DZ DRAŽICE + NIBE

resources/f/klienti/18/logo/Snímek obrazovky 2022-10-06 151646.png

http://www.dzd.cz

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody a akumulačních nádrží v České republice, který své výrobky vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní střídače a bateriové systémy). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

Své portfolio tepelných čerpadel DZ Dražice rozšířila v roce 2023 o tepelná čerpadla Dražice Argo, a to na základě spolupráce s italskou společností Argoclima. Dále prodává klimatizace AIR a AIR Plus.

www.dzd.cz

www.nibe.cz

www.dzd-solar.cz

www.klima-drazice.cz

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 1. 10. 2018 10:19 DZ DRAŽICE + NIBE

Dotační program Nová zelená úsporám podporuje nejen výstavbu nebo zateplení energeticky úsporných domů, ale také instalaci solárního termického systému na přípravu teplé vody, na kterou lze čerpat až 35 000 Kč. Daný systém je možné efektivně propojit s novinkou, kterou vyvinula společnost DZ Dražice: nepřímotopným zásobníkem vody OKC NTRR/HP/SOL. Nový smaltovaný zásobník je optimalizovaný právě pro připojení k solárním kolektorům nebo dalšímu environmentálně šetrnému zařízení – tepelnému čerpadlu. Na trh přichází v objemech 400 a 500 litrů.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 16. 8. 2018 9:30 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost DZ Dražice uvádí od září na trh nový elektrický ohřívač vody OKHE ONE 20, který je primárně určený k instalaci do menších prostor a rekreačních objektů – např. chat a chalup. Rozšiřuje tak svůj sortiment ohřívačů vody, který čítá již 380 typů a modifikací. Úzký plochý bojler OKHE ONE 20 dosahuje velmi úsporné energetické třídy A. Díky výkonnému topnému tělesu zajistí rychlý a bezpečný ohřev až 20 litrů vody potřebných k umytí rukou nebo nádobí.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 9. 7. 2018 12:46 DZ DRAŽICE + NIBE

Odpočinek u zahradního bazénu patří k jedné z nejoblíbenějších letních aktivit mnoha českých domácností. Teplé počasí je však velmi nestálé, a proto se dá koupat jen několik měsíců v roce – navíc i v létě nás mohou nepříjemně potrápit chladné dny. Jak si tedy plavkovou sezónu co nejvíce prodloužit? Nejoptimálnějším řešením je kombinace vhodného zastřešení, které bazén ochrání před nepříznivými vnějšími vlivy, a tepelného čerpadla NIBE. Toto environmentálně šetrné zařízení totiž komplexně pokryje potřeby vašeho rodinného domu – vytápění, chlazení, větrání i ohřev vody v domácnosti a v bazénu.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 19. 6. 2018 12:36 DZ DRAŽICE + NIBE

Počasí v České republice se stále častěji vyznačuje výraznými extrémy, které mohou nadměrně zatěžovat lidskou psychiku i organismus. Věděli jste například, že letošní první tropická noc, kdy teplota neklesla pod 20 0C, byla naměřena již na konci dubna? Nebo že jsme zažili nejteplejší jaro za mnoho desítek let? Jak se však s podobnými klimatickými výkyvy co nejlépe vyrovnat? S tím vám poradí společnost NIBE Energy Systems CZ, výhradní dodavatel švédských tepelných čerpadel NIBE do České republiky a na Slovensko. Příjemné a chladné vnitřní prostředí lze totiž zajistit pomocí tepelného čerpadla, které slouží nejen k energeticky úspornému vytápění a ohřevu vody, ale také k chlazení interiéru či větrání.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 15. 5. 2018 10:17 DZ DRAŽICE + NIBE

Vývoj udržitelného stavebnictví v České republice je úzce spjatý s implementací směrnice Evropské unie EPBD II o energetické náročnosti budov do tuzemské legislativy. Z dané právní úpravy vyplývá, že již od 1. ledna 2020 nedostane povolení k výstavbě žádná nová budova, která nenaplní parametry energeticky úsporného standardu. Společnost NIBE Energy Systems CZ, výhradní dodavatel švédských tepelných čerpadel NIBE do Česka a na Slovensko, proto přichází s vysoce efektivní rekuperační jednotkou NIBE ERS 10-400, která nabízí kompletní řešení mechanické ventilace s 92% účinností zpětného získávání tepla. Toto environmentálně šetrné zařízení v energetické třídě A tak přispívá k snížení energetické náročnosti objektu a vytváří zdravé a kvalitní vnitřní prostředí se stabilní teplotou a vlhkostí.

Zobraziť celú správu

Prílohy
DZ DRAŽICE + NIBE

Súčasní klienti
Referenční klienti