DRUHÝ ROK BRNĚNSKÉ KANCELÁŘE OBERMEYER HELIKA JE VE ZNAMENÍ ZAVRŠENÍ DLOUHODOBÝCH ZDRAVOTNICKÝCH PROJEKTŮ A ROZŠÍŘENÍ DIVIZE

Publikované dňa: 27. 6. 2023 13:50 OBERMEYER HELIKA

Obermeyer Helika a.s. může konstatovat, že založení brněnské kanceláře bylo správné rozhodnutí. Za dobu svého dvouletého působení na poli projekčně-poradenských kanceláří se brněnský ateliér rozrostl ze dvou zakládajících na současných dvanáct projektantů a architektů. Navíc se může pochlubit dokončením několika významných projektů v oblasti zdravotnictví. Díky úspěšným aktivitám na poli zdravotnických staveb se ateliér letos transformoval na samostatnou divizi, která bude moci lépe reagovat na potřeby klientů a zároveň může úzce spolupracovat jak s pražskou, tak s bratislavskou kanceláří.

„Našim klientům přinášíme výhodu místního kontaktu v Brně a adekvátní reakční dobu přímo na místě stavby. Když se objeví nějaký problém, může naše rychlá reakce znamenat rozdíl mezi úspěchem a zpožděním projektu," komentuje Ing. Jiří Houda, ředitel brněnské divize Obermeyer Helika a dodává: „Navíc plánujeme poskytovat autorské a technické dozory v regionu, což je další přidaná hodnota našeho brněnského týmu. Velkou výhodu brněnské divize představuje také možnost operativního řešení kapacit potřebných pro velké projekty. To vše v rámci osvědčené týmové spolupráce mezi našimi kancelářemi a s využitím současných informačních a komunikačních technologií."

K rozšíření ateliéru na samostatnou divizi se vyjádřil generální ředitel společnosti Obermeyer Helika, Jiří Fousek: „Brno má strategickou polohu, založení nové divize umožní společnosti efektivnější pokrytí místního trhu i sousedních regionů. Lokální kancelář se lépe přizpůsobí potřebám svých klientů a může jim poskytovat kvalitnější služby a efektivní podporu. Také máme lepší přístup k odborníkům, kteří sídlí v dané oblasti, a se kterými můžeme spolupracovat na projektech."

V prvním roce svého působení tým zajišťoval optimální kapacity a s přispěním Ing. Jiřího Houdy úspěšně dokončil přestavbu Polikliniky v Lanškrouně. Byl to náročný projekt, který vyžadoval pečlivé plánování a provedení. Realizace se zdařila a Poliklinika v Lanškrouně nyní již druhým rokem slouží svým pacientům. Dalším úspěšně završeným projektem je nový Pavilon péče o rodinu v Nemocnici Pelhřimov. „Při této výstavbě hrála důležitou roli efektivní spolupráce mezi brněnskou divizí a pražskou kanceláří," zmiňuje Ing. Jiří Houda, ředitel brněnské divize Obermeyer Helika a dodává: „Díky geografické blízkosti k našim bratislavským kolegům se nám daří rozvíjet aktivity i na Slovensku. Naše projekční kancelář se specializuje na projektování zdravotnických staveb. A právě tato odbornost je klíčem k úspěšné spolupráci s bratislavskou pobočkou. V současné době také spolupracujeme s brněnskými ateliery na několika projektech v Brně."

„Pracovní styl, inovace a udržitelnost jsou klíčovými faktory, které přispívají k úspěchu naší divize. Členové našeho týmu mají bohaté zkušenosti se složitými technologickými stavbami. V našem rozrůstajícím se týmu je nyní dvanáct projektantů a architektů, spolu s námi sídlí i trojice statiků. Jejich odborné znalosti a dovednosti, které získali v průběhu let v různých fázích projekční přípravy a realizace staveb, jsou skutečně neocenitelné. Jsme hrdí na to, že můžeme spoléhat na takové odborníky ve svém týmu, kteří jsou schopni řešit i nejkomplexnější výzvy v oblasti projektování a stavby," hovoří o přednostech brněnské divize Obermeyer Helika její ředitel, Ing. Jiří Houda.

www.obermeyer.cz
www.opb.de

Společnost OBERMEYER HELIKA a.s. patří k největším projekčním a stavebně-poradenským kancelářím v ČR. Poskytuje komplexní služby v oblasti projektování, konstrukcí pozemních a dopravních staveb, projektového managementu a odborného technického poradenství. Disponuje jedním z největších týmů statiků v ČR včetně specialistů na mostní konstrukce. Na českém i slovenském trhu je firma jedním z lídrů projektování ve 3D a modelování staveb systémem BIM. Do širokého portfolia projektů, na kterých se společnost OBERMEYER HELIKA podílela, náleží zdravotnické stavby, obchodní centra, rezidenční komplexy, kancelářské budovy, budovy pro státní správu, kulturní instituce, církevní objekty, stavby pro školství, průmyslové a logistické areály i stavby dopravní infrastruktury a letišť. Mezi její nejvýznamnější reference se řadí například Nové divadlo v Plzni, O2 Arena, obchodní centra Quadrio, Černý Most a Chodov, Základní škola Roztoky či dětské oddělení Fakultní nemocnice Motol. Má také bohaté zkušenosti s přípravou urbanistických studií v ČR i v zahraničí. Společnost s původním názvem Helika své podnikání v České republice rozběhla v letech 1990-1991 a od května 2004 rozšířila své aktivity na Slovensko a otevřela pobočku v Bratislavě. V červnu 2007 se stala součástí nadnárodní skupiny Obermeyer, která patří k největším projekčním kancelářím v Evropě s celosvětovou působností.

Kontaktní údaje:
Crest Communications a.s.
Radka L. Kerschbaumová
Account Manager
mobil: 733 185 662
radka.kerschbaumova@crestcom.cz
www.crestcom.cz

Prílohy

Obrázky
Dokončený projekt nového pavilonu péče o rodinu v Nemocnici Pelhřimov_tisk.jpg
Dokončený projekt nového pavilonu péče o rodinu v Nemocnici Pelhřimov_tisk.jpg
Ředitel brněnské divize Ing. Jiří Houda _tisk.jpg
Ředitel brněnské divize Ing. Jiří Houda _tisk.jpg
Súčasní klienti
Referenční klienti