SPOLEČNOST DZ DRAŽICE DOSÁHLA V MINULÉM ROCE CELKOVÉHO OBRATU TÉMĚŘ 1,7 MILIARDY KORUN

Publikované dňa: 28. 1. 2020 14:11 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a výhradní dodavatel švédských tepelných čerpadel NIBE, uzavřela loňský rok s rekordními tržbami 1,69 mld. Kč. Navýšení celkového obratu o téměř 5 % oproti roku 2018 dosáhla prodejem 230 000 kusů ohřívačů vody a akumulačních nádrží a 3 500 kusů tepelných čerpadel NIBE. Firma navíc zahájila výrobu první dražické vnitřní jednotky k tepelným čerpadlům HMTM 250/50 a klimatizace AIR 26/35/53 s ekologickým chladivem R32.

Společnost DZ Dražice dlouhodobě zastává pozici největšího českého výrobce ohřívačů vody a akumulačních nádrží a výhradního dovozce environmentálně šetrných systémů NIBE do České republiky a na Slovensko. V minulém roce navíc rozšířila své aktivity o výrobu klimatizací (AIR) a vnitřních systémových jednotek pro tepelná čerpadla (HMTM 250/50). O všechny její produkty je na trhu dlouhodobý zájem. Největší nárůst prodejů firma zaznamenala u tepelných čerpadel NIBE.

Větší příklon trhu k energeticky úsporné výstavbě a pokračování státních dotačních programů způsobilo, že se lidé intenzivněji zajímají o různé možnosti šetrného vytápění nebo chlazení svých nemovitostí. Největší nárůst prodejů - 14 % - jsme tak zaznamenali u tepelných čerpadel NIBE, která zajišťují vytápění nebo ohřev vody prostřednictvím obnovitelných zdrojů energie. Jejich podíl na celkovém obratu dosáhl 30 %. Dalších 43 % tržeb připadlo na prodej produktů značky DZD, tedy ohřívačů vody a akumulačních nádrží, a 27 % na export především do pobaltských států, Polska, Ruska a na Ukrajinu. Celkově jsme prodali 3 500 kusů tepelných čerpadel, oproti 3 193 kusům v předloňském roce, a 230 000 kusů ohřívačů vody a akumulačních nádrží. K nejoblíbenějším modelům na českém a slovenském trhu patřily elektrické ohřívače vody a tepelná čerpadla systému voda-vzduch a na exportních trzích nepřímotopné zásobníky vody," komentuje Karel Pacourek, generální ředitel DZ Dražice.

V letošním roce plánuje společnost DZ Dražice zařadit do svého portfolia řadu novinek, z nichž první - vnitřní systémová jednotka LUCIE 200 Split - právě získala ocenění TOP výrobky vystavovatelů Infothermy 2020. Navíc se chystá investovat do vývoje dalších inovativních systémů a do modernizace a automatizace skladových a výrobních prostor. Aktuálně dokončila velký, plně automatizovaný sklad.

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE
Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody v České republice, známým po celé Evropě. Své výrobky s jedinečným systémem topných keramických těles vyváží do 40 zemí celého světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900. Ohřívače vody pod značkou DZ Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se firma stala součástí švédské společnosti NIBE Industrier AB, která má tři divize. Jednou z nich je NIBE Climate Solutions, která dodává výrobky pro vytápění, ohřev vody a ventilaci pro domácnosti i průmyslové objekty. Do této divize spadají tepelná čerpadla NIBE, jejichž výhradním dodavatelem pro Českou republiku a Slovensko je společnost DZ Dražice.
Základní činností společnosti DZ Dražice je výroba a prodej ohřívačů vody a akumulačních nádrží. Jedná se o modely v provedení svislém, vodorovném, stacionárním, elektrickém a kombinovaném v objemech od 5 l do 1000 l. Dále pak vyrábí nepřímotopné stacionární zásobníky vody o objemech od 100 l do 2000 l. DZ Dražice nabízí rovněž hybridní ohřívače vody, které lze napojit na elektřinu ze sítě i na fotovoltaické panely, klimatizace nebo vnitřní systémové jednotky k tepelným čerpadlům. Neméně důležitým předmětem činnosti je i výroba zásobníků vody s nepřímým ohřevem pro výrobce plynových kotlů. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou.
Cílem DZ Dražice je upevnit vedoucí postavení na trhu s bojlery v České republice a posílit svou pozici mezi nejlepšími evropskými firmami v oboru. Společnost stojí na pevných základech, kterými jsou dlouholetá tradice, vysoká kvalita produktů, nadstandardní služby zákazníkům a zodpovědnost společnosti vůči životnímu prostředí.

Pro více informací kontaktujte:

Crest Communications, a.s.

Marie Cimplová
Tel.: +420 731 613 602
e-mail: marie.cimplova@crestcom.cz
www.crestcom.cz

Marcela Kukaňová
Tel.: +420 731 613 618
e-mail: marcela.kukanova@crestcom.cz
www.crestcom.cz

Prílohy

Obrázky
DZD_akumulační nádrž NAD 2000 v2.jpg
DZD_akumulační nádrž NAD 2000 v2.jpg
DZD_elektrický ohřívač vody OKHE Smart 3. generace.jpg
DZD_elektrický ohřívač vody OKHE Smart 3. generace.jpg
DZD_klimatizace AIR26.png
DZD_klimatizace AIR26.png
DZD_vnitřní systémová jednotka HMTM 250_50.jpg
DZD_vnitřní systémová jednotka HMTM 250_50.jpg
DZD_vnitřní systémová jednotka LUCIE 200 Split.jpg
DZD_vnitřní systémová jednotka LUCIE 200 Split.jpg
NIBE_ventilační tepelné čerpadlo NIBE F730.jpg
NIBE_ventilační tepelné čerpadlo NIBE F730.jpg
Súčasní klienti
Referenční klienti