CZ SK EN

TŘIKRÁT OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY NA GRILU - TRADIČNÍ LAHŮDKA V NETRADIČNÍM PROVEDENÍ

Vydáno dne: 9. 7. 2024 10:54 OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY

Tvarůžkový hamburger nebo plněné žampiony? Grilovací sezóna je v plném proudu a s ní přichází čas na zkoušení nových a netradičních pochoutek. Olomoucké tvarůžky na grilu jsou zajímavým a chutným způsobem, jak si zpestřit letní posezení s přáteli a rodinou. Díky široké škále chutí a variací si každý najde tu pravou kombinaci, která mu zaručeně zachutná. Vyzkoušejte tři netradiční tvarůžkové recepty na gril.

Olomoucké tvarůžky se vyrábí z netučného kyselého tvarohu bez použití syřidel, barviv, aromat ani stabilizátorů, takže jsou vhodné i pro bezlepkovou dietu. Jsou jediným původním českým sýrem, který je řazen mezi zrající stolní sýry a díky svému nízkému obsahu tuku mají i nízkou energetickou hodnotu. Pro zdravé letní grilování jsou jako stvořené.

„Olomoucké tvarůžky jsou ideální volbou pro grilování. Mají specifickou chuť, která se grilováním ještě zvýrazní a dodá pokrmům nezapomenutelný rozměr. Navíc se snadno kombinují s různými surovinami, takže si každý najde to, co mu zachutná", říká Leoš Kalandra, Vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.

1. Hamburger s Olomouckými tvarůžky

Suroviny: 167 g Olomouckých tvarůžků, 4 housky, 50 g anglické slaniny, sladká paprika, cibule, hořčice, kečup, tatarská omáčka, nakládaná okurka

Postup: Housky rozkrojte a na spodní část položte kolečka tvarůžků tak, aby pokryly téměř celou plochu, a posypte paprikou. Horní část housky potřete hořčicí a pokryjte plátky slaniny. Vše dejte na gril krátce zapéct. Spodní polovinu housek posypte nasekanou cibulí a nakládanou okurkou, podle chuti přidejte kečup nebo tatarskou omáčku a přiklopte horní částí housky se slaninou.

2. Masové šišky s Olomouckými tvarůžky

Suroviny: 200 g Olomouckých tvarůžků (tyčinky), 200 g mletého libového vepřového masa, 200 g mletého hovězího masa, 1 vejce, strouhanka, tuk, sladká i pálivá paprika, rozmarýn, sůl

Postup: Mleté maso smíchejte s vejcem, solí a kořením, podle potřeby přidejte strouhanku a důkladně propracujte. Tyčinky tvarůžků zabalte do odpovídajícího množství masové směsi. Šišky dejte na gril.

3. Plněné žampiony s Olomouckými tvarůžky

Suroviny: 150 g Olomouckých tvarůžků, 400 g žampionů, 1 menší cibule, sůl, kmín, máslo

Postup: Žampiony očistěte a oddělte kloboučky. Cibuli osmažte na másle, přidejte nadrobno nakrájené nožičky žampionů, sůl a kmín, a poduste doměkka. Do vychladlé směsi přidejte nadrobno nakrájené tvarůžky a vzniklou hmotou plňte kloboučky hub. Vyrovnejte je na gril.

Soubory ke stažení

Obrázky
Foto_Třikrát Olomoucké tvarůžky na grilu_Hamburger.jpg
Foto_Třikrát Olomoucké tvarůžky na grilu_Hamburger.jpg
Foto_Třikrát Olomoucké tvarůžky na grilu_Masové šišky.jpg
Foto_Třikrát Olomoucké tvarůžky na grilu_Masové šišky.jpg
Foto_Třikrát Olomoucké tvarůžky na grilu_Plněné žampiony.jpg
Foto_Třikrát Olomoucké tvarůžky na grilu_Plněné žampiony.jpg
Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.