CZ SK EN

Praha bude hostit 27. ročník Světového silničního kongresu. Svůj unikátní mikrovlnný systém oprav asfaltových vozovek zde představí i česká společnost FUTTEC

Vydáno dne: 27. 9. 2023 12:59 FUTTEC

Česká republika se od pondělí 2. do pátku 6. října stane dějištěm významné mezinárodní oborové události: 27. ročník Světového silničního kongresu se koná v Kongresovém centru Praha. Tuto prestižní akci, které se zúčastní na 4 000 delegátů z více než 120 zemí světa a 40 ministrů dopravy, zaštituje Světová silniční asociace (PIARC). Velký prostor zde bude věnovaný současným trendům, jako jsou uhlíková neutralita, autonomní řízení a elektromobilita, a také společnostem, které mohou přispět k rozvoji udržitelné a bezpečné mobility. Mezi účastníky, jež zde budou prezentovat své inovativní technologie, proto nebude chybět ani česká společnost FUTTEC. Její revoluční systém bezespárové celoroční opravy výtluků na asfaltových vozovkách pomocí mikrovlnné technologie již získal patent v České republice a společnost vede patentové řízení v EU a dalších sedmi zemích světa.

FUTTEC se bude prezentovat v česko-slovenském pavilonu v 1. patře Kongresového centra Praha (#CS27). Člen jejího představenstva Dan Ťok vystoupí v rámci doprovodného programu na čtvrteční konferenci o cirkulární ekonomice a hospodaření s vozovkou. Zájemci si navíc budou moci prohlédnout stroje FUTTEC, které již v České republice mikrovlnnou technologií opravily tisíce výtluků: „mikrovlnné cestáře" FT3+ a mikrovlnné pece FF-9. Ty FUTTEC vystaví před Kongresovým centrem.

Světový silniční kongres je skutečně globální oborovou akcí. A my věříme, že globální celosvětové využití bude mít také inovativní mikrovlnná technologie FUTTEC®. V České republice spolupracujeme s ŘSD, TSK a s řadou krajských správ a údržeb silnic, nyní usilujeme o zahraniční expanzi. Zažádali jsme o patent v EU a v dalších sedmi zemích světa (od USA až po Japonsko), kde vidíme příležitost pro rozšíření technologie FUTTEC. Náš inovativní přístup a potenciál komerčního využití duševního vlastnictví nedávno ocenila i porota mezinárodní soutěže WIPO Global Awards, jež nás zařadila mezi 25 finalistů v konkurenci 548 účastníků z 58 zemí. Zároveň jsme navázali jsme kontakt s řadou renomovaných zahraničních partnerů, kteří by rádi viděli naše ´mikrovlnné cestáře´ na silnicích ve svých zemích", komentuje Jiří Rušikvas, zakladatel a majitel společnosti FUTTEC.

O Světovém silničním kongresu:
Světový Silniční Kongres (World Road Congress) se koná s cílem sdílet technologie a zkušenosti v oblasti silniční infrastruktury a silniční dopravy po celém světě. Koná se v jedné z členských zemí Světové silniční asociace PIARC každé čtyři roky. První kongres proběhl již roku 1908 v Paříži a sdružil více než 2 000 odborníků z 28 zemí světa. 27. ročník kongresu, který se koná v Praze, se zúčastní na 4 000 delegátů z více než 120 zemí světa a 40 ministrů dopravy. Součástí kongresu je bohatý doprovodný program: konference, workshopy i řada společenských akcí. Na doprovodné výstavě bude 35 národních pavilonů, včetně samostatné česko-slovenské expozice.

Společnosti FUTTEC a její patentované technologii:
Společnost FUTTEC a.s. byla založena v roce 2011 s cílem vyvinout unikátní systém opravy výtluků na silnicích. Technologie, která je výsledkem dlouholetého výzkumu a zdokonalování, vznikla ve spolupráci s Ústavem chemických procesů Akademie věd ČR a VUT v Brně. Společnost FUTTEC za ni získala ocenění Vizionáři 2019 ve stejnojmenné soutěži sdružení CzechInno. Navíc se jí z Evropské komise v rámci programu EU Horizon 2020 podařilo získat dotaci ve výši 1,8 mil. eur na komercionalizaci této inovativní technologie O další grant EU v rámci programu EIC Accelerator nyní FUTTEC usiluje.

Patentovaná technologie FUTTEC® je určena k trvalým opravám výtluků asfaltových povrchů na pozemních komunikacích, cyklostezkách a dalších asfaltových plochách. Funguje na principu ohřevu asfaltových směsí pomocí mikrovlnné technologie, díky čemuž je zajištěn hloubkový ohřev opravovaného místa bez degradace asfaltové směsi. Výsledkem je vysoká pevnost a dlouhá životnost opraveného místa. Díky tomuto principu může být oprava silnic realizována celoročně, tedy i v zimním období. Mezi další výhody mikrovlnné technologie FUTTEC patří rychlost, flexibilita, efektivita a úspory nákladů i lidských zdrojů, ekologičnost, zdravotní nezávadnost a transparentnost (během opravy vzniká protokol, který je záručním listem k opravě).


Další informace:
Crest Communications
Marie Cimplová, tel.: 731 613 602, marie.cimplova@crestcom.cz
Kamila Čadková, tel.: 731 613 609, kamila.cadkova@crestcom.cz
www.crestcom.cz

FUTTEC
Ondřej Rušikvas, tel. 602 363 204, ondrej.rusikvas@futtec.cz
www.futtec.cz

Soubory ke stažení

Obrázky
Dokončená bezespárá oprava výtluku mikrovlnnou technologií FUTTEC.jpg
Dokončená bezespárá oprava výtluku mikrovlnnou technologií FUTTEC.jpg
FUTTEC_mobilní cestář FT3+ v akci.bmp
FUTTEC_mobilní cestář FT3+ v akci.bmp
Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.