GEOSAN DEVELOPMENT UVÁDÍ NA TRH SVŮJ DOSUD NEJVĚTŠÍ PROJEKT: BYTOVÝ DŮM NA DLOUHO NEVYUŽÍVANÉM POZEMKU U KOUPALIŠTĚ PETYNKA

Publikované dňa: 17. 9. 2024 9:45 GEOSAN DEVELOPMENT

Společnost Geosan Development zahajuje prodej v bytovém domu Re.Start Petynka v rezidenční lokalitě v Praze 6 v blízkosti Břevnova a Hradčan. V nabídce je celkem 283 jednotek na devíti nadzemních podlažích ve vyladěných dispozicích: od útulných garsonek pro jednotlivce či mladé páry až po prostorné byty 4+kk pro rodiny s dětmi. Nechybí ani luxusní mezonety a penthousy nebo speciální byty 2+1 ideální na investici. Součástí projektu je dostatek parkovacích míst v suterénu i komerční parter s obchody a službami. Předpokládaný termín zahájení výstavby je začátkem příštího roku. Dokončení o cca dva a půl roku později s možností nastěhování ve 3. čtvrtletí 2027.

„Petynka je skrytým pokladem naší metropole. V létě se mění v centrum odpočinku a zábavy díky stejnojmennému vyhlášenému koupališti. Po zbytek roku těží z těsného sousedství oblíbených rezidenčních čtvrtí, jakými jsou Břevnov a Střešovice, stejně jako nejkrásnějších pražských zákoutí, která objevíte při toulkách z Hradu směrem na Malou Stranu. Jsem přesvědčen, že projekt Re.Start Petynka se, jak samotný název napovídá, stane pro budoucí obyvatele soukromou „dobíjecí stanicí", kde si budou moci po náročném dni odpočinout a načerpat novou energii," říká Jiří Baloun, vedoucí prodeje a marketingu společnosti Geosan Development.

„Naší snahou bylo navrhnout sebevědomý dům se všemi atributy moderního bydlení. Objekt respektuje své okolí, ať je to urbanistická struktura okolní zástavby, dopravní, silniční i pěší vazby anebo areál koupaliště Petynka v těsném sousedství. Obchodní parter v přízemí doplněný stromořadím a pasáž spojující ulici s areálem koupaliště jsou příslibem příjemného městského života," komentuje Ing. arch. Petr Housa, Senior Architekt z ateliéru CASUA.

Rezidence Re.Start Petynka dohromady zahrnuje 283 jednotek pro bydlení. Druhé nadzemní podlaží zaujímají výhradně ubytovací jednotky, část navíc s vlastními ozeleněnými terasami. Svým majitelům poskytnou plnohodnotné bydlení, ať už jde o komfort či kvalitu, ale současně jsou také skvělou investiční příležitostí. Oproti standardním bytům se na ně vztahuje 21% sazba DPH, což ocení především podnikatelé.

Na druhém až šestém nadzemním podlaží se nacházejí typické byty s prostornými lodžiemi, které jsou v případě rohových bytů skutečně velkorysé. Každý z nich na maximum využívá svůj potenciál, přičemž dbá na dostatek úložných prostor. Sedmé podlaží je z bočních stran ustoupené a vznikají zde atraktivní byty 4+kk s velkými terasami a krásnými výhledy.

Na posledních dvou podlažích (osmé a deváté) jsou situované převážně mezonetové byty o velikosti od 67 do 114 m2 s prostornou terasou či zeleným atriem a v neposlední řadě také čtyři luxusní penthousy s obytnou plochou od 140 do 177 m2. Ze všech bytů je jedinečný výhled do okolí: z těch východně orientovaných dohlédnete až na Pražský hrad.

„V projektu jsou z více než poloviny zastoupeny byty 2+kk o velikosti kolem 46 m2, které kombinují dostatek prostoru pro pohodlné bydlení s cenovou dostupností. Velkou část tvoří také populární garsonky, nicméně naší novinkou jsou byty 2+1, které jsou ideální pro sdílené bydlení - ať už studentů z nedalekých univerzit či mladých profesionálů, a tudíž zajímavou investiční příležitostí," popisuje Jiří Baloun a dodává: „Pro lepší představu potenciálních zájemců jsme na webových stránkách projektu připravili panoramatickou prohlídku hned třemi různými dispozicemi bytů: 2+kk, 3+kk a mezonetem. Současně je rádi přivítáme v našem prodejním centru, kde se budou moci ve virtuální aplikaci projít celým projektem a podívat se na výhledy z oken včetně simulace denního osvětlení v průběhu dne i podle ročních období."

Přízemí novostavby bude věnováno komerci, která doplní stávající nabídku obchodů a služeb v lokalitě. „Naším záměrem je přilákat provozovatele supermarketu či prodejny potravin, bistra nebo kavárny a dalších služeb, které zajistí vybavenost přímo v domě," komentuje Jiří Baloun.

Drobné obchody, kavárny a restaurace na ulici Bělohorská dodají bydlení v rezidenci maloměstský charakter, přitom obchodní centrum Nový Smíchov s více než stovkou obchodů a služeb bude vzdálené pouhých 10 minut jízdy automobilem. Přilehlé parky, například Kajetánka nebo Park Maxe van der Stoela, ocení nejen běžci, ale také milovníci procházek, kteří se mohou vydat i do zahrad Břevnovského kláštera. Fanoušky sportu nadchne blízkost ploché dráhy na Markétě, atletických stadionů na Strahově a řada dalších hřišť.

Na cross-fit nebo do posilovny můžete vyrazit na Strahov, kde najdete také squashové centrum, a milovníci klidnějšího pohybu jistě využijí jógové studio Yoga & Art na Bělohorské. Ani za kulturou to není z Petynky daleko: třeba do Dejvického divadla se dostanete městskou dopravou za chvilku. Na Dlabačov můžete vyrazit do kina, do KC Kaštan na Bělohorské na koncert, inspirativní výstavy pořádá třeba Galerie MIRO. Zajímavé kulturní akce lze navštívit také v Břevnovském klášteře, kde se konají pravidelná posvícení.

Více informací o projektu naleznete na webových stránkách petynka.restart.living/cs.

Společnost Geosan Development působí na českém trhu rezidenčních nemovitostí více než 20 let. Od svého založení v roce 1998 již dokončila 22 novostaveb s téměř 2 350 byty. Mezi její aktuální projekty patří Rezidence Radimova Břevnov v exkluzivní lokalitě poblíž parku Kajetánka, Re.Start Petynka či Rezidence Benkova, komorní projekt dvou bytových domů ve vilové čtvrti pražského Chodova. V různých stupních přípravy má další projekty s cca 1 000 bytů v atraktivních lokalitách širšího centra Prahy. Vedle toho působí také v regionech: v Choťánkách u Poděbrad realizuje již pátou etapu stavebních parcel připravených pro individuální výstavbu rodinných domů. V říjnu 2018 navíc společnost rozšířila spektrum svého podnikání o kancelářské nemovitosti, když koupila administrativní komplex Nagano Park v Praze 3 s celkovou plochou 26 000 m2.

Pro více informací kontaktujte:

Crest Communications, a.s.

Denisa Kolaříková
Account Manager
Gsm: +420 731 613 606
email: denisa.kolarikova@crestcom.cz
www.crestcom.cz

Kamila Čadková
Account Director
Gsm: +420 731 613 609
email: kamila.cadkova@crestcom.cz
www.crestcom.cz

Prílohy

Obrázky
Re.Start Petynka (1).jpg
Re.Start Petynka (1).jpg
Re.Start Petynka (2).jpg
Re.Start Petynka (2).jpg
Re.Start Petynka (3).jpg
Re.Start Petynka (3).jpg
Re.Start Petynka (4).jpg
Re.Start Petynka (4).jpg
Re.Start Petynka (5).jpg
Re.Start Petynka (5).jpg
Re.Start Petynka (6).jpg
Re.Start Petynka (6).jpg
Súčasní klienti
Referenční klienti