SK CZ EN

NOVÝ NÁSTROJ OD PLANRADARU “SITEVIEW” POHÁNĚNÝ UMĚLOU INTELIGENCÍ ZACHYTÍ S POMOCÍ 360° KAMERY SKUTEČNOU REALITU

Publikované dňa: 13. 3. 2024 9:56 PLANRADAR ČR

PlanRadar, přední digitální platforma pro realitní profesionály se zaměřením na výstavbu a správu nemovitostí, oznamuje plánované rozšíření o novou funkci “SiteView”, která s pomocí umělé inteligence (AI) ještě zdokonalí dosud velmi komplexní systém pro efektivní dokumentaci, komunikaci a tvorbu reportů ve stavebnictví. “SiteView” svým uživatelům umožní pořizovat 360° panoramatické snímky při obhlídce projektů, které se automaticky promítnou do 2D výkresů, a zprostředkují tak vizuální přehled o konkrétní situaci v terénu i skutečném vývoji prací.

„Tato nová funkce zcela změní způsob, jakým budou moci naši uživatelé PlanRadar využívat. Rychle a jednoduše jim poskytne přesný vizuální záznam a s tím související dokumentaci o každé fázi projektu bez nutnosti pořizovat tisíce fotografií zvlášť. V kombinaci s již existujícími nástroji rozšíří možnosti, do jakého detailu se každý, kdo se na projektu podílí, může zpětně podívat co a kde bylo skutečně realizováno,“ komentuje Ibrahim Imam, spoluzakladatel a výkonný spoluředitel společnosti PlanRadar.

Nástroj je poháněn špičkovou technologií a vzhledem k tomu je jeho využití naprosto snadné. V praxi to vypadá tak, že stavební týmy prochází staveništěm s 360° kamerou připevněnou na helmě a “SiteView” zajistí vše ostatní. Pořízené snímky jsou automaticky ukládané do aplikace a připravené k opětovnému prohlédnutí v PlanRadaru přímo ve dvourozměrných výkresech a plánech. Díky tomu je možné přesně a efektivně dokumentovat postup výstavby; navíc porovnáním snímků v čase lze odhalit případné odchylky a nedodělky.

„SiteView zkracuje potřebnou dobu pro obhlídku na staveništi a současně urychluje týmovou spolupráci díky kompletnímu přehledu o stavbě, a to i na dálku. Panoramatické fotografie poskytují vizuální dokumentaci k realizovaným pracím a tím zajišťují naprostou transparentnost projektu. Školení pracovníků je přitom minimální. Uživatelé PlanRadaru jednoduše nastaví v aplikaci výchozí bod prohlídky v 2D plánu a po jejím skončení na závěr stisknou stop. Naše sofistikované algoritmy se již postarají o zbytek,“ vysvětluje Clemens Hammerl, produktový ředitel společnosti PlanRadar.

“SiteView” využívá technologie SLAM (simultánní lokalizace a mapování), při které může zařízení vytvářet „mapu“ okolí a současně se v ní orientovat v reálném čase. Stejná technologie se používá k pohonu automobilů bez řidiče či k průzkumu neznámých prostředí, ve kterých se ve stejný čas pohybuje. V PlanRadaru zaznamenává cestu staveništěm na digitálním stavebním plánu. Celý proces usměrňují vhodně zvolené algoritmy, které neustále upřesňují sekvenční data k určení polohy a trasy. Ta je následně zaznamenána do plánu pomocí algoritmů počítačového vidění napojeného na umělou inteligenci, jež integruje další odhady vzdálenosti a přesnou lokalizaci.

Zásadním přínosem “SiteView” je, že projektovým týmům poskytne detailní 360° přehled o vykonávaných pracích a jejich pokroku ve snadno použitelném rozhraní. Umožní propojit veškeré procesy na jednom místě, čímž posune platformu od PlanRadaru na další úroveň. Takto transparentní přístup k informacím do budoucna pomůže předcházet jakýmkoliv nedorozuměním a eliminovat případné spory.

Uvedení funkce “SiteView” je pouze začátkem. Brzy na ni navážou další vylepšení: ať už jde o integraci technologie BIM anebo možnost zadávání jednotlivých tiketů neboli online poznámek přímo k panoramatickým snímkům.

Pro více informací kontaktujte:

Crest Communications, a.s.

Denisa Kolaříková

Account Manager

Gsm: +420 731 613 606

E-mail: denisa.kolarikova@crestcom.cz

www.crestcom.cz

Tereza Štosová

Account Executive

Gsm: +420 778 495 239

E-mail: tereza.stosova@crestcom.cz



O PlanRadaru

PlanRadar je digitální platforma na bázi SaaS (z anglického “Software as a Service”) pro dokumentaci, správu úkolů a efektivní komunikaci ve stavebnictví. Funguje po celém světě, přičemž v současnosti na více než 75 trzích. PlanRadar digitalizuje každodenní procesy a komunikaci napříč širokým spektrem nemovitostí i různých fází životního cyklu budovy. Platforma propojuje všechny zúčastněné strany a poskytuje přístup k informacím o projektu v reálném čase, což týmům umožňuje zvyšovat kvalitu, snižovat náklady a rychleji realizovat práci. PlanRadar je snadno použitelný a vhodný pro společnosti různého typu zaměření i velikosti. Přidanou hodnotu poskytuje každému, kdo se na projektu podílí: od architektů a projektových inženýrů přes generální dodavatele až po vlastníky a facility manažery. Více než 150 000 profesionálů po celém světě používá PlanRadar ke sledování, sdílení a řešení problémů na místě i mimo něj. Platforma je v současné době k dispozici ve více než 25 jazycích a lze ji používat na všech zařízeních iOS, Windows a Android. PlanRadar se sídlem ve Vídni v Rakousku má 16 poboček po celém světě. Více o společnosti se dozvíte na http://www.planradar.com/cs/.

Prílohy

Obrázky
PlanRadar_SiteView (1).jpg
PlanRadar_SiteView (1).jpg
PlanRadar_SiteView (2).jpg
PlanRadar_SiteView (2).jpg
Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.