EN CZ SK

SKUPINĚ GREENBUDDIES VLONI VZROSTL OBRAT NA TÉMĚŘ 780 MILIONŮ KORUN, ZISK VZROSTL VÍCE NEŽ DVOJNÁSOBNĚ

Released: 8. 7. 2024 7:00 Greenbuddies

Česká energetická skupina Greenbuddies, která podniká v oblasti průmyslových fotovoltaických elektráren a infrastruktury pro elektromobilitu v Evropě, dosáhla v loňském roce zisku před zdaněním 100 milionů korun. Meziročně jde o nárůst o více než 55 milionů, respektive o 126 procent. Významně vzrostl i obrat skupiny, a to o 94 procent na celkových 778,4 milionu korun.

„V roce 2023 se nám podařilo dosáhnout významného milníku jednoho gigawattpeaku (GWp) celkově nainstalovaného výkonu. Za tímto milníkem se skrývá dva a půl milionu instalovaných solárních modulů, ale především sedm let usilovné práce. Naše stěžejní trhy jsou v Německu a Holandsku, působíme však už v sedmnácti zemích Evropské unie. Na český trh jsme se výrazně zaměřili v posledních dvou letech a využíváme zde své zahraniční zkušenosti,“ uvedl spolumajitel a zakladatel skupiny Aleš Spáčil.

K navýšení výnosů podle něj pomohlo zejména zvýšení poptávky po udržitelných energetických zdrojích na všech trzích EU, kde rostl trh fotovoltaických elektráren meziročně o více než 40 %. K tomuto trendu se přidala i Česká republika, která dosáhla po mnoha letech opět na téměř gigawattový instalovaný výkon a ohromný je procentuální růst, kdy trh rostl o tisícovky procent.

Začátkem loňského roku Greenbuddies také uzavřeli smlouvu s mezinárodním investorem
a developerem Langa International. Kontrakt slibuje vznik nových solárních elektráren v ČR do roku 2028 za 100 milionů eur, tedy v přepočtu za 2,4 miliardy korun.

„V letošním roce chystáme expanzi na další evropské trhy. A v České republice chceme
i nadále potvrzovat naše postavení největšího dodavatele průmyslových fotovoltaik. Zároveň v tuzemsku plánujeme uplatnit své zahraniční zkušenosti s výstavbou solárních carportů, agrivoltaikou a možná i fotovoltaikou na vodě. V Itálii, Německu a dalších zemích EU obnovujeme staré solární elektrárny a pomáháme jim tak zvýšit jejich výkon, což je řešení, které je velmi zajímavé i pro český trh,“
dodává Aleš Spáčil.

V Evropě působí skupina kromě Česka a již zmíněného Německa a Holandska v dalších čtrnácti zemích EU: Belgii, Chorvatsku, Itálii, Francii, Slovensku, Maltě, Rakousku, Dánsku, Švédsku, Finsku, Lucembursku, Estonsku, Polsku a Maďarsku.

Greenbuddies je mezinárodně uznávanou skupinou specializující se na kompletní portfolio služeb v oblasti průmyslových fotovoltaických elektráren a infrastruktury pro elektromobilitu. Společnost Greenbuddies roku 2017 založili současní spolumajitelé Ondřej Vodsloň a Aleš Spáčil. Do skupiny patří společnosti Greenbuddies, Greenbuddies Charging, Greenbuddies Consulting, Greenbuddies HU.

Download

Images
1_Greenbuddies_Švédsko_pozemní FVE_64 MW_L.JPG
1_Greenbuddies_Švédsko_pozemní FVE_64 MW_L.JPG
2_Greenbuddies_Maďarsko_střešní FVE_1,2 MW_L.JPG
2_Greenbuddies_Maďarsko_střešní FVE_1,2 MW_L.JPG
3_Greenbuddies_Německo_plovoucí FVE_1,6 MW_L.png
3_Greenbuddies_Německo_plovoucí FVE_1,6 MW_L.png
4_Greenbuddies_Spolumajitel_Aleš Spáčil_L.jpg
4_Greenbuddies_Spolumajitel_Aleš Spáčil_L.jpg
5_Greenbuddies_Spolumajitel_Ondřej Vodsloň_L.jpg
5_Greenbuddies_Spolumajitel_Ondřej Vodsloň_L.jpg
Current Clients
Referential Clients
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
phone: +420 731 613 608
email: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
phone: +420 596 620 435 – 6
email: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
phone: +421 904 283 825
email: zobrazit
 
We have been a member of the Association
of Public Relations Agencies (APRA)
since 28 June 2005.
We have held the CMS 3 CERTIFICATE
(Consultancy Management Standard)
since 13 December 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.