VÝROBNO - SKLADOVÝ OBJEKT FS7 V IMMOPARK KOŠICE JE DOKONČENÝ

Vydáno dne: 27. 3. 2019 12:40 HSF System a.s.

Priemyselná zóna IMMOPARK Košice sa rozrástla o ďalší objekt. Slovenská stavebná spoločnosť HSF System SK dokončila výrobný závod pre Windsor Machine & Stamping, ktorá podniká v automobilovom priemysle.

Výstavba priemyselnej haly trvala šesť mesiacov. Rozmery samotného objektu sú 72 x 200 m. Celá zastavaná plocha vrátane spevnených plôch a komunikácií má celkovo 21 000 m2. Väčšinovú časť budovy využije spoločnosť Windsor Machine & Stamping pre výrobu hlavových opierok do automobilov. Zostávajúca časť objektu je pripravená pre ďalších nájomcov.

„Výstavba priemyselného objektu prebehla bez väčších komplikácií. I vďaka nášmu projekčnému oddeleniu, ktoré spracovávalo projektovú dokumentáciu v BIM a niektoré konštrukčné problémy sme tak mohli vyriešiť už v projektovom štádiu," hovorí Tomáš Kosa, konateľ spoločnosti HSF System SK a dodáva: „Zaujímavosťou a nie úplne bežnou činnosťou u takýchto stavieb bolo využitie vrtuľníka pre montáž vzduchotechnickej jednotky na strechu z dôvodu jej veľkej hmotnosti a pôdorysného umiestnenia."

Priemyselná hala je založená na pilótach, nosnú konštrukciu tvorí železobetónový skelet, ktorý je opláštený minerálnymi panelmi s hrúbkou 120 mm. Strešná konštrukcia je z trapézového plechu, zateplená minerálnou izoláciou s krytinou mPVC.

Zaujímavé údaje (materiály):
• Železobetónový skelet - 1 130 m3
• Opláštenie - 600 m3 (minerálne panely)
• Strešná izolácia - 2 700 m3 (minerálna vata)
• Podlaha - 2 300 m3 (drátkobetón)

Moderné výrobné a skladovacie priestory priemyselnej zóny IMMOPARK Košice už napríklad využívajú spoločnosti Dachser, PKZ alebo Ushin.

Poznámky pre redaktorov - o spoločnosti HSF System SK
Spoločnosť HSF System SK, s.r.o. pôsobí na slovenskom stavebnom trhu od roku 2010. Vznikla ako dcérska spoločnosť HSF System a.s., ktorá je na českom stavebnom trhu od roku 2002. Spoločnosť HSF System SK je spoľahlivým generálnym dodávateľom stavieb. Zaisťuje projekčné práce a inžiniersku činnosť. Zaoberá sa developerskými aktivitami. Realizuje kompletné strešné a fasádne opláštenie moderných administratívnych, komerčných a priemyselných objektov vrátane ich rekonštrukcií. Dodáva oceľové konštrukcie, hliníkové výplne otvorov (okná, dvere, presklené fasády a svetlíky) a široký sortiment stavebného materiálu so zameraním na tepelné izolácie, hydroizolácie striech a profilované plechy.

Kontakt pre médiá:
Lukáš Klapil, Crest Communications Ostrava, Mob.: +420 603 824 194, klapil@crestmorava.cz

Foto_HSF System SK_1.JPG
Foto_HSF System SK_2.jpg