GEOSAN DEVELOPMENT

resources/f/klienti/133/logo/Geosan Development.jpg

https://www.geosan-development.cz/

Společnost Geosan Development působí na českém trhu rezidenčních nemovitostí více než 20 let. Od svého založení v roce 1998 již dokončila 21 novostaveb s celkem 2 300 byty. Mezi její aktuální projekty patří druhá fáze Rezidence Neklanka na rozhraní pražského Smíchova a Radlic a Rezidence Radimova Břevnov v exkluzivní lokalitě poblíž parku Kajetánka. V různých stupních přípravy má další projekty s cca 1 000 bytů v atraktivních lokalitách širšího centra Prahy. Vedle toho působí také v regionech: v Choťánkách u Poděbrad realizovala přípravu stavebních parcel pro individuální výstavbu rodinných domů. V říjnu 2018 navíc společnost rozšířila spektrum svého podnikání o kancelářské nemovitosti, když koupila administrativní komplex Nagano Park v Praze 3 s celkovou plochou 26 000 metrů čtverečních.

Tlačové správy

Publikované dňa: 7. 6. 2018 10:30 GEOSAN DEVELOPMENT

Astronomické léto začíná teprve za čtrnáct dní, ale tropické teploty atakující na teploměrech magickou třicítku, zažíváme již nyní. A letošní předpověď na červenec a srpen znovu slibuje teplotně nadprůměrné měsíce. Především pro obyvatele větších měst se toto období stává téměř nesnesitelným. V bytech bez klimatizace se teplota běžně vyšplhá i nad 30 °C a teplotní rozdíl ve srovnání s příměstskými a venkovskými oblastmi dosahuje až deset stupňů. Ochlazení pomocí otevřených oken přitom dává smysl pouze ve chvíli, kdy vnější teplota nepřesahuje 25 °C. V opačném případě si dovnitř vpouštíme pouze rozpálený vzduch. Velké horko pro lidský organismus znamená značnou zátěž a u ohrožených skupin obyvatel s horší termoregulací, jako jsou děti, senioři a chronicky nemocné osoby, navíc představuje zdravotní riziko. Na podobné aspekty je vhodné myslet již při výběru svého domova. Teprve v létě si totiž plně uvědomíme, že ne pouze lokalita a cena hrají při výběru nové nemovitosti hlavní roli. Developer Geosan Development upozorňuje na tři základní pilíře u novostaveb, která významnou měrou ovlivňují komfort budoucích obyvatel: dobrá tepelná izolace, rekuperace a dostatek zeleně.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 23. 5. 2018 9:35 GEOSAN DEVELOPMENT

Rezidenční projekt Element Letňany developera Geosan Development zaznamenal první milník ve výstavbě. S dokončením základové desky pro celkem 107 bytů v dispozicích od 1+kk do 3+kk byly zároveň ukončeny veškeré zemní a přípravné práce, takže nyní již může stavba stoupat směrem vzhůru. Projekt o pěti nadzemních podlažích v Tupolevově ulici v Praze 9 zaštiťuje generální dodavatel Geosan Group. Výstavba pokračuje podle harmonogramu a směřuje k plánovanému dokončení v prosinci 2019. Byty, které se prodávají již nyní, budou k nastěhování v lednu 2020.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 12. 4. 2018 9:23 GEOSAN DEVELOPMENT

Ceny nemovitostí rostou a nové bydlení se pomalu stává nedostupným i střední vrstvě obyvatel. Na vině není bezhlavé zdražování a neúměrně vysoké marže developerů, ale zdlouhavé povolovací procesy. Jejich důsledkem je menší množství bytů, které by trh potřeboval, přičemž vysoká poptávka i rostoucí náklady na přípravu nových projektů ženou ceny nahoru. Pozemky, na nichž není možné stavět, se totiž developerům citelně prodražují o nabíhající úroky z úvěru i další režijní náklady. To se následně promítá do výsledné ceny nemovitosti. Stále více lidí proto upřednostňuje nájemní bydlení v menších bytech. Na současný trend reagují developeři, kteří v připravovaných projektech mění skladbu bytů ve prospěch malometrážních jednotek v dispozicích 2+kk. Například u developera Geosan Development tvoří v aktuálních projektech Element Letňany a Rezidence Vrchlického nadpoloviční většinu. Naopak byty s více než třemi obytnými místnostmi nejsou vůbec zastoupeny.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 23. 3. 2018 9:20 GEOSAN DEVELOPMENT

Česká republika patřila v loňském roce k evropským zemím s nejrychlejším růstem cen bydlení. I když se letos trh bude pravděpodobně stabilizovat, zkušený developer rezidenčních nemovitostí Geosan Development očekává cenový nárůst u novostaveb o dalších cca 5 %. Poptávka po bytech ve větších městech totiž zůstává vysoká a počet volných bytů je stále nedostatečný. Vzhledem k současným cenám, které u nových bytů atakují hranici 100 tisíc Kč za metr čtvereční, a zároveň ke zpřísnění podmínek pro získávání hypoték si však velká část zájemců nemůže vlastní bydlení dovolit. Stále atraktivnější se proto stává nájemní bydlení, které na druhé straně představuje ideální příležitost pro investory.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 22. 2. 2018 11:55 GEOSAN DEVELOPMENT

Geosan Development, tuzemský developer rezidenčních nemovitostí se zaměřením na oblast Prahy a Středočeský kraj, do konce loňského roku mj. z 96 % vyprodal projekt Rezidence Vrchlického na Smíchově. Z interních statistik společnosti vyplývá, že tradičně největší zájem byl o byty 2+kk, které tvořily téměř polovinu všech prodejů. Následovaly byty 1+kk pro singles a s odstupem také 3+kk pro mladé rodiny. Nejmladšímu klientovi bylo 20 let a nejstaršímu 84. Typickým kupujícím novostavby v projektu Geosan Development byl muž, stávající obyvatel Prahy, a to ve věku kolem 40 let. Tento trend pouze potvrzuje současnou situaci na trhu, kdy na hypotéky za přísnějších podmínek a za vyšší úrokové sazby dosahují spíše finančně stabilizovaní lidé ve středním věku a z větších měst.

Zobraziť celú správu

Prílohy
GEOSAN DEVELOPMENT

Súčasní klienti
Referenční klienti