SK CZ EN

STARTUJE VÝSTAVBA PRVNÍHO MULTIPLEXU V REGIONU. VARYÁDA CHYSTÁ SKUTEČNOU FILMOVOU REVOLUCI

Publikované dňa: 5. 6. 2024 10:19 Varyáda Karlovy Vary

Obchodní centrum Varyáda se mění k nepoznání díky rozsáhlé modernizaci a rozšíření, které slibují přinést návštěvníkům nejen skvělé nákupy, ale i nezapomenutelné zážitky. Stavební práce probíhají rychlým tempem, a to za plného provozu centra. Aktuálně v jeho přední části začíná výstavba dlouho očekávaného multiplexu (tedy vícesálového kina) Premiere Cinemas, které zprostředkuje místním obyvatelům i návštěvníkům z celého kraje jedinečnou filmovou zábavu. Karlovy Vary, město proslulé bohatou festivalovou tradicí, se tak konečně zařadí po bok ostatních krajských měst, která svým obyvatelům již moderní multiplexy nabízejí.

„Naše nové karlovarské kino vybavíme špičkovou projekční a zvukovou technologií, která zahrnuje také laserové projektory a vícekanálový prostorový zvuk Dolby Atmos. V současné době dokončujeme výběr konkrétních typů zařízení a máme v úmyslu instalovat zde ty opravdu nejpokrokovější modely,“ popisuje David Horáček, spolumajitel Premiere Cinemas, a dodává: „Myslíme také na komfort našich zákazníků. Samozřejmostí jsou příjemné sedačky, ale i bezbariérový přístup pro diváky s omezenou mobilitou. Součástí konceptu karlovarského multiplexu bude také naše osvědčené a diváky oblíbené Premiere VIP, tedy pohodlná, elektricky sklápěná křesla a VIP salonek s nabídkou popcornu a točených nápojů zdarma.“

Multiplex přinese oživení kulturní scény a nové příležitosti

Nové kino, jehož otevření je plánováno na léto příštího roku, nabídne celkem šest sálů s kapacitou až 1 000 míst na velkorysé ploše 2 500 m². „Kromě promítání aktuálních filmových hitů bude prostory možné využít i jako kongresové sály pro firmy či organizace, což bude velkým přínosem pro město, které dosud postrádalo vhodné a rozsáhlé zázemí pro tyto příležitosti. Nové prostory poskytnou ideální podmínky pro konference i firemní akce, což přispěje k dalšímu rozvoji místní ekonomiky a podpoří podnikatelské prostředí,“ komentuje Martin Malý, ředitel marketingu a komunikace EPG Group.

Multiplex v každém případě oživí místní kulturní scénu a přinese i další příležitosti, ať už jde o využití prostor, nová pracovní místa či zvýšení návštěvnosti okolních obchodů a služeb. Celkově má potenciál pozitivně ovlivnit další rozvoj města a přilákat návštěvníky z širokého okolí. Tento nový kulturní a společenský bod na mapě Karlových Varů se stane místem, kde se lidé budou moci setkávat a sdílet společně strávené chvíle před stříbrným plátnem.

Poslední kraj bez multiplexu se konečně dočká nápravy

Výstavba Premiere Cinemas je významným milníkem pro celý region, který jako poslední z českých krajů zatím postrádá vlastní multiplex. Až dosud museli místní obyvatelé i návštěvníci za filmovými zážitky cestovat do desítky kilometrů vzdálené Plzně anebo Prahy. Přitom Karlovy Vary se kromě dlouhé tradice lázeňství proslavily především Mezinárodním filmovým festivalem.

O možné spolupráci Varyády s jeho organizátory se bude teprve jednat. Nové prostory multiplexu by však mohly výrazně navýšit kapacitu míst pro promítání během festivalu, což je s rostoucí popularitou akce stále více žádané. Tato spolupráce má potenciál dále obohatit kulturní dění ve městě a zvýšit prestiž festivalu.Kompletní informace o nové Varyádě, stejně jako detaily o jednotlivých fázích výstavby, jsou k dispozici na webové stránce www.nova.varyada.cz. Předpokládaný termín dokončení všech stavebních prací se shoduje se zahájením vánoční sezóny 2025.

O Varyádě:

Nákupní centrum Varyáda je nejnavštěvovanějším nákupním centrem regionu, které letos oslaví 19 let své existence. Za tu dobu prošly jeho branami desítky milionů návštěvníků. Na více než 18 000 m2 se nachází téměř 70 obchodů světových módních značek, obchody s kosmetikou, šperky nebo elektronikou, hypermarket Albert či kavárny a kadeřnictví. Budova byla uvedena do provozu v roce 2005 a aktuálně probíhá její modernizace a rozšíření za plného provozu centra. Předpokládaný termín dokončení je před vánoční sezónou 2025. Varyáda patří společně s nákupním centrem Central Most patří do portfolia investiční společnosti EPG Group.

O Premiere Cinemas:

Premiere Cinemas jsou moderní české multiplexy v Praze, Olomouci a Teplicích.

Zákazníkům nabízí největší promítací plátna, nejnovější digitální projekční techniku a také revoluční prostorový zvuk Dolby Atmos v každém ze svých multiplexů. Diváci využívají populární věrnostní program Premiere Movie Card a oblíbili si luxusní prostředí konceptu Premiere VIP. Premiere Cinemas Czech s.r.o. je soukromou českou firmou, která provozuje multiplexy od roku 2012.

Pro více informací kontaktujte:

Crest Communications, a.s.
Denisa Kolaříková, Account Manager
+420 731 613 606, denisa.kolarikova@crestcom.cz
Tereza Štosová, Account Executive
+420 778 495 239, tereza.stosova@crestcom.cz

EPG Group
Martin Malý, ředitel marketingu a komunikace
+420 604 405 625, mmaly@epg-gpi.cz

www.epggroup.cz

Prílohy

Obrázky
Nová Varyáda_mapa_výřez.png
Nová Varyáda_mapa_výřez.png
Nová Varyáda_pasaz_Premiere Cinema.png
Nová Varyáda_pasaz_Premiere Cinema.png
Nová Varyáda_Premiere Cinema.jpg
Nová Varyáda_Premiere Cinema.jpg
Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.