SPOLEČNOST ZEITGEIST ASSET MANAGEMENT ZÍSKALA DALŠÍ PRESTIŽNÍ NÁJEMCE DO PALÁCE DUNAJ NA NÁRODNÍ TŘÍDĚ

Vydáno dne: 11. 3. 2024 9:30 ZEITGEIST ASSET MANAGEMENT / ZEITRAUM

Kancelářské prostory v nově zrekonstruované budově Paláce Dunaj v historickém centru Prahy si pronajaly mezinárodní advokátní kancelář CMS a Evropská investiční banka (EIB). Celková obsazenost nyní dosahuje téměř 80 %. Volné zůstává pouze jedno patro kanceláří a retailové jednotky v přízemí budovy, kde již také probíhají jednání s potenciálními zájemci.

Jsme rádi, že se nám do Paláce Dunaj podařilo získat další prestižní nájemce. Uzavřené dlouhodobé nájemní smlouvy potvrzují nejen vysokou kvalitu celého projektu z hlediska architektury a udržitelnosti, ale také jeho atraktivitu pro nájemce z řad renomovaných firem a organizací,“ komentuje Jaromír Zahrada, asset manažer společnosti Zeitgeist Asset Management.

Evropská investiční banka, která je finanční institucí Evropské unie vlastněná jejími 27 členskými státy, tak doplní další významné evropské instituce, které se do budovy stěhují. Těmi jsou tuzemské Zastoupení Evropské komise a Kancelář Evropského parlamentu společně s interaktivním centrem pro širokou veřejnost. Jejich fit-outy byly dokončené společně s uvedením celého Paláce Dunaj do provozu vloni v listopadu. V prostorách pro veřejnost „Zažijte Evropu - Europa Experience“, které návštěvníkům nabídne řadu virtuálních prvků s cílem přiblížit jim Evropu atraktivním a zábavným způsobem, se v tuto chvíli ještě instalují moderní technologie. Zahájení provozu je plánováno letos v dubnu.

Dalším významným nájemcem bude advokátní kancelář CMS Česká republika, která podepsala dlouhodobou nájemní smlouvu na dvě nejvyšší podlaží s výhledem na Pražský hrad. CMS je jednou z prvních zahraničních advokátních kanceláří, které byly otevřeny v České republice. Díky více než 30 letům zkušeností na místním trhu nabízí svým klientům rozsáhlé odborné znalosti a vědomosti o zdejším právním a obchodním prostředí.

Proces stěhování prvních nájemců již probíhá. Současně s tím se také chystá zahájení fit-outu pro Českou advokátní komoru a pokračují dokončovací práce na atriu a střeše, které budou odevzdány v druhé fázi kolaudace v květnu letošního roku.

„Architektura Adolfa Foehra i nadále zůstává respektovaným příkladem konstruktivistického designu 20. století, avšak nově získala současný lesk a technologie přispívající k větší energetické šetrnosti a dlouhodobé udržitelnosti. Palác Dunaj se postupně stává moderním pracovním a společenským centrem v srdci Prahy, které dává celé lokalitě další rozměr. Poděkování patří našim nájemcům, kteří se na nové kapitole této výjimečné budovy významně podílejí,“ komentuje Peter Noack, CEO společnosti Zeitgeist Asset Management.

Palác Dunaj leží na rohu ulic Národní a Voršilská v centru kulturního dění poblíž Národního divadla, kavárny Slavie či Akademie věd ČR. Společnost Zeitgeist Asset Management koupila původní sto let starou budovu pro německý penzijní fond v roce 2017 od stavební firmy Eurovia, která zde měla sídlo od roku 1958, a slíbila modernizaci při zachování její historické hodnoty. Ta probíhala pod vedením mezinárodní architektonické kanceláře Chapman Taylor a generálního dodavatele Geosan Group. Pronájem prostor zajišťuje společnost Cushman & Wakefield.

www.palacdunaj.cz

O společnosti Zeitgeist Asset Management

Zeitgeist Asset Management se zabývá developerskou činností a správou nemovitostí pro soukromé a institucionální investory. V současnosti spravuje aktiva v hodnotě 1 mld. eur a působí v České republice, Polsku, Maďarsku, Německu a Itálii. Více informací o společnosti naleznete na www.zeitgeist.re.

Pro více informací kontaktujte prosím:

Crest Communications

Denisa Kolaříková

Kamila Čadková

Tel.: +420 731 613 606

+420 731 613 609

E-mail: denisa.kolarikova@crestcom.cz

kamila.cadkova@crestcom.cz

Web: www.crestcom.cz

ZEITGEIST Asset Management, s. r. o.

Michal Nečas

Managing Director