„Olomoucké tvarůžky jsou ideální volbou pro originální a rychlé pohoštění k oslavě konce roku. Díky nízkému obsahu tuku a výrazné chuti se snadno stanou lahodným středobodem silvestrovského menu,“ říká Leoš Kalandra, Vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.

Jednoduché, a přitom nevšední recepty s Olomouckými tvarůžky spojují tradiční české suroviny s moderním pojetím kuchyně. Šunkové závitky, šneky z listového těsta nebo pikantní nakládané tvarůžky dostanou na silvestrovskou tabuli pestrou paletu originálních chutí a vůní.

1.    Šunkové závitky s tvarůžky

Suroviny: 6 plátků šunky, 100 g Olomouckých tvarůžků, 100 g měkkého tvarohu, 2–3 lžíce majonézy, pažitku a sůl.

Postup: Tvaroh vyšleháme s majonézou, přidáme nastrouhané tvarůžky, nasekanou pažitku a dosolíme podle chuti. Směsí potřeme plátky šunky, zabalíme je a necháme vychladit.

2.    Tvarůžkoví šneci z listového těsta

Suroviny: 250 g Olomouckých tvarůžků, 1 balení listového těsta, 2 cibule, 1 vejce, kysané zelí, máslo a kmín

Postup: Na másle osmahneme nakrájenou cibuli. Rozválené listové těsto, posypeme cibulí, tvarůžky a kysaným zelím. Zarolujeme, potřeme vejcem, posypeme kmínem, nakrájíme na kolečka a pečeme při 175 °C asi 30 minut dozlatova.

3.    Nakládané tvarůžky s česnekem a chilli

Suroviny: Olomoucké tvarůžky, česnek, chilli papričky, cibuli, petržel a olej.

Postup: Všechny ingredience promícháme a necháme několik dní odležet. Podáváme s čerstvým chlebem a chlazeným pivem.