KOMERČNÍ BANKA POKRAČUJE V PODPOŘE DOMÁCÍ EKONOMIKY

Publikované dňa: 8. 4. 2021 10:14 KOMERČNÍ BANKA

Komerční banka nadále významně podporuje domácí ekonomiku během období koronavirové pandemie. Vedle vlastních produktů využívá k financování záruky Českomoravské záruční a rozvojové banky (ČMZRB) a Evropského investičního fondu (EIF). Celkově tak poskytla již více než 6600 úvěrů v objemu přes 27 miliard korun

Komerční banka registrovala ke konci 1. čtvrtletí 2021 v rámci COVID podpory přes 4 100 žádostí v objemu téměř 25 miliard korun. Největší zájem byl o program COVID III, ve kterém bylo podepsáno již 2 023 smluv v celkové hodnotě téměř 15 miliard korun. Vedle COVID programů jsme poskytli dalších 653 záruk ČMZRB v objemu 2,5 miliardy korun.

V nelehkém období posledních dvanácti měsíců jsme prostřednictvím záručních programů dokázali významným způsobem podpořit chod domácí ekonomiky. Není to však jediný způsob pomoci. Podporu našich klientů chápeme jako závazek vůči nim a jsme připraveni poskytnout jim finanční řešení i mimo státem nabízené možnosti," uvedl David Formánek, člen představenstva Komerční banky.

Největší zájem banka eviduje ze sektoru velkoobchod a maloobchod, následuje zpracovatelský průmysl, stavebnictví, ubytování a stravování. Největší objem prostředků pak poptávají klienti ze zpracovatelského průmyslu, dále z velkoobchodu a maloobchodu, stavebnictví, profesních a vědeckých činností.

Poskytnuté úvěry Komerční bankou v rámci COVID programů (k 31. 3. 2021)

Program

Počet smluv

Výše úvěrů

COVID Praha

55

330 milionů Kč

COVID II

881

3,9 miliardy Kč

COVID III

2023 + 80 připraveno k podpisu

14,6 miliardy Kč

COVID Plus

10

2,2 miliardy Kč


O půjčky do 50 milionů korun ale firmy mohou žádat nejméně do poloviny roku 2021. Program COVID Plus určený k financování provozních či investičních účelů exportérů a jejich dodavatelů byl prodloužen zatím do června 2021 a jeho podmínky byly mírně upraveny.

Súčasní klienti
Referenční klienti