Kuřecí maso jako výborný zdroj proteinu

Kuřecí mleté maso je bohaté na bílkoviny, podporuje růst svalové hmoty i její regeneraci. Díky nízkému obsahu tuku a nepatrnému množství cholesterolu je vhodné jak pro náročné sportovce, tak i pro malé strávníky. Možností využití kuřecího masa v kuchyni je celá řada. Můžete ho použít například pro odlehčenou variantou hamburgerů, které se staly oblíbenou pochoutkou nejen v letošní sezoně.

Kvalitní zpracování

Zárukou vysoké kvality masa je dobrá stavba těla kuřat a čerstvá svalovina z kuřecích stehen či prsou. Vzhledem k použití moderního způsobu řezací technologie, která nenaruší svalové vlákno, získá maso nadstandardní jakost. Díky rychlému zpracování a způsobu podchlazení pořídíte v obchodech maso vždy čerstvé.

Welfare – dodržování ochrany pohody zvířat

Welfare v sobě zahrnuje všechny zásady správného chovu zvířat. V případě DZ Klatovy jde o principy chovu kuřat. Jedná se především o kvalitní podestýlku, dostatek prostoru, vyvážený zob, čerstvou vodu, ideální teplotu a mnoho dalších aspektů, které jsou potřeba pro dobrou kondici kuřete. DZ Klatovy klade důraz na dodržování těchto pravidel o všech svých dodavatelů. Nejvyšší standardy welfare současně zajišťují i tu nejlepší kvalitu masa.

Dlouholetá tradice a ocenění

Drůbežářský závod Klatovy je společnost s více než padesátiletou tradicí, která využívá při zpracování drůbežího masa ty nejmodernější technologie. Výrobky z Klatov pravidelně získávají mnoho ocenění, ať už je to značka Klasa, Regionální potravina nebo Cechovní norma.

Letní recept z Drůbežářského závodu Klatovy: burger z kvalitního masa, díky kterému bude hamburger chutný a šťavnatý.

Lahodný a lehký hamburger

Burger

500 g mletého kuřecího masa z DZ Klatovy, 1 lžíce kremžské hořčice, 2 lisované stroužky česneku, 1 lžička bazalky, 1/2 lžičky oregana, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 ks nadrobno nakrájené bílé cibule

Pečivo

4 celozrnné bulky na burgery

Dresing

100 g nízkotučného jogurtu, 1 lžíce kremžské hořčice, 1/2 bazalky, šťáva z 1/2 limetky, 1 stroužek lisovaného česneku

Náplň

2 rajčata, baby salátek, 1 nízkotučný sýr (může být i mozarella), 1 červená cibule.

Postup: Nejdříve si připravte maso a smíchejte jej s výše uvedenými ingrediencemi. Směs rozdělte na čtyři části a vytvarujte stejně velké koule. Maso zmáčkněte do placky, aby mělo trochu větší průměr než bulka. Udělejte do masa důlek, aby se nenafouklo. Opékejte na grilu zhruba 4 minuty z každé strany. Také pečivo můžete na 2 minuty přidat rozříznutou stranou na rozpálený gril. Poté obě poloviny namažte dresingem. Hamburger skládáme v pořadí: spodní bulka, lístky salátu, kolečka cibule, hotový burger, plátek sýra, kolečka rajčete a horní část bulky.

TIPY na veřejná griloviště v České republice:

Praha - Na Košíku v Praze 15, Centrální griloviště Praha 13

Brno - Pod Dymou, na Kozí Horce a Sokolovské koupaliště, Kraví Hora

Plzeň – Senecký rybník ‚‚Senečák‘‘

O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s. Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu 2 000 t kuřecího masa a 850 t masných výrobků. Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Společnost obchoduje s více než 3 000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Drůbežářský závod Klatovy a.s. také provozuje jídelnu Slávie na klatovském náměstí, kde si zákazníci mohou pochutnat na cenově dostupných pokrmech, především z kuřecího masa vlastní produkce. Vybrané produkty si dále mohou zákazníci zakoupit přímo ve dvou podnikových prodejnách v Klatovech. Drůbežářský závod Klatovy a.s. zaměstnává přibližně 800 lidí. Více informací naleznete na: http://www.dzklatovy.cz/


Pro více informací kontaktujte:

Jana Okapalová

Account Manager

Crest Communications a.s.
Ostrovní 126/30
Praha 110 00
GSM: +420 731 613 624
E-mail: jana.okapalova@crestcom.cz
www.crestcom.cz


Denisa Schönigerová

Account Executive


Crest Communications a.s.
Ostrovní 126/30
Praha 110 00
GSM: +420 778 412 121
E-mail: denisa.schonigerova@crestcom.cz
www.crestcom.cz