KOMERČNÍ BANKA A MASTERCARD PŘEDSTAVUJÍ SVĚTOVÝ UNIKÁT V PODOBĚ SOCH PĚTI ŠAMPIONŮ LEAGUE OF LEGENDS V ŽIVOTNÍ VELIKOSTI

Publikované dňa: 16. 9. 2021 14:40 KOMERČNÍ BANKA

Komerční banka ve spolupráci se společností Mastercard představila v červnu letošního roku exkluzivní limitovanou edici karetních designů League of Legends Esport – jedné z celosvětově nejhranějších a nejsledovanějších online her. První vlna uvedení těchto designů na trh, ve které banka klientům nabídla hrací body (RiotPoints) do samotné hry, vzbudila velký zájem. Nyní se mohou všichni fanoušci těšit na světový unikát v podobě soch pěti šampionů League of Legends v životní velikosti. Aatrox, Aphelios, Nidalee, Orianna a Senna jsou do neděle 19. září 2021 k vidění v Óbejváku v obchodním centru Westfield Chodov. Zároveň získávají všichni stávající i budoucí držitelé karty KB s tímto designem 10% slevu na několik vybraných produktů značky ASUS ROG.

Komerční banka navazuje na aktivitu mateřské Société Générale, která spolu s Mastercard nabídla speciální edici karet League of Legends nadšencům této hry ve Francii již v roce 2019.

„Esport představuje velmi zajímavý segment trhu, který se každým rokem zvětšuje. V současné chvíli lze za hráče elektronických her v nejširším slova smyslu považovat dva miliony lidí v ČR. Dávno už nejde jen o děti zabíjející nudu u počítačů, ale z online hraní se postupem času vyvinul de facto profesionální sport," říká Monika Truchliková, manažerka platebních metod v Komerční bance, a dodává: „Jako jediná banka v České republice nabízíme zájemcům limitovanou edici pěti designů League of Legends šampionů. Nejde ale jen o design karty, společně s Mastercard tuto nabídku podporujeme i benefity. Aktuálně v podobě 10% slevy u společnosti ASUS."

„Odvětví esportu se vyvíjí opravdu velmi dynamicky. Mastercard se v této oblasti dlouhodobě angažuje a díky partnerství se světovým a evropským šampionátem ve hře League of Legends máme lokální esportové komunitě co nabídnout," říká Michal Čarný, generální ředitel společnosti Mastercard pro Českou republiku a Slovensko, a dodává: „Jsme v úzkém kontaktu s českou esportovou komunitou, takže jsme věděli, že o designy karet s motivy League of Legends bude zájem, přesto reálná poptávka předčila i naše očekávání."

„ASUS Republic Of Gamers (ROG) jako oblíbená značka hráčů dlouhodobě sponzoruje přední světové herní týmy soutěžící ve hře League of Legends. Naše Republika hráčů podporuje komunitu LoL a Esport obecně i v Česku, a proto jsme rádi, že můžeme být součástí této spolupráce," říká Břetislav Kyba, marketingový manažer společnosti ASUS.

Design League of Legends Esport si držitel karty MojeKarta od KB může zvolit na vybrané debetní a kreditní karty Mastercard. Nabídka Komerční banky cílí primárně na hráče a aktivní podporovatele hry. Proto je exkluzivní karetní edice podpořena také kampaní v online médiích zaměřených na tyto komunity. Zapojí se i uznávaní čeští herní influenceři Xnapy, Agraelus, Herdyn a Ellienka.

League of Legends® patří mezi celosvětově nejhranější a nejsledovanější online hry. Ke hraní amatérům postačí mobil nebo lepší PC. Profesionální hráči však mají „našlapané" herní konzole, ergonomická hrací křesla, špičková sluchátka apod. Nechybí ani profesionální fyzio a mentální kouč.

O co vlastně týmy hrají?
O vítězství svého týmu nad každým soupeřícím týmem v několikaměsíční lize (s jistou nadsázkou podobné té fotbalové) a o možnost se v rámci svého regionu probojovat na celosvětový turnaj se sledovaností 100 milionů unikátních diváků. Výhry jsou zde v milionech dolarů. Hra je přitom zdarma a hraní také. Hráči si vybírají tzv. šampiony, přičemž každý z nich má specifické schopnosti, a bojují s jejich pomocí proti svým soupeřům. Streamování je také zdarma, divák sleduje svůj profesionální hráčský idol a učí se od něj, jak úspěšně vítězit.

Charakteristiky šampionů:
Aatrox: Šermíř, který toho hodně vydrží a exceluje v týmových šarvátkách.
Aphelios: Temný střelec, jehož arzenál nezná hranic.
Nidalee: Lovkyně, která se umí přeměnit v pumu a z džungle přepadává protihráče.
Orianna: Mechanická dáma s magickou koulí, kterou ničí vlny nepřátel.
Senna: Podpůrná střelkyně, která ochraňuje své parťáky a sbírá duše padlých protivníků.

Pavel Zúbek

Komunikace KB

mobil.: +420 725 420 107

pavel_zubek@kb.cz

Prílohy

Obrázky
AATROX_small.png
AATROX_small.png
APHELIOS_small.png
APHELIOS_small.png
KB_karta_LoL-limitka_MC_Aatrox_2022x1276px.jpg
KB_karta_LoL-limitka_MC_Aatrox_2022x1276px.jpg
KB_karta_LoL-limitka_MC_Aphelios_2022x1276px.jpg
KB_karta_LoL-limitka_MC_Aphelios_2022x1276px.jpg
KB_karta_LoL-limitka_MC_Nidalee_2022x1276px.jpg
KB_karta_LoL-limitka_MC_Nidalee_2022x1276px.jpg
KB_karta_LoL-limitka_MC_Orianna_2022x1276px.jpg
KB_karta_LoL-limitka_MC_Orianna_2022x1276px.jpg
KB_karta_LoL-limitka_MC_Senna_2022x1276px.jpg
KB_karta_LoL-limitka_MC_Senna_2022x1276px.jpg
NIDALEE_small.png
NIDALEE_small.png
ORIANNA_small.png
ORIANNA_small.png
SENNA_small.png
SENNA_small.png
Súčasní klienti
Referenční klienti