FIDELITY INTERNATIONAL: KOMENTÁŘ K DNEŠNÍMU ZASEDÁNÍ FEDU A K DALŠÍM KROKŮM

Publikované dňa: 16. 3. 2016 16:23 FIDELITY INTERNATIONAL

Podle Kevina O’Nolana, portfolio managera ve Fidelity Solutions, trhy i nadále podceňují riziko zvýšení úrokových sazeb americkým Fedem. A to i přes to, že se centrální banka snaží investory na další zvyšování připravit.

„Neočekávám, že Fed na svém dnešním zasedání sazby zvýší. Domnívám se ale, že tím jak se snaží investory připravit na další zvyšování, může nastolit jestřábí tón. Vzhledem k silným datům co se zaměstnanosti a nedávného posunu v inflaci týče, přičemž oba tyto parametry již předběhly prognózy Fedu, trhy i nadále podceňují riziko zvýšení sazeb," říká Kevin O'Nolan. "Očekáváme, že bodový graf signalizuje tři body zvýšení v roce 2016 a že výbor by mohl opětovně zavést „téměř vyrovnané" posouzení rizik, jak už tak učinil v říjnu loňského roku. Fed je pravděpodobně schopen nezmínit "příští schůzku", jak tomu bylo před prosincovým zvýšením sazeb s tím, že zvýšení sazeb očekávají na červnovém zasedání," vysvětluje O'Nolan. „Změny v ekonomických prognózách na rok 2016 budou pravděpodobně malé, ale budou odrážet trendy v datech, které jsme viděli doposud. To znamená mírné zvýšení základní inflace na úroveň 1,7 %, snížení reálné prognózy HDP a prognózy nezaměstnanosti, která je na mírně nižší úrovni," uzavírá O'Nolan z Fidelity Solutions.


Pro více informací kontaktujte:

Marcela Štefcová
Crest Communications, a.s.

Ostrovní 126/30
110 00 Praha 1
tel: +420 222 927 125
fax: +420 234 648 666
gsm: + 420 731 613 669
www.crestcom.cz
e-mail: marcela.stefcova@crestcom.cz

Informace pro editory:

Fidelity International byla založena v roce 1969 a poskytuje investiční služby a produkty soukromým a institucionálním investorům. Od ostatních globálních investičních společností se liší zejména formou vlastnictví. Jedná o čistě privátní, soukromou společnost vlastněnou přímo členy zakládající rodiny a managementem firmy. Společnost klade veliký důraz na provádění podrobných analýz, na jejichž základě pak identifikují pro klienty nejvýhodnější investiční příležitosti. Její speciální týmy investičních analytiků a odborníků působí ve všech hlavních finančních centrech světa - v Londýně, Frankfurtu, Paříži, Hong Kongu, Tokyu, Singapuru, Soulu, Delhi, Mumbai a v Sydney. V současné době administruje aktiva ve výši 87 mld USD (assets under administration) a globálně pro klienty nainvestovala 290 mld USD ve 25 zemích napříč Evropou, Asií, Tichomořím, středním Východem a jižní Amerikou. V České republice Fidelity působí od roku 2012 a mezi její klienty patří celá řada významných institucionálních i privátních klientů, všechny významné banky, pojišťovny, finanční společnosti a nezávislí finanční poradci, kteří koncovým investorům zprostředkovávají investiční fondy této globální investiční společnosti.


Upozornění na rizika

Fidelity International zveřejňuje výhradně informace o produktech a všeobecné informace a neposkytuje žádné investiční doporučení. Z minulého vývoje hodnoty není možné odvodit prognózy budoucího vývoje. Investování do investičních fondů je spojené nejen s vysokými šancemi na výnos, ale i s vyššími riziky. Proto může například hodnota podílů investičních fondů kolísat a není zaručená. Na vývoj hodnoty mají kromě toho negativní vliv i individuální náklady a poplatky. Investiční rozhodnutí by se mělo v každém případě opírat o informace důležité pro investory, nejnovější zprávy o hospodářských výsledcích a - pokud byla zveřejněná - nejnovější půlroční zprávu. Tyto dokumenty tvoří jediný závazný základ pro nákup. Tyto dokumenty získáte bezplatně v pobočce FIL Investment Services GmbH, Kastanienhöhe 1, D-61476 Kronberg im Taunus, Německo, nebo v UniCredit Bank Austria AG, Vordere Zollamtstrasse 13, A-1030 Vídeň, nebo v UniCredit Bank Slovakia, a. s., Šancova 1/A, 813 33 Bratislava, nebo v Unicredit Bank Czech Republic, a. s., náměstí Republiky 3a, 111 21 Praha 1, nebo na adresách www.fidelity.at, www.fidelity.cz, www.fidelity.sk.


Vydává

FIL (Luxembourg) S.A. Zweigniederlassung Wien, Mariahilfer Straße 36, 1070 Vídeň, IČO: FN 374007 Fidelity, Fidelity International, logo Fidelity International a symbol F jsou registrované ochranné známky společnosti FIL Limited.

Prílohy

Obrázky
Fidelity Solutions_Kevin O Nolan.jpg
Kevin O’Nolan, portfolio manager Fidelity Solutions
Súčasní klienti
Referenční klienti