„Olomoucké tvarůžky jsou ideální volbou, kterou ocení každý, kdo dbá na vyváženou stravu. Díky jejich unikátní chuti a nutriční hodnotě mají své pevné místo v české kuchyni. Jsou prostě ideálním společníkem pro všechny, kteří se chtějí stravovat zdravě a vyváženě,“ říká Leoš Kalandra, vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.

Olomoucké tvarůžky se vyrábějí z netučného kyselého tvarohu. Díky své nízké energetické hodnotě, nízkému obsahu tuku, vysokému obsahu bílkovin a vápníku jsou zdravou součástí jídelníčku a hrají tak důležitou roli při správném fungování organismu. Jsou vhodné nejen pro osoby s bezlepkovou dietou, ale také pro všechny, kteří hledají zdravé a chutné alternativy k běžným sýrům. Olomoucké tvarůžky se vyrábějí bez použití syřidel, barviv, aromat či stabilizátorů.

„Tvarůžky jsou výborným příkladem potraviny, která nejenže dobře chutná, ale díky svým výživovým hodnotám přispívá k vyvážené stravě. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a jen minimum tuku, což z nich činí vhodnou potravinu pro ty, kteří chtějí snížit příjem živočišných tuků, a přitom se nevzdat chuti,“ doplňuje Leoš Kalandra.

Recept na zdravé vaření: Zeleninová polévka s tvarůžkovými noky

·       Suroviny: 100 g Olomouckých tvarůžků, 100 g mrkve, 50 g celeru, 50 g petržele, 100 g květáku, 1 cibule, 30 g hladké mouky, 100 g másla, sůl, pepř, kmín, libeček, pažitka, petrželka, voda na cca 1,5 l polévky.

·       Postup: Na polovině másla osmahněte nadrobno nakrájenou zeleninu téměř dohněda, zalijte vodou, osolte, opepřete a přidejte nasekaný libeček. Z druhé části másla a mouky udělejte tmavší jíšku, do které přidáte pokrájené tvarůžky a kmín. Z této směsi vykrajujte malé noky, které pokládáte na hotovou polévku na talíři. Polévku dochuťte a ozdobte pažitkou a petrželkou.