FIDELITY INTERNATIONAL: OČEKÁVÁME, ŽE FED ZVÝŠÍ SAZBY V ROCE 2016 JEŠTĚ DVAKRÁT AŽ ČTYŘIKRÁT

Publikované dňa: 17. 12. 2015 12:41 FIDELITY INTERNATIONAL

Aktuální zvýšení úrokových sazeb americkým Fedem posílí důvěru investorů, aby se vrátili na úvěrové trhy, které opustili v roce 2015 Podle analytiků Fidelity International, globálního lídra v oblasti investic, je zvýšení úrokových sazeb americkou centrální bankou pro trhy a investory pozitivním signálem. Fidelity očekává, že FED v roce 2016 sazby ještě zvýší, a to dvakrát až čtyřikrát.

Protože Fed udělal první krok již v roce 2015, v roce 2016 budeme svědky pokračování jeho snažení. Fed bude normalizovat úrokové sazby tak dlouho, dokud ekonomika bude pokračovat v růstu a stabilitě. „Očekávám, že v roce 2016 se bude sazba zvyšovat ještě dvakrát až čtyřikrát. Zároveň však v Evropě budou po delší dobu přetrvávat velmi nízké úrokové sazby," komentuje Andrew Wells, globální CIO ve Fidelity International. „Akomodativní postoj Evropské centrální banky je velmi důležitý pro nápravu evropské finanční rozvahy. Co se týče zbytku světa, jeho vývoj bude záviset na rychlosti růstu v USA. Očekával bych, že nyní, poté, co Fed upravil sazby, uvidíme na trzích větší stabilitu, ale zároveň nesmíme opomenout, že rozvíjející se trhy se stále potýkají s mnoha problémy a strukturálními reformami, které musí implementovat," dodává Wells.

„V roce 2016 budou úvěry stále v centru pozornosti. Investoři totiž potřebují příjem, který jim mohou přinést dluhopisy investičního stupně pro výnosy a dluhopisy s vysokými výnosy. Takže ta jistota, že víme, co teď Fed dělá a co dělají centrální banky, dá investorům důvěru, aby se vrátili na úvěrové trhy, které opustili v roce 2015. Možná dokonce uvidíme i investory, kteří se vrátí na úvěrový trh rozvíjejících se zemí, pokud uvidí příležitost růstu globální ekonomiky," vysvětluje Andrew Wells. „V roce 2016 budou investoři hledat mnohem více diverzifikované rozložení pevných výnosů, a to ať už se bude jednat o státní dluhopisy z důvodu jejich bezpečnosti a likvidity, dluhopisy investičního stupně pro výnosy či vysoké výnosy z příjmů a kapitálových zisků. Také pochopitelně rozvíjející se trhy, které opravdu dostaly co proto, zejména dluhopisy v místních měnách, u nichž budou právě skvělé příležitosti pro kapitálové zisky v roce 2016. Tento mix různých cenných papírů, kdy investoři mohou vyvážit riziko ve svém portfoliu, představuje cestu, jak dále investovat v roce 2016 a v dalších letech," uzavírá Andrew Wells.

Pro více informací kontaktujte:

Marcela Štefcová
Crest Communications, a.s.

Ostrovní 126/30
110 00 Praha 1
tel: +420 222 927 125
fax: +420 234 648 666
gsm: + 420 731 613 669
www.crestcom.cz
e-mail: marcela.stefcova@crestcom.cz

Informace pro editory:

Fidelity International byla založena v roce 1969 a poskytuje investiční služby a produkty soukromým a institucionálním investorům. Od ostatních globálních investičních společností se liší zejména formou vlastnictví. Jedná o čistě privátní, soukromou společnost vlastněnou přímo členy zakládající rodiny a managementem firmy. Společnost klade veliký důraz na provádění podrobných analýz, na jejichž základě pak identifikují pro klienty nejvýhodnější investiční příležitosti. Její speciální týmy investičních analytiků a odborníků působí ve všech hlavních finančních centrech světa - v Londýně, Frankfurtu, Paříži, Hong Kongu, Tokyu, Singapuru, Soulu, Delhi, Mumbai a v Sydney. V současné době administruje aktiva ve výši 87 mld USD (assets under administration) a globálně pro klienty nainvestovala 290 mld USD ve 25 zemích napříč Evropou, Asií, Tichomořím, středním Východem a jižní Amerikou. V České republice Fidelity působí od roku 2012 a mezi její klienty patří celá řada významných institucionálních i privátních klientů, všechny významné banky, pojišťovny, finanční společnosti a nezávislí finanční poradci, kteří koncovým investorům zprostředkovávají investiční fondy této globální investiční společnosti.

Upozornění na rizika

Fidelity International zveřejňuje výhradně informace o produktech a všeobecné informace a neposkytuje žádné investiční doporučení. Z minulého vývoje hodnoty není možné odvodit prognózy budoucího vývoje. Investování do investičních fondů je spojené nejen s vysokými šancemi na výnos, ale i s vyššími riziky. Proto může například hodnota podílů investičních fondů kolísat a není zaručená. Na vývoj hodnoty mají kromě toho negativní vliv i individuální náklady a poplatky. Investiční rozhodnutí by se mělo v každém případě opírat o informace důležité pro investory, nejnovější zprávy o hospodářských výsledcích a - pokud byla zveřejněná - nejnovější půlroční zprávu. Tyto dokumenty tvoří jediný závazný základ pro nákup. Tyto dokumenty získáte bezplatně v pobočce FIL Investment Services GmbH, Kastanienhöhe 1, D-61476 Kronberg im Taunus, Německo, nebo v UniCredit Bank Austria AG, Vordere Zollamtstrasse 13, A-1030 Vídeň, nebo v UniCredit Bank Slovakia, a. s., Šancova 1/A, 813 33 Bratislava, nebo v Unicredit Bank Czech Republic, a. s., náměstí Republiky 3a, 111 21 Praha 1, nebo na adresách www.fidelity.at, www.fidelity.cz, www.fidelity.sk.

Vydává

FIL (Luxembourg) S.A. Zweigniederlassung Wien, Mariahilfer Straße 36, 1070 Vídeň, IČO: FN 374007
Fidelity, Fidelity International, logo Fidelity International a symbol F jsou registrované ochranné známky společnosti FIL Limited.

Súčasní klienti
Referenční klienti