PlanRadar inovuje: zavádí nový systém pro evidenci a sdílení dokumentů v rámci realitních projektů - Novinka významně zlepší spolupráci mezi týmy v terénu a back-office

Publikované dňa: 27. 3. 2023 11:17 PLANRADAR ČR

PlanRadar, jedna z předních evropských platforem pro digitalizaci procesů během výstavby a správy nemovitostí, rozšířila svou komplexní sadu nástrojů o nový systém pro řízení dokumentů. Tato funkce bude sloužit pro bezpečné a efektivní nakládání s dokumenty: jejich sdílení a elektronický oběh, a to s využitím verzování a přístupových práv. Navržena byla přímo v reakci na poptávku realitních profesionálů z oboru, kteří ke své každodenní práci potřebují snadno použitelný a intuitivní nástroj dovolující shromažďovat, spravovat a sdílet velké množství dokumentů mezi jednotlivými týmy v terénu i back-office. Nový nástroj od PlanRadaru umožní udržet si jasný přehled o veškerém dění na projektu a přispěje ke zlepšení vzájemné koordinace. Navíc v krajním případě hrozícího soudního sporu poslouží jako průkazná auditní stopa.

„Stavebnictví je vysoce regulovaný svět, kde je přístup ke správným a komplexním informacím naprosto nezbytný. Náš nový systém pro řízení dokumentů je praktickým pomocníkem, který pomáhá šetřit čas na rutinních úkolech, přispívá k nižší chybovosti a zároveň vyšší efektivitě. Zjednodušení pracovních postupů je v tomto směru zcela klíčové: právě díky němu lze eliminovat případné mezery v záznamech a zároveň podpořit vzájemnou spolupráci,“ komentuje Ibrahim Imam, spoluzakladatel a výkonný spoluředitel společnosti PlanRadar, a dodává: „Na zdokonalování naší platformy pracujeme neustále. Nové funkce a služby vyvíjíme v souladu s požadavky našich klientů, kterými se při plánování těchto inovací řídíme. Nedávno jsme zaznamenali velmi pozitivní ohlasy na zavedení funkce QR kódů, které jsou velkou pomocí nejen pro facility manažery.“

Nová funkce “Document Management” doplňuje již tak široké využití PlanRadaru o centralizovanou správu dokumentů. Všichni účastníci stavebního procesu či správy nemovitosti mohou digitálně ukládat všechna projektová data do snadno přístupných složek, zvýrazňovat plány, sdílet zpětnou vazbu, porovnávat revize souborů a schvalovat vždy nejaktuálnější verze dokumentů v reálném čase. Veškeré dokumenty jsou dobře zabezpečené a navíc v případě potřeby snadno zpětně dohledatelné.

„Ačkoliv je správa dokumentů v podstatě jednoduchá záležitost, může se s množstvím zapojených lidí na projektu a řadou proměnlivých dat v průběhu procesu pěkně zkomplikovat. Vytvoření jednotného místa, kde jsou veškeré dokumenty aktualizované v reálném čase, proto představuje významný pokrok zvyšující celkovou efektivitu v řízení realitních projektů,“ vysvětluje Clemens Hammerl, produktový manažer PlanRadaru, a doplňuje: „Digitalizace se v segmentu stavebnictví postupně prosazuje a my chceme k její ještě větší oblibě přispět tím, že naše řešení bude skutečně praktické a intuitivní. Známe každodenní výzvy našich klientů, a proto je pro nás snadné použití prioritou.“

S ohledem na neustálý vývoj v oblasti softwarových řešení byla nová funkce pro řízení dokumentů od PlanRadaru vyvinuta i s ohledem na kompatibilitu s dalšími systémy, které již zákazníci používají. Dokumenty ze Sharepointu, Dropboxu anebo na Google Drive lze snadno nahrávat přímo do PlanRadaru a automaticky sdílet s jinými softwarovými systémy bez nutnosti složitého kódování.

Více informací o novém systému pro řízení dokumentů jsou k dispozici na webových stránkách PlanRadaru.

Denisa Kolaříková
Gsm: +420 731 613 606
email: denisa.kolarikova@crestcom.cz

Tereza Štosová

Account Executive

Gsm: +420 778 495 239
tereza.stosova@crestcom.cz

PlanRadar GmbH

Radek Vodička

Digital Marketing Manager Czech Republic

email: r.vodicka@planradar.com ">r.vodicka@planradar.com

www.planradar.com

O PlanRadaru
PlanRadar je softwarové řešení pro stavební a realitní profesionály fungující na bázi SaaS (z anglického Software as a Service neboli „software jako služba“). Svým uživatelům umožňuje připojit se na dálku ke cloudové aplikaci a používat ji odkudkoliv přes internet. Využít ji lze pro stavební dokumentaci a dozor na stavbě, řízení závad a úkolů, při předávání projektů, jejich následnou správu a údržbu atd. Prostřednictvím webové aplikace vhodné pro všechny prohlížeče a všechny typy chytrých telefonů a tabletů (iOS, Android a Windows) je možné sledovat, zaznamenávat a sdílet se svým týmem jakýkoli druh informací prostřednictvím digitálních stavebních plánů nebo BIM modelu. Digitalizace pracovního postupu zlepšuje spolupráci mezi všemi účastníky stavebního procesu, snižuje chybovost a šetří čas: zákazníci PlanRadaru hlásí úsporu až 7 pracovních hodin týdně. Společnost se sídlem ve Vídni v Rakousku a obchodním zastoupením v České republice umožňuje více než 120 000 uživatelům z více než 65 zemí sledovat, připojovat se a řešit stavební a realitní projekty po celém světě. Více o společnosti naleznete na www.planradar.com/cs/.

Prílohy

All in one Place.png