DZ DRAŽICE + NIBE

resources/f/klienti/18/logo/Snímek obrazovky 2022-10-06 151646.png

http://www.dzd.cz

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody a akumulačních nádrží v České republice, který své výrobky vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní střídače a bateriové systémy). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

Své portfolio tepelných čerpadel DZ Dražice rozšířila v roce 2023 o tepelná čerpadla Dražice Argo, a to na základě spolupráce s italskou společností Argoclima. Dále prodává klimatizace AIR a AIR Plus.

www.dzd.cz

www.nibe.cz

www.dzd-solar.cz

www.klima-drazice.cz

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 18. 4. 2018 15:12 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost Družstevní závody Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody, dosáhla v minulém roce celkového obratu 1,4 mld. Kč. Téměř 30 % jejích tržeb tvořil export na zahraniční trhy, který se za poslední desetiletí ztrojnásobil – až na aktuálních více než 400 mil. Kč. V rámci dalšího posilování své pozice v zemích EU, Rusku nebo v Severní Americe se firma pravidelně účastní mezinárodních veletrhů zaměřených na technická zařízení budov, zdroje vytápění a ohřev vody. Zde prezentuje především kombinované a nepřímotopné bojlery pod značkou DZD, o které je v zahraničí největší zájem.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 5. 4. 2018 10:16 DZ DRAŽICE + NIBE

V současné době jsou v popředí zájmu investorů tzv. zelené kanceláře nebo výrobní haly, pro které je charakteristická nízká energetická náročnost provozu a minimalizace negativních dopadů na životní prostředí. Při jejich realizaci se využívají environmentálně šetrné materiály a technologie, které výrazně přispívají k snížení provozních nákladů a zkvalitnění vnitřního prostředí daných objektů. Energeticky účinným konceptem vytápění, chlazení, větrání a ohřevu vody disponují např. výrobní a administrativní prostory společnosti DAFE-PLAST v Polné u Jihlavy. Hlavní součástí celého systému je tepelné čerpadlo systému země-voda NIBE F1345-40 s energetickou třídou A+++ a SCOP až 5,4.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 27. 2. 2018 12:16 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost Družstevní závody Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a výhradní dodavatel kvalitních švédských tepelných čerpadel NIBE, zaznamenala velmi úspěšný rok 2017. Potvrzují to její ekonomické výsledky včetně tržeb, které vzrostly oproti roku 2016 o téměř 9,7 % na 1,4 mld. Kč. Firma navíc prodala rekordní počet tepelných čerpadel, jejichž počet překonal hranici 2 300 kusů v celkové hodnotě cca 304 mil. Kč.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 16. 1. 2018 14:35 DZ DRAŽICE + NIBE

Český trh s tepelnými čerpadly a ohřívači vody letos obohatí dvě novinky společnosti Družstevní závody Dražice, člena skupiny NIBE, které naplňují moderní požadavky na efektivní vytápění a ohřev vody v obytných budovách. Firma právě zahájila výrobu elektrického plochého ohřívače vody OKHE ONE, který je vhodný do malých a úzkých prostor a slouží tak jako adekvátní náhrada plynového ohřívače vody. Spolu s ním uvedla na trh tepelné čerpadlo systému vzduch-voda NIBE F2040-6, které charakterizuje vysoká účinnost, jednoduchá instalace a energetická třída A+++.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 6. 12. 2017 13:23 DZ DRAŽICE + NIBE

Česká republika leží v mírném podnebném pásu, pro nějž je charakteristické střídání čtyř ročních období a časté změny počasí doprovázené výkyvy teplot. Tyto podmínky zvyšují nároky, které jsou kladeny na zdroj vytápění využívaný v budovách s vysokou spotřebou energie. Společnost NIBE Energy Systems CZ, výhradní dodavatel kvalitních švédských tepelných čerpadel NIBE do České republiky a na Slovensko, však nyní představuje zajímavou novinku – tepelné čerpadlo systému země-voda NIBE F1355, které je určené do objektů s velkou energetickou náročností. Plynule řízený výkon, sezónní topný faktor až 5,35 a třída energetické náročnosti A+++ z něj činí velmi efektivní zařízení pro vytápění, chlazení a ohřev vody, které lze využít k řízení až 8 topných okruhů.

Zobraziť celú správu

Prílohy
DZ DRAŽICE + NIBE

Súčasní klienti
Referenční klienti