Pokud vaše drahá nebo drahý miluje tvarůžky, máte zaděláno na skvělé ráno. Tvarůžkové lívanečky se snadno připravují, vypadají skvěle a chutnají ještě lépe. Jemné těsto v kombinaci s charakteristickou vůní a chutí tvarůžků vytváří neodolatelnou kombinaci, která nadchne každého gurmána. „Olomoucké tvarůžky jsou nejen tradiční českou delikatesou, ale také skvělou inspirací pro kreativní vaření. Tvarůžkové lívanečky nabídnou nevšední chuťový zážitek a mohou být příjemným zpestřením nejenom svátečního rána," říká Leoš Kalandra, vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.

Olomoucké tvarůžky jsou jediným původním českým sýrem s chráněným označením původu. Vyrábějí se v Lošticích podle tradiční receptury, bez syřidel, barviv a stabilizátorů. Jsou přírodním zdrojem bílkovin a vápníku, mají nízký obsah tuku a skvěle se hodí nejen pro gurmány, ale i pro ty, kteří dbají na zdravý životní styl.

Zamilované tvarůžkové lívanečky

Suroviny: 8 ks Olomouckých tvarůžků, 150 g hladké mouky, 1 dl mléka, 1 vejce, sůl, olej, borůvkový džem, šlehačka, kompotované nebo čerstvé ovoce.

Postup: Z mouky, mléka, vejce a soli ušleháme husté těstíčko. Do lívanečníku nalijeme trošku oleje, naběračkou trochu těsta, vložíme tvarůžek a opět zalijeme těstem. Pomalu smažíme, až zezlátnou. Hotové lívanečky zdobíme borůvkovým džemem, šlehačkou a ovocem dle vlastní chuti.