Klient

YIT

resources/f/klienti/53/logo/YIT_CMYK.jpg

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Loni tak firma oslavila 15leté výročí působení v tuzemsku, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912 a má tedy za sebou již přes 110 let úspěšného fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 34 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Rivi Bachova, Sija Kamýk, Ranta Barrandov III, Toivo Roztyly a dosud největší areál Suomi Hloubětín, kde YIT společně s realizací Lappi Hloubětín vytvořila celou novou městskou čtvrť v Praze včetně mateřské školy. Další projekty, vč. prvního mimopražského, má developer v přípravě. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2023 dosáhl 2,2 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 8 zemích: Finsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni cca 4300 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

..
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky
Obrázky

YIT

Vydáno dne: 05.05.2022

YIT SLAVNOSTNĚ PŘEDSTAVILA ŠKOLKU PRO 100 DĚTÍ V AREÁLU SUOMI HLOUBĚTÍN

Společnost YIT, developer nové čtvrti Suomi Hloubětín v Praze 9, slavnostně představila novou mateřskou školku. Ta stojí na náměstí celého rezidenčního areálu a spolu s již vybudovaným sousedním dětským hřištěm se stane centrem zdejšího komunitního života. Mateřinka v severském stylu, jejímž autorem je renomovaný finský architekt Jyrki Tasa, byla zkolaudována v závěru loňského roku a první děti přivítá letos v září. Jejím provozovatelem bude společnost Mateřská škola EduArt. Projekt Suomi Hloubětín má již hotovu většinu ze svých 11 etap a celá finská čtvrť se dále rozrůstá: v jejím bezprostředním sousedství staví YIT první dvě etapy projektu Lappi Hloubětín (Kemi a Ranua), další dvě etapy jsou v přípravě. Navíc developer nedávno koupil přilehlý pozemek, kde by mělo vyrůst dalších 100 bytů.

Read More

YIT

Vydáno dne: 04.05.2022

YIT SLAVNOSTNĚ PŘEDSTAVILA MATEŘINKU PRO 100 DĚTÍ V AREÁLU SUOMI HLOUBĚTÍN. TEN SE BUDE DÁL ROZRŮSTAT

Společnost YIT za účasti českého vedení a představitelů finského top managementu, včetně prezidenta a generálního ředitele YIT Group Markku Moilanena, slavnostně představila novou mateřskou školu postavenou v komplexu Suomi Hloubětín. Pro první děti se otevře v září letošního roku. Developer zároveň pokračuje v rozšiřování budované finské čtvrti a za tímto účelem proběhla úspěšná akvizice sousedního pozemku. Vyrůst by zde mělo zhruba 100 bytů.

Read More

YIT

Vydáno dne: 04.04.2022

YIT PRODÁVÁ SVŮJ BYZNYS V RUSKU

Skupina YIT, která je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a dosud působila v 10 zemích včetně České republiky (v ČR se řadí mezi pětici nejsilnějších developerů v Praze, když vloni prodala přes 350 bytů a její obrat se přiblížil 2 mld. korun), dokončila strategickou revizi svého podnikání v Rusku. Na základě této analýzy podepsala smlouvu se skupinou Etalon Group PLC o prodeji svého byznysu v Rusku. Strategická analýza podnikání YIT v Rusku byla zahájena v listopadu 2021 a urychlena v březnu 2022 kvůli změnám geopolitické situace.

Read More

YIT

Vydáno dne: 01.03.2022

YIT V ROCE 2021 PRODALA PŘES 350 BYTŮ A JEJÍ OBRAT SE OPĚT BLÍŽÍ KE 2 MILIARDÁM KORUN

Navzdory přetrvávající pandemii koronaviru a zdražování na poli realit společnost YIT za rok 2021 navýšila oproti tomu předchozímu počet prodaných bytů o téměř 20% – dohromady se jednalo o 352 nových jednotek. Tím dosáhla celkového obratu blížícího se 2 miliardám korun. V realizaci má aktuálně 5 projektů: Parvi Cibulka, Koti Libeň, Vesi Hostivař, Suomi Hloubětín a Lappi Hloubětín. V letošním roce plánuje zahájit výstavbu a dát do prodeje více než 600 bytů. Nové projekty chystá například v Praze 5, 9, 11, 12 a 15 a uvažuje také o lokalitách v blízkosti hlavního města. Podle nadnárodní strategie nadále dbá na ekologické aspekty a snižování emisí CO2, kdy chce do roku 2030 zmenšit svou uhlíkovou stopu na polovinu z úrovně roku 2019. YIT tak neustále pracuje na zlepšení, aby projekty byly z environmentálního hlediska ještě šetrnější. Zavádí proto nové prvky - kupříkladu výstavbu z betonu z recyklovaného kameniva.

Read More

YIT

Vydáno dne: 21.02.2022

YIT V ČESKU POPRVÉ S PARTNEREM: DO PROJEKTU VESI HOSTIVAŘ VSTUPUJE RSJ INVESTMENTS

Developerská společnost YIT poprvé v historii svého působení v České republice vstoupila do partnerství při financování svého projektu. Na realizaci rezidenčního areálu Vesi Hostivař se bude podílet silná investiční skupina RSJ.

Read More

YIT

Vydáno dne: 07.02.2022

YIT ZKOLAUDOVALA MATEŘSKOU ŠKOLU V PROJEKTU SUOMI HLOUBĚTÍN

Developerská společnost YIT úspěšně zkolaudovala mateřskou školu v areálu Suomi Hloubětín, která pojme cca 100 dětí. O její elegantní návrh v severském stylu se postaral známý finský architekt Jyrki Tasa. K jejímu slavnostnímu otevření by mělo dojít letos v květnu, v provozu by měla být od září. Aktuálně probíhají závěrečná jednání s provozovatelem.

Read More

YIT

Vydáno dne: 14.12.2021

PROJEKT KOTI LIBEŇ HLÁSÍ DOKONČENÍ HRUBÉ STAVBY

Developerská společnost YIT dokončila hrubou stavbu projektu Koti Libeň se 140 nízkoenergetickými byty, dvěma ateliéry a jedním komerčním prostorem. Ke kolaudaci by mělo dojít na jaře roku 2023, ke stěhování nových rezidentů pak zhruba v jeho polovině.

Read More

YIT

Vydáno dne: 06.12.2021

DRUHÁ ETAPA PROJEKTU RANTA BARRANDOV OD YIT ZKOLAUDOVÁNA

Společnost YIT úspěšně zkolaudovala druhou etapu developerského projektu Ranta Barrandov čítající 118 bytových jednotek s balkonem, terasou nebo předzahrádkou. Všechny již našly nové majitele, které přivítají na jaře příštího roku.

Read More