NIBE F730: NOVÉ VENTILAČNÍ TEPELNÉ ČERPADLO PRO ENERGETICKY ŠETRNÉ BUDOVY

Publikované dňa: 24. 11. 2016 10:59 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost NIBE Energy Systems CZ, výhradní dodavatel kvalitních švédských tepelných čerpadel NIBE do České republiky a na Slovensko, představila na letošním veletrhu FOR THERM nové ventilační tepelné čerpadlo NIBE F730. To tvoří kompletní systém k zajištění vytápění, ohřevu vody a řízeného větrání v celé domácnosti. Jeho kompresor s plynulou regulací výkonu se navíc vždy přizpůsobí aktuální potřebě tepla a přispívá tak ke snížení nákladů na vytápění a ohřev vody až o 50 %. NIBE F730 dosahuje energetické třídy A+++, a primárně je proto určené pro nízkoenergetické a pasivní domy.

Vysoce účinný systém pro energeticky šetrné budovy
Ventilační tepelná čerpadla slouží jako systémy na recyklaci energie. Tato zařízení ji odebírají teplému vnitřnímu vzduchu, který je odváděný z interiéru ventilačním systémem a následně ji využijí jako zdroj tepla pro vytápění a ohřev vody. Do stejné skupiny patří rovněž NIBE F730, které je určené především pro nízkoenergetické a pasivní novostavby. Je však zkonstruované rovněž pro domy s tepelnou ztrátou až 6 kW, protože dokáže kromě tepla z ventilačního vzduchu využít i tepelnou energii z venkovního vzduchu a dosáhnout tak tepelného výkonu 4,9 kW. „NIBE F730 disponuje kompresorem s plynulou regulací výkonu dle aktuální potřeby energie, a proto významně optimalizuje provozní náklady. Celé zařízení je vybaveno dokonale izolovaným zásobníkem teplé vody, úsporným ventilátorem a oběhovým čerpadlem. Vše dohromady tvoří kompletní systém, který v domácnosti zajišťuje vytápění, ohřev vody i řízené větrání se zpětným ziskem energie. Předností tohoto typu tepelného čerpadla je také energetická třída A+++ při zahrnutí vlivu regulátoru. Při efektivním fungování proto snižuje spotřebu energie na vytápění a ohřev vody o více než 50 %," vysvětluje Jiří Sedláček, ředitel prodeje NIBE Energy Systems CZ, divize skupiny NIBE. NIBE F730 je možné spravovat pomocí tabletu nebo mobilního telefonu s přístupem na internet. Celé zařízení je doplněno barevným displejem s intuitivním ovládáním, na němž se zobrazují informace o aktuálním stavu i důležitých teplotách, či USB portem pro aktualizaci softwaru a zálohování nastavení.

Tichý a úsporný pomocník pro tepelný komfort domácnosti
Tepelné čerpadlo NIBE F730 se řadí mezi alternativní zdroje energie. Není totiž závislé na fosilních palivech, což minimalizuje emise CO2 vypouštěné do ovzduší. Energie z ventilačního vzduchu je v něm odebírána a používána k vytápění, například podlahovým topením nebo nízkoteplotními radiátory, a pro ohřev vody ve vestavěném zásobníku o objemu 180 litrů. Vyfukovaný vzduch se následně ochladí až na -15 oC, což opět přispívá k vysokému energetickému zisku. NIBE F730 funguje i za největších mrazů, kdy jeho výkonu pomáhá zabudovaný elektrokotel. Mezi jeho další výhody patří nadčasový design, velmi tichý provoz, dlouhá životnost a jednoduchá instalace i ovládání. „NIBE F730 je uzpůsobené k propojení s akumulační nádrží, ohřívačem vody nebo solárními panely. Jeho regulátor umožňuje komfortní řízení i hospodárný a bezpečný provoz a všechny důležité informace zobrazuje na přehledném displeji. Pokud se navíc náklady na pořízení tepelného čerpadla systému vzduch-voda a běžné rekuperační jednotky pro řízené větrání rodinného domu srovnají s náklady na instalaci ventilačního tepelného čerpadla NIBE F730, lze dosáhnout investiční úspory až 80 000 Kč," konstatuje Jiří Sedláček.

O společnosti Družstevní závody Dražice a skupině NIBE
Družstevní závody Dražice, člen skupiny NIBE, jsou největším výrobcem ohřívačů vody v České republice, známým po celé Evropě. Jejich historie se píše již od roku 1900. Provozují výrobní závody s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou.
V roce 2006 se firma stala součástí švédské společnosti NIBE Industrier AB se sídlem v Markarydu. Jednou z jejích tří divizí je NIBE Energy Systems, která dodává výrobky pro vytápění, ohřev vody a ventilaci pro domácnosti i průmyslové objekty. Do této divize spadají tepelná čerpadla NIBE, jejichž výhradním dodavatelem pro Českou republiku a Slovensko je právě společnost Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o., divize NIBE Energy Systems CZ. Do jejich sortimentu patří tepelná čerpadla systému země-voda (voda-voda), vzduch-voda, ventilační tepelná čerpadla a rekuperační jednotky. Aktuálně jsou tepelná čerpadla značky NIBE nejprodávanější na českém trhu.



Pro více informací kontaktujte:

Crest Communications, a.s.
Marcela Kukaňová
Tel.: +420 731 613 618
e-mail: marcela.kukanova@crestcom.cz
www.crestcom.cz

Crest Communications, a.s.
Marie Cimplová
Tel.: +420 731 613 602
e-mail: marie.cimplova@crestcom.cz
www.crestcom.cz

Prílohy

Obrázky
NIBE_Ventilační tepelné čerpadlo NIBE F730_01.jpg
NIBE_Ventilační tepelné čerpadlo NIBE F730_01.jpg
NIBE_Ventilační tepelné čerpadlo NIBE F730_02.jpg
NIBE_Ventilační tepelné čerpadlo NIBE F730_02.jpg
Súčasní klienti
Referenční klienti