SK CZ EN

DRUHÝ NAJLEPŠÍ ČESKO-SLOVENSKÝ MRAKODRAP JE Z KOŠÍC

Publikované dňa: 21. 6. 2023 8:43 HSF System Modelium

Víťazom superfinálového kola medzinárodnej súťaže HSF System Modelium a ceny v hodnote 25 000 Kč sa stala SPŠS Havířov. Na druhom mieste sa umiestnila SPŠ stavebná a geodetická Košice a bronzový stupienok obsadila OSŠP a mediálnej tvorby Kolín s.r.o. Cenu verejnosti získala SOŠ technická Námestovo. Do 15. ročníka súťaže staviteľov modelov z vlnitej lepenky na tému "Najvyšší mrakodrap Európy" sa prihlásilo spolu 49 tímov z 34 stredných škôl z Českej republiky a Slovenska.

Do superfinálového kola medzinárodnej súťaže HSF System Modelium sa prebojovalo osem najlepších českých a slovenských družstiev v zložení SŠ polytechnická Brno, SPŠS Havířov, OSŠP Kolín, SPŠS Pardubice, SPŠ stavebná a geodetická Košice, SOŠ technická Námestovo, SPŠS Nitra, SPŠS Žilina.

Nastupujúca stavebná generácia predstavila svieže a kreatívne nápady, ktoré sú prísľubom, že budúcnosť českého a slovenského stavebníctva je v správnych rukách. Prostredníctvom súťaže sa snažíme prehĺbiť pozitívny vzťah mladých ľudí k stavebníctvu a pri pohľade na všetky superfinálové modely naša súťaž túto hlavnú myšlienku bezo zvyšku napĺňa, povedal Tomáš Kosa, riaditeľ a podpredseda predstavenstva spoločnosti HSF System, ktorá je organizátorom a generálnym partnerom súťaže.

Superfinálové kolo ovládla a prvé miesto v 15. ročníku medzinárodnej súťaže HSF System Modelium získala SPŠS Havířov. Prvýkrát v histórii tejto súťaže získala špeciálny putovný pohár HSF System Modelium a cenu v hodnote 25 000 Kč. Druhé miesto, ocenené sumou 15 000 Kč, získala SPŠ stavebná a geodetická Košice. Bronzový úspech a 10 000 Kč putuje do OSŠP a mediálnej tvorby Kolín s.r.o. Cenu verejnosti a 5 000 Kč získala SOŠ technická Námestovo.

V tohtoročnej medzinárodnej súťaži vytvorili české a slovenské tímy originálnu stavbu z vlnitej lepenky na tému "Najvyšší mrakodrap Európy". Všetky superfinálové modely (doplnené o ďalšie štyri modely z národných finálových kôl) môže verejnosť obdivovať v novej expozícii Malého sveta techniky, v Dolnej oblasti Vítkovice v Ostrave. Výstava najlepších budov zo súťaže HSF System Modelium 2023 tam bude prebiehať od 23. júna do 3. septembra 2023.

Organizátorom a generálnym partnerom súťaže je stavebná skupina HSF System. Hlavným partnerom súťaže je developerská skupina ANTRACIT. Produktovým partnerom je český Zväz výrobcov vlnitých lepeniek.

Prílohy

Obrázky
Foto_Druhý najlepší česko-slovenský mrakodrap je z Košíc_1.jpg
Foto_Druhý najlepší česko-slovenský mrakodrap je z Košíc_1.jpg
Foto_Druhý najlepší česko-slovenský mrakodrap je z Košíc_2.jpg
Foto_Druhý najlepší česko-slovenský mrakodrap je z Košíc_2.jpg
Foto_Druhý najlepší česko-slovenský mrakodrap je z Košíc_3.jpg
Foto_Druhý najlepší česko-slovenský mrakodrap je z Košíc_3.jpg
Foto_Druhý najlepší česko-slovenský mrakodrap je z Košíc_4.jpg
Foto_Druhý najlepší česko-slovenský mrakodrap je z Košíc_4.jpg
Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.