FIDELITY INTERNATIONAL: RÉTORIKA PREZIDENTSKÝCH KANDIDÁTŮ V USA MŮŽE VYVOLAT VOLATILITU TRHU

Publikované dňa: 3. 5. 2016 15:40 FIDELITY INTERNATIONAL

Příprava na americké prezidentské volby a s tím související politická nejistota spolu s rétorikou prezidentských kandidátů by mohly zvýšit volatilitu trhu Podle analytiků Fidelity International, globálního lídra v oblasti investic, ve skutečné prezidentské kampani, která začne teprve po primárkách, se budou prezidentští kandidáti věnovat zřejmě cenám léků, americkým výdajům na obranu a regulační reformě v oblasti finančních služeb. Objevují se i spekulace o zpřísnění měnové politiky Fedu.

Letošní volební rok v Americe je v mnoha věcech unikátní. Kampaně se neúčastní žádný úřadující prezident, který by usiloval o znovuzvolení, a na pozici prezidenta nekandiduje ani některý z nynějších víceprezidentů. Z toho plyne, že ať vyhraje kdokoliv, bude v úřadu naprostým nováčkem. Politická nejistota znervózňuje trh a investory a můžeme očekávat i krátkodobou tržní volatilitu.

„Nicméně bez ohledu na to, kdo americké prezidentské volby vyhraje, neočekávám žádné drastické změny politiky," řekl Aditya Khowala, portfolio manažer spravující fond FF American Growth ve Fidelity International. Hlavní pozornost kandidátů bude i nadále věnována ekonomice, zřejmě cenám léků, výdajům na obranu a větší regulaci v bankovním sektoru. „Kombinace zpřísnění podmínek ohledně likvidity a očekávaného poklesu inflace by mohla omezit schopnost Fedu zvyšovat úrokové sazby," vysvětluje Khowala. „Do budoucna zde může být více prostoru pro využití fiskální politiky na podporu růstu investic do infrastruktury a obrany, což by mohlo vytvořit zajímavé investiční příležitosti," vysvětluje Khowala z Fidelity International.

Podle Angela Agudo, portfolio manažera fondu FF America ve Fidelity International, pokud některý z prezidentských kandidátů bude hovořit o cenové politice ve zdravotnictví, mohly by se akcie zdravotnických firem znovu rozkolísat. „Já osobně akciím zdravotnických společností, které mám ve svém portfoliu, důvěřuji a věřím, že jsou to dostatečně inovativní společnosti, které si budou schopny udržet svůj cenový potenciál. Obecně platí, že krátkodobá volatilita v době před volbami může vést ke vzniku zajímavých příležitostí k nákupu," uzavírá A. Agudo.


Pro více informací kontaktujte:

Marcela Štefcová
Crest Communications, a.s.

Ostrovní 126/30
110 00 Praha 1
tel: +420 222 927 125
fax: +420 234 648 666
gsm: + 420 731 613 669
www.crestcom.cz
e-mail: marcela.stefcova@crestcom.cz

Informace pro editory:

Fidelity International byla založena v roce 1969 a poskytuje investiční služby a produkty soukromým a institucionálním investorům. Od ostatních globálních investičních společností se liší zejména formou vlastnictví. Jedná o čistě privátní, soukromou společnost vlastněnou přímo členy zakládající rodiny a managementem firmy. Společnost klade veliký důraz na provádění podrobných analýz, na jejichž základě pak identifikují pro klienty nejvýhodnější investiční příležitosti. Její speciální týmy investičních analytiků a odborníků působí ve všech hlavních finančních centrech světa - v Londýně, Frankfurtu, Paříži, Hong Kongu, Tokyu, Singapuru, Soulu, Delhi, Mumbai a v Sydney. V současné době administruje aktiva ve výši 87 mld USD (assets under administration) a globálně pro klienty nainvestovala 290 mld USD ve 25 zemích napříč Evropou, Asií, Tichomořím, středním Východem a jižní Amerikou. V České republice Fidelity působí od roku 2012 a mezi její klienty patří celá řada významných institucionálních i privátních klientů, všechny významné banky, pojišťovny, finanční společnosti a nezávislí finanční poradci, kteří koncovým investorům zprostředkovávají investiční fondy této globální investiční společnosti.

Upozornění na rizika

Fidelity International zveřejňuje výhradně informace o produktech a všeobecné informace a neposkytuje žádné investiční doporučení. Z minulého vývoje hodnoty není možné odvodit prognózy budoucího vývoje. Investování do investičních fondů je spojené nejen s vysokými šancemi na výnos, ale i s vyššími riziky. Proto může například hodnota podílů investičních fondů kolísat a není zaručená. Na vývoj hodnoty mají kromě toho negativní vliv i individuální náklady a poplatky. Investiční rozhodnutí by se mělo v každém případě opírat o informace důležité pro investory, nejnovější zprávy o hospodářských výsledcích a - pokud byla zveřejněná - nejnovější půlroční zprávu. Tyto dokumenty tvoří jediný závazný základ pro nákup. Tyto dokumenty získáte bezplatně v pobočce FIL Investment Services GmbH, Kastanienhöhe 1, D-61476 Kronberg im Taunus, Německo, nebo v UniCredit Bank Austria AG, Vordere Zollamtstrasse 13, A-1030 Vídeň, nebo v UniCredit Bank Slovakia, a. s., Šancova 1/A, 813 33 Bratislava, nebo v Unicredit Bank Czech Republic, a. s., náměstí Republiky 3a, 111 21 Praha 1, nebo na adresách www.fidelity.at, www.fidelity.cz, www.fidelity.sk.

Vydává

FIL (Luxembourg) S.A. Zweigniederlassung Wien, Mariahilfer Straße 36, 1070 Vídeň, IČO: FN 374007
Fidelity, Fidelity International, logo Fidelity International a symbol F jsou registrované ochranné známky společnosti FIL Limited.

Súčasní klienti
Referenční klienti