Klient

OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY

resources/f/klienti/212/logo/e73281a0-31b8-47ee-a4d9-9cf3936f4e10.jfif

https://www.tvaruzky.cz/

Výroba Olomoucký tvarůžků na Hané je doložena již na přelomu 15. a 16. století. Od roku 1876 se Olomoucké tvarůžky vyrábí v Lošticích. Manufakturní výrobu založil Josef Wessels s manželkou. Název současné společnosti A. W. spol. s r. o získala firma podle Aloise Wesselse (syna zakladatelů) v roce 1897 a do roku 1914 se stala největším výrobcem tvarůžků. V roce 1930 byla realizována velká přestavba a rozšíření tvarůžkárny na moderní výrobnu pod vedením Karla Pivného (zeť Aloise Wesselse).

V roce 1991 byla tvarůžkárna v restituci vrácena potomkům původních majitelů. K zásadní obměně technologického zařízení ve výrobě došlo v roce 1997. Evropská komise udělila v roce 2010 Olomouckým tvarůžkům chráněné označení původu. V roce 2014 bylo otevřeno nové Muzeum Olomouckých tvarůžků v Lošticích jako jediné muzeum svého typu v České republice.

V současné době společnost A. W. spol. s r. o zaměstnává okolo 180 lidí, každoročně vyrobí přibližně 2 200 tun tvarůžků ve více než třiceti tvarových, chuťových a hmotnostních variantách a provozuje čtyři podnikové prodejny v Lošticích, Olomouci, Brně a Ostravě.

Olomoucké tvarůžky se vyrábějí z netučného kyselého tvarohu a jsou charakteristické nezaměnitelnou chutí a typickou vůni. Při jejich výrobě se nepoužívají žádná syřidla, barviva, aromata ani stabilizátory, takž se hodí i pro bezlepkovou dietu. Obsahují plnohodnotné bílkoviny, vápník a díky malému obsahu tuku mají nízkou energetickou hodnotu. Olomoucké tvarůžky jsou jediný původní český sýr a jsou řazeny mezi zrající stolní sýry.

OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY

Vydáno dne: 23.07.2024

8 ZAJÍMAVOSTÍ Z TVARŮŽKOVÉ KUCHYNĚ

Olomoucké tvarůžky patří k unikátům české gastronomie. Jejich nezaměnitelná chuť a vůně přináší do domácí kuchyně vyzrálé kulinářské zážitky. Co je zásadní surovina pro výrobu tvarůžků, jak probíhá jejich zrání a proč jsou tvarůžky často řazeny mezi „superpotraviny“? Nahlédněte pod pokličku tvarůžkové kuchyně a odhalte 8 zajímavostí z výroby, skladování a konzumace.

Read More

OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY

Vydáno dne: 09.07.2024

TŘIKRÁT OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY NA GRILU - TRADIČNÍ LAHŮDKA V NETRADIČNÍM PROVEDENÍ

Tvarůžkový hamburger nebo plněné žampiony? Grilovací sezóna je v plném proudu a s ní přichází čas na zkoušení nových a netradičních pochoutek. Olomoucké tvarůžky na grilu jsou zajímavým a chutným způsobem, jak si zpestřit letní posezení s přáteli a rodinou. Díky široké škále chutí a variací si každý najde tu pravou kombinaci, která mu zaručeně zachutná. Vyzkoušejte tři netradiční tvarůžkové recepty na gril.

Read More

OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY

Vydáno dne: 24.06.2024

JUBILEJNÍ VÝROČÍ MUZEA OLOMOUCKÝCH TVARŮŽKŮ PRIVÁBILO ZÁSTUPY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Jediné muzeum svého druhu v Česko slavilo kulaté výročí a stálo to za to. Na Den otevřených dveří v rámci 10. výročí založení Muzea Olomouckých tvarůžků dorazilo téměř 500 návštěvníků.

Read More

OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY

Vydáno dne: 19.06.2024

TIP NA VÍKEND: MUZEUM OLOMOUCKÝCH TVARŮŽKŮ SLAVÍ 10. VÝROČÍ

Poznejte fascinující příběhy z historie jediného původně českého sýra. Muzeum Olomouckých tvarůžků v Lošticích oslaví 10. výročí svého založení. K této příležitosti pořádá v sobotu 22. června Den otevřených dveří. Návštěvníci se mohou těšit na komentované prohlídky, tvarůžkové ochutnávky, doprovodný program a stanoviště pro děti. Vstup je pro všechny zdarma.

Read More

OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY

Vydáno dne: 05.06.2024

TVARŮŽKOVÁ REVOLUCE: PŘED 100 LETY SE Z FORMOVACÍHO STROJE VYKUTÁLEL PRVNÍ TVARŮŽEK

Od pleskání přes klapačku až po formovací stroj. Společnost A. W., výrobce tradičních Olomouckých tvarůžků, slaví významné jubileum. V roce 1924 se v loštické tvarůžkárně roztočil první formovací stroj a odstartoval revoluci ve výrobě jediného původního českého sýra. Formovací stroj dokázal vyrobit neuvěřitelných 10 000 tvarůžků za hodinu a umožnil tak tvarůžkovou pochoutku dostat k mnohem většímu množství zákazníků.

Read More

OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY

Vydáno dne: 21.05.2024

TIP NA VÝLET: PUTOVÁNÍ ZA LOŠTICKÝM TVARŮŽKEM AŽ NA PROHLÍDKU MUZEA

Milovníci Olomouckých tvarůžků a turistiky si tento víkend přijdou na své. V sobotu 25. května se uskuteční již 46. ročník oblíbené akce Putování za loštickým tvarůžkem. Startuje se od 7.00 do 10.00 hodin v Lošticích a na výběr je pestrá škála pěších i cyklistických tras od rodinných procházek až po náročné výšlapy. Na všechny účastníky čeká v cíli tvarůžková odměna a volný vstup do Muzea Olomouckých tvarůžků v Lošticích.

Read More

OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY

Vydáno dne: 14.05.2024

HOSPODÁŘSKÉ VÝSLEDKY 2023: VÝROBCE OLOMOUCKÝCH TVARŮŽKŮ NAVÝŠIL OBRAT I ČISTÝ ZISK

Společnosti A.W. spol. s r. o., která vyrábí tvarůžky pod značkou Olomoucké tvarůžky, navýšila v roce 2023 meziročně obrat o 2,2 % na 419 mil. Kč. Pozitivní výsledky pokračovaly také v 1. kvartálu 2024. Výrobce jediného původně českého zrajícího sýra zaměstnává ve výrobním závodě v Lošticích 180 lidí a ve střednědobém horizontu má v plánu vybudování nového výrobního závodu s navýšenou kapacitou.

Read More

OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY

Vydáno dne: 06.05.2024

OLOMOUCKÝM TVARŮŽKŮM POMÁHAJÍ "VYZRÁLÉ" PERSONÁLNÍ POSILY

Ve společnosti A. W., výrobci tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky, již funguje naplno klíčový tým manažerských posil. Generálního ředitele Michala Pavelku doplnil na podzim 2023 vedoucí kvality Rastislav Mikuška a začátkem roku 2024 pak Leoš Kalandra jako vedoucí obchodu a marketingu. Všichni zkušení manažeři tak mají za sebou první společný kvartál.

Read More