O CO2 JDE? Komerční banka spustila kampaň k udržitelnosti

Publikované dňa: 29. 7. 2021 12:38 KOMERČNÍ BANKA

Se začátkem prázdnin začala i letní kampaň Komerční banky s názvem oCO2jde, jejímž hlavním tématem je udržitelnost a klimatická změna. Na webu oco2jde.cz popisuje banka klimatické problémy i roli finančních institucí v udržitelném podnikání. Kampaň, za kterou stojí agentury Momentum a PHD a autorem kreativní idey je agentura KPA ONE, je aktivní nejen v on-line prostředí, ale využívá i OOH nosiče, TV spoty a zahrnuje i spolupráci s influencery, především pak s Benem Cristovao.

„Jsme jednou ze tří největších tuzemských bank a lídrem v oblasti zeleného financování. Je tak trochu naší povinností otevřít debatu o udržitelnosti a mluvit o ní otevřeně, se všemi otazníky i nejistotami. Dekarbonizace ekonomiky, nezbytná pro zpomalení oteplování naší planety, nebude jednoduchá. Chceme dát všem možnost proniknout do tématu a také se na něm aktivně podílet," komentuje kampaň Hana Kovářová, předsedkyně Komise ČBA pro udržitelné finance a ředitelka komunikace Komerční banky.

Kampaň, která byla spuštěna 1. července 2021, je rozdělena do tří fází. Začal ji teaser zaměřený na širokou veřejnost, dále edukaci a zakončí ji představení konkrétních aktivit banky, a to i v produktové sféře. Veškeré aktivity v rámci kampaně se sbíhají na stejnojmenné stránce kampaně OCO2JDE. Zde je např. umístěno osm videí představujících pod heslem Otevřeně udržitelně klíčové oblasti udržitelnosti. Hovoří na nich významní čeští odborníci, jako jsou např. prof. Michal Marek, ředitel Centra výzkumu globální změny Akademie věd ČR, ředitel ČHMÚ Marek Rieder nebo Soňa Jonášová z INCIEN.

Kampaň obsahuje recyklovaný TV spot, tedy s využitím již vysílaných spotů, OOH část, která je tištěna na recyklovaný papír, on-line a setkat se ní bude možné i na festivalu Rock for People. Ambasadorem kampaně je Ben Cristovao, spolupráci ale banka navázala i s dalšími influencery - Miou Doxanskou a Blankou Pilátovou.
Za kampaní, která poběží celé prázdniny, stojí kreativní agentura Momentum, mediamix zajišťovala mediální agentura PHD, o PR část se stará Crest Communications.

Súčasní klienti
Referenční klienti