s revolučním regulátorem a možností hlasového ovládání, která postupně nahradí stávající modely tepelných čerpadel a jejich příslušenství. Tuto žhavou novinku uvádí NIBE na český trh při příležitosti právě probíhajícího mezinárodního veletrhu Aquatherm v Praze. DZ Dražice navíc letos zahájí výrobu malých ohřívačů vody TO 5 a TO 10 ve dvou variantách: s termostatem s pevně nastavenou teplotou, nebo s dotykovým ovládacím panelem. Na jejich promyšleném vzhledu firma spolupracovala s odborníky na průmyslový design.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 18. 2. 2020 12:18 DZ DRAŽICE + NIBE

1. ledna 2020 vešla v platnost legislativní úprava, podle níž získá povolení ke stavbě jen ten rodinný dům, jehož projekt splňuje požadavky pro budovu s téměř nulovou spotřebou energie. Určitě jste už slyšeli o tom, že díky energeticky úspornému projektu ušetříte na provozních nákladech. Víte ale, že pokud je budova nevhodně navržená, může to mít nepříznivý vliv na vaše zdraví? Hlavním viníkem některých obtíží, jako je bolest hlavy, únava nebo alergie, totiž často bývá nedostatečné větrání. Moderní budovy mají velmi těsnou obálku, kvůli níž nedochází k přirozenému proudění vzduchu. Pokud navíc nedisponují systémem nuceného větrání je jeho výměna zcela nedostatečná: důsledkem je koncentrace mnoha škodlivých látek a vlhkosti v domě. Jak byste tedy měli postupovat, pokud chcete bydlet nejen úsporně, ale také zdravě, a zároveň zbytečně nezatěžovat životní prostředí? Jednou z možností je instalace ventilačního tepelného čerpadla NIBE F730 v energetické třídě A+++. To tvoří kompletní systém k zajištění vytápění, ohřevu vody a řízeného větrání v celé domácnosti. Díky plynulé regulaci výkonu se vždy přizpůsobí aktuální potřebě tepla a přispívá tak k výraznému snížení nákladů na vytápění a ohřev vody.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 28. 1. 2020 14:11 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a výhradní dodavatel švédských tepelných čerpadel NIBE, uzavřela loňský rok s rekordními tržbami 1,69 mld. Kč. Navýšení celkového obratu o téměř 5 % oproti roku 2018 dosáhla prodejem 230 000 kusů ohřívačů vody a akumulačních nádrží a 3 500 kusů tepelných čerpadel NIBE. Firma navíc zahájila výrobu první dražické vnitřní jednotky k tepelným čerpadlům HMTM 250/50 a klimatizace AIR 26/35/53 s ekologickým chladivem R32.

Zobraziť celú správu

Prílohy
DZ DRAŽICE + NIBE

Súčasní klienti
Referenční klienti