Klient

YIT

resources/f/klienti/53/logo/YIT_CMYK.jpg

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Loni tak firma oslavila 15leté výročí působení v tuzemsku, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912 a má tedy za sebou již přes 110 let úspěšného fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 34 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Rivi Bachova, Sija Kamýk, Ranta Barrandov III, Toivo Roztyly a dosud největší areál Suomi Hloubětín, kde YIT společně s realizací Lappi Hloubětín vytvořila celou novou městskou čtvrť v Praze včetně mateřské školy. Další projekty, vč. prvního mimopražského, má developer v přípravě. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2023 dosáhl 2,2 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 8 zemích: Finsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni cca 4300 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

..

YIT

Vydáno dne: 04.11.2019

YIT SPOUŠTÍ V PROJEKTU SUOMI HLOUBĚTÍN JIŽ DEVÁTOU ETAPU VANTAA

V nové rezidenční čtvrti Suomi Hloubětín má společnost YIT aktuálně ve výstavbě etapy Lahti, Salo, Porvoo a Pori. Nyní navazuje již devátou, předposlední fází Vantaa, která zahrnuje čtyři domy s celkem 104 nízkoenergetickými jednotkami ve finském stylu. Její dokončení developer plánuje na jaro roku 2022.

Read More

YIT

Vydáno dne: 07.10.2019

NAD ETAPAMI SALO A PORVOO V PROJEKTU SUOMI HLOUBĚTÍN VLAJE GLAJCHA

Developerská společnost YIT dovedla do fáze hrubé stavby v pořadí pátou etapu Salo a sedmou etapu Porvoo v nově vznikající rozsáhlé rezidenční čtvrti Suomi Hloubětín. Ta celkem čítá téměř 900 nízkoenergetických bytů ve finském stylu, přičemž Salo zahrnuje 101 jednotek a Porvoo pak 60. Dohromady v obou etapách zbývá ke koupi zhruba třicítka bytů.

Read More

YIT

Vydáno dne: 17.09.2019

YIT ZKOLAUDOVALA PROJEKT KORU VINOHRADSKÁ

Developerská společnost YIT zkolaudovala projekt Koru Vinohradská s 59 novými nízkoenergetickými byty. Sedmipodlažní dům na rozhraní Vinohrad a Strašnic zahrnuje také prostory ke komerčnímu využití.

Read More

YIT

Vydáno dne: 11.09.2019

V PROJEKTU AALTO CIBULKA YIT OTEVÍRÁ VZOROVÝ BYT

Návštěva vzorového bytu je jednou z možností, jak nekupovat nové bydlení pouze „z papíru“, ale jak o něm získat reálnou představu ještě během výstavby. Zařízený vzorový byt právě otevírá společnost YIT ve svém projektu Aalto Cibulka, jenž bude dokončen na sklonku roku. Návštěvníci mají příležitost si vše prohlédnout v rámci dne otevřených dveří 18. září od 14 do 18 hodin. Na akci se mohou setkat i s patronkou projektu Terezou Brodskou, oblíbenou herečkou a manželkou známého fotografa Herberta Slavíka, jejíž nadační konto „Dětská chirurgie Motol“ YIT dlouhodobě podporuje.

Read More

YIT

Vydáno dne: 07.06.2019

Revitalizace říčky Rokytky jako součást nové čtvrti Suomi Hloubětín: relaxace obyvatel i zadržování vody v krajině

Podle mnohých klimatologů hrozí Česku další horka a sucha. Ať už se jejich scénáře naplní či ne, byly poslední roky dostatečným mementem, že bychom měli s vodou v krajině lépe hospodařit, abychom byli schopni sušší období překonat. Obzvlášť silně nabývá tento apel na významu ve městech, kde žije většina obyvatel ČR. Proto by developeři v rámci nově vznikajících velkých urbanistických celků měli plánovat nejen odpovídající infrastrukturu od obchodů až po mateřskou školku, ale měli by se také zamýšlet nad tím, jak v urbanizovaném prostoru zadržet vodu a účinně tak bojovat proti tepelným ostrovům. Příkladem dobré praxe je říčka Rokytka v Praze 9, jejíž část při výstavbě nové rezidenční čtvrti Suomi Hloubětín revitalizuje developerská společnost YIT. Zrevitalizovaný několikasetmetrový úsek Rokytky bude po kolaudaci již na konci června díky novým nivám a meandrům nejen připraven na lepší zadržování vody v krajině, ale vytvoří i lokální biotop pro život vodních živočichů, hmyzu a ptactva. A v neposlední řadě se břeh říčky, na němž byla donedávna černá skládka, otevře jako odpočinková zóna široké veřejnosti.

Read More

YIT

Vydáno dne: 21.05.2019

Váš nový byt se teprve staví? I tak si o něm můžete udělat představu – online, naživo i ve virtuální realitě

Použití online konfigurátoru, prohlídka prostřednictvím virtuální reality nebo návštěva vzorového bytu – to jsou možnosti, jak nekupovat nový byt pouze z papíru, ale získat o něm představu, i když dům ještě nestojí. A zařízený ukázkový byt právě otevírá společnost YIT ve svém projektu Koru Vinohradská, který se blíží svému dokončení. Dům se skládá z 59 nízkoenergetických jednotek ve finském stylu, jejichž kolaudaci plánuje developer na letošní listopad. Den otevřených dveří zde mohou zájemci o bydlení navštívit 22. května od 14 do 18 hodin.

Read More

YIT

Vydáno dne: 14.05.2019

ETAPA LAHTI V SUOMI HLOUBĚTÍN BUDE NA PODZIM DOKONČENA, NYNÍ YIT OTEVÍRÁ DVA VZOROVÉ BYTY

V nové rezidenční čtvrti Suomi Hloubětín se aktuálně staví etapy Lahti, Salo, Porvoo a nedávno zahájená Pori. Čtvrtou fázi Lahti se 104 nízkoenergetickými jednotkami, ze kterých zbývá už jen několik posledních volných, plánuje developer YIT zkolaudovat letos v říjnu. Nyní zde otevírá dva zařízené vzorové byty 2+kk, tradičně ve finském stylu. Ty si zájemci mohou prohlédnout během dne otevřených dveří, jenž se koná 15. května od 14 do 18 hodin.

Read More

YIT

Vydáno dne: 06.05.2019

YIT JIŽ POPÁTÉ PODPOŘILA BENEFIČNÍ VEČER PRO KLINIKU DĚTSKÉ CHIRURGIE FAKULTNÍ NEMOCNICE MOTOL

Developerská společnost YIT Stavo se již popáté stala hlavním partnerem benefičního večera „Potkávání“ v Malostranské besedě v Praze, jehož výtěžek byl věnován Klinice dětské chirurgie FN Motol. Tradiční dobročinná akce se uskutečnila pod záštitou emeritního přednosty této kliniky prof. MUDr. Jiřího Šnajdaufa, DrSc., přednosty kliniky prof. MUDr. Michala Rygla, PhD., a pod patronací populární české herečky Terezy Brodské. Ta je členkou správní rady nadačního Konta „Dětská chirurgie Motol“, na které díky akci přibylo 250 000 korun.

Read More