„Olomoucké tvarůžky jsou ideální volbou pro originální a rychlé pohoštění k oslavě konce roku. Díky nízkému obsahu tuku a výrazné chuti se snadno stanou lahodným středobodem silvestrovského menu,“ říká Leoš Kalandra, Vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.
Jednoduché, a přitom nevšední recepty s Olomouckými tvarůžky spojují tradiční české suroviny s moderním pojetím kuchyně. Šunkové závitky, šneky z listového těsta nebo pikantní nakládané tvarůžky dostanou na silvestrovskou tabuli pestrou paletu originálních chutí a vůní.
1. Šunkové závitky s tvarůžky
Suroviny: 6 plátků šunky, 100 g Olomouckých tvarůžků, 100 g měkkého tvarohu, 2–3 lžíce majonézy, pažitku a sůl.
Postup: Tvaroh vyšleháme s majonézou, přidáme nastrouhané tvarůžky, nasekanou pažitku a dosolíme podle chuti. Směsí potřeme plátky šunky, zabalíme je a necháme vychladit.
2. Tvarůžkoví šneci z listového těsta
Suroviny: 250 g Olomouckých tvarůžků, 1 balení listového těsta, 2 cibule, 1 vejce, kysané zelí, máslo a kmín
Postup: Na másle osmahneme nakrájenou cibuli. Rozválené listové těsto, posypeme cibulí, tvarůžky a kysaným zelím. Zarolujeme, potřeme vejcem, posypeme kmínem, nakrájíme na kolečka a pečeme při 175 °C asi 30 minut dozlatova.
3. Nakládané tvarůžky s česnekem a chilli
Suroviny: Olomoucké tvarůžky, česnek, chilli papričky, cibuli, petržel a olej.
Postup: Všechny ingredience promícháme a necháme několik dní odležet. Podáváme s čerstvým chlebem a chlazeným pivem.