„Stavební práce na obou projektech běží podle plánu, což je velice dobrá zpráva především proto, že kolaudaci první fáze Suomi Hloubětín plánujeme už na konec léta a v případě Koivu Zličín na podzim tohoto roku. Realizace etapy Espoo pro nás navíc představuje první krok k úspěšnému naplnění našeho dlouhodobého záměru posunout se od výstavby menších až středně velkých bytových domů k rozvoji územních celků. Inspiraci čerpáme ze spolupráce s našimi kolegy z mateřské společnosti ve Finsku, kteří mají se stavbou rozsáhlých městských čtvrtí bohaté zkušenosti. Součástí projektu v Hloubětíně tak nebudou jen samotné bytové jednotky, ale i komerční zóna, nová infrastruktura či plochy pro volnočasové aktivity," uvádí Dana Bartoňová, obchodní ředitelka YIT Stavo.

V rámci etapy Espoo, po jejímž dokončení vzniknou v areálu bývalého brownfieldu dva šestipodlažní nízkoenergetické bytové domy ve finském stylu se společným parkováním či dětským hřištěm, budou v následujícím půl roce probíhat práce na exteriéru i interiéru, včetně finalizace rozvodů a povrchů v objektu, obvodového pláště či venkovních terénních úprav a komunikací. V květnu letošního roku zde developer plánuje otevřít vzorový byt. Již nyní mohou zájemci navštívit na místě sales point YIT, kde se seznámí s detaily projektu a mohou vybírat například standardy vybavení do svého nového domova. V současné době probíhá v Suomi Hloubětín i výstavba druhé etapy Oulu a třetí fáze Turku. Po kompletním dokončení se areál Suomi Hloubětín promění v novou moderní čtvrť, ve které najde bydlení až 2000 obyvatel.

U druhé fáze projektu Koivu Zličín se nyní po dokončení železobetonových konstrukcí budují vnitřní příčky a osazují okna. V pěti budovách první etapy, jejíž hrubá stavba byla dokončena už v říjnu minulého roku, probíhají práce na fasádě, rozvodech vody, kanalizace, topení a vzduchotechniky. V interiérech se pracuje na omítkách a pokládání podlah. Po dokončení obou etap vznikne na Zličíně v 11 domech celkem 161 energeticky šetrných bytů. Nedílnou součástí rezidenčního komplexu bude např. i systém efektivního využití dešťové vody, která bude sloužit k zalévání zeleně v celém areálu.

O YIT a YIT Stavo:
Společnost YIT (správná výslovnost: vajajtý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou společnost Euro STAVOKONSULT. Obě společnosti působí v oboru stavebnictví řadu let - původní Euro STAVOKONSULT byla na českém trhu téměř 20 let, kořeny skandinávské YIT sahají až do roku 1912. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila již 8 projektů: Hostivař I a II, Hájek, Troja, Victoria, Braník, Green Motol a Hyacint Modřany. Ve výstavbě jsou nyní 3 projekty: Talo Kavalírka, Koivu Zličín a přelomový projekt Suomi Hloubětín. Na ploše původního 9hektarového brownfieldu v Hloubětíně vznikne nová čtvrť s bytovými domy, viladomy a obchodními prostory, ve které najde domov téměř 2 000 obyvatel. Připravuje se také nový projekt Aalto Cibulka v pražských Košířích. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze.
Nad rámec developerské činnosti podniká mezinárodní skupina YIT v oblasti pozemního a průmyslového stavitelství. YIT úspěšně působí ve Finsku, v pobaltských státech, Rusku a ve střední Evropě (v ČR, na Slovensku a v Polsku). Za rok 2016 dosáhly výnosy YIT téměř 1,8 mld. EUR. YIT zaměstnává v 8 zemích kolem 5.300 lidí. Je kotovaná na burze v Helsinkách a v roce 2012 oslavila 100 let od svého založení. Jako jeden z mála developerů financuje výstavbu výhradně z vlastních zdrojů.

Pro více informací kontaktujte:

Crest Communications, a.s.
Marcela Kukaňová
Tel.: +420 731 613 618
E-mail: marcela.kukanova@crestcom.cz
www.crestcom.cz

Crest Communications, a.s.
Kateřina Lanková
Tel.: +420 222 927 112
E-mail: katerina.lankova@crestcom.cz
www.crestcom.cz