Opravy výtluků patentovanou mikrovlnnou technologií FUTTEC® mohou na rozdíl od jiných metod probíhat celoročně - i v zimním období a v mrazu. Přitom jsou velmi trvanlivé: nevznikají při nich totiž žádné spáry, do nichž by mohla zatékat voda způsobující další degradaci silnice.

Naše ,rychlá četa‘ bude na příjmu i během svátečního období na konci roku. Vyjedeme do akce do 24 hodin po zavolání TSK, že je nutná oprava na konkrétním místě. A vytipovaný havarijní výtluk či spáru rychle zacelíme. Lidé, kteří pojedou na svátky k přátelům nebo příbuzným, se navíc nemusejí obávat žádných uzavírek. Do hodiny budou moci po opraveném místě znovu jezdit," komentuje Jiří Rušikvas, majitel společnosti FUTTEC, a dodává: „Vše potřebné k prohřátí výtluku či spáry mikrovlnami přímo na místě si vozíme s sebou. Nejsme tak závislí na obalovnách, které jsou v zimě zavřené, ani na nekvalitní studené balené směsi, jež se v zimním období využívá a dlouho nevydrží. Asfaltovou směs máme napytlovanou do zásoby. Přivezeme ji tedy na místo, nahřejeme spolu s výtlukem mikrovlnami a vyplníme jí porušenou vozovku. Následně vše zhutníme, čímž dojde k dokonalému prolnutí bez vzniku spáry. I na jaře proto budou opravená místa stále jako nová."

FUTTEC bude trhliny a výmoly na pražských silnicích, které má v gesci TSK, opravovat i po svátcích během celé zimní sezóny. Patentovanou mikrovlnnou technologii FUTTEC® lze však samozřejmě využívat po celý rok.

O společnosti FUTTEC a její patentované technologii:
Společnost FUTTEC a.s. byla založena v roce 2011 s cílem vyvinout unikátní systém opravy výtluků na silnicích. Technologie, která je výsledkem dlouholetého výzkumu a zdokonalování, vznikla ve spolupráci s Ústavem chemických procesů Akademie věd ČR a VUT v Brně. Společnost FUTTEC za ni získala ocenění Vizionáři 2019 ve stejnojmenné soutěži sdružení CzechInno. Navíc se jí z Evropské komise v rámci programu EU Horizon 2020 podařilo získat dotaci ve výši 1,8 mil. eur na komercionalizaci této inovativní technologie O další grant EU v rámci programu EIC Accelerator nyní FUTTEC usiluje.

Patentovaná technologie FUTTEC® je určena k trvalým opravám výtluků asfaltových povrchů na pozemních komunikacích, cyklostezkách a dalších asfaltových plochách. Funguje na principu ohřevu asfaltových směsí pomocí mikrovlnné technologie, díky čemuž je zajištěn hloubkový ohřev opravovaného místa bez degradace asfaltové směsi. Výsledkem je vysoká pevnost a dlouhá životnost opraveného místa. Díky tomuto principu může být oprava silnic realizována celoročně, tedy i v zimním období. Mezi další výhody mikrovlnné technologie FUTTEC patří rychlost, flexibilita, efektivita a úspory nákladů i lidských zdrojů, ekologičnost, zdravotní nezávadnost a transparentnost (během opravy vzniká protokol, který je záručním listem k opravě).


Další informace:

Crest Communications
Marie Cimplová, tel.: 731 613 602, marie.cimplova@crestcom.cz
Kamila Čadková, tel.: 731 613 609, kamila.cadkova@crestcom.cz
www.crestcom.cz

FUTTEC
Ondřej Rušikvas, tel. 602 363 204, ondrej.rusikvas@futtec.cz
www.futtec.cz